• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

ЧЕЗ Разпределение България получи бронзово отличие от стандарта Инвеститори в хората"

ЧЕЗ Разпределение България получи бронзово отличие от стандарта Инвеститори в хората"

/КРОСС/ЧЕЗ Разпределение България получи сертификат за втора степен от стандарта „Инвеститори в хората" (Investors in people) и едновременно с това спечели бронзовото отличие от престижния стандарт. Процесът стартира през 2013 г. с диагностика на мениджърските системи за управление на човешки ресурси в системата на ЧЕЗ. Всички служители от регионалните поделения на ЧЕЗ Разпределение взеха активно участие в разпространение и прилагане на високите изисквания на стандарта в реалните условия на труд и почивка. От 2 до 6 юни британски експерти проведоха одит на стратегическия мениджмънт, системите за управление на човешки ресурси и работата с партньори и синдикати, както и интервюта с 88 служители, за да получат необходимия доказателствен материал, че дружеството прилага стандарта в своята дейност.

„Инвеститори в хората" е международно признат стандарт в 80 страни и е внедрен в над 40 000 организации с над 10 000 000 служители. Стандартът е създаден във Великобритания през 1991 г. като критерий за сравнение на добрите практики в областта на развитието на човешкия потенциал с оглед на подобряване на бизнеса и е под егидата на Британската комисия по заетостта. Днес той е разпространен във всички континенти, участниците в него говорят на 30 езика. Работата по него дава възможност на служителите да се идентифицират с корпоративните ценности и култура, да прилагат ефективно на работното си място целите, мисията и принципите на компанията, поставяйки на първо място клиента и развитието на дружеството. Принципите му са насочени към повишаване на мотивацията и ангажираността на персонала. На свой ред това води до по-голяма удовлетвореност на клиентите и акционерите и осигурява стабилен ръст на приходите.

ЧЕЗ е една от малкото компании в България, получили подобен сертификат, и е първата с бронзово отличие по стандарта.

„Това беше най-сериозната школа за 2700 служители на ЧЕЗ Разпределение. Благодаря на колегите за положените усилия за установяване на стандарта в дейността на компанията. Гледам на този стандарт като на признание за нашите постиженията, но и като на ангажимент да продължим да се развиваме. Полученото отличие е международно признание, че работата ни с клиенти се подобрява и отговаря на утвърдени високи критерии", каза Стефан Апостолов - Изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ непрекъснато инвестира в повишаване на квалификацията на своите служители и в подобряването на условията на труд. През април завърши проектът „ЧЕЗ Груп в България - инвеститор в знанието на своите служители", в рамките на който за една година бе повишена квалификацията на 635 служители. През 2014г. 140 служители получиха професионален сертификат заварчик във вътрешния Учебен център сертифициран в НАПОО. 1700 средногодишно преминават обученията в системата на ЧЕЗ. 120 ключови служители се подготвят за кариерно развитие. 50 стажанти откриха лятната стажантска програма, а най-добрите от тях ще започнат трудовата си кариера в системата на ЧЕЗ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.