• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

51 чиновници напуснаха аграрното министерство за седмица

51 чиновници напуснаха аграрното министерство за седмица

/КРОСС/През последната седмица са освободени 51 служители от аграрното министерство. Сред тях са 1 директор и 18 души от закритите регионални центрове „Поддържане на бази данни на Системата за идентификация на земеделските парцели" във Враца и Разград. Това съобщиха официално от земеделското ведомство в отговор на въпроси на „Преса".

По щат централното управление разполага с 602 бройки. Двама са съветниците на земеделския министър, единият от тях го консултира по медийните въпроси.
Прекратяването на договорите е започнало още в събота на 13 декември, който беше работен ден. Тогава влезе в сила промененият устройствен правилник, който преструктурира министерството. Вместо предизвестие освободени чиновници получават по една заплата. Ако са със статут държавни служители, те ще имат право на още две възнаграждения, ако в продължение на два месеца не си намерят работа. Тези, които са на трудов договор, ще разчитат на една заплата, ако цял месец останат на улицата. След това всички ще се редят пред бюрата по труда.

Освобождаването на служители не е обвързано с политическа принадлежност, а се предприема с цел оптимизиране и подобряване на работата на ведомството, подчертаха от земеделското министерство.

Преди броени дни аграрният министър Десислава Танева съобщи, че ще предприеме 10-процентно свиване на персонала във ведомството. Според добре информирани източници съкращенията, извършени през последната седмица, са само част от промените. Предстои трансформация в някои от изпълнителните агенции и намаляване на числения състав.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.