• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Повече от 500 съдебни служители ще се обучават в семинари на НИП

Повече от 500 съдебни служители ще се обучават в семинари на НИП

/КРОСС/ През  октомври 2014 г. Националният институт на правосъдието започва провеждането на 17 специализирани обучения за съдебни служители. Те ще се проведат в градовете Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново и София, като по този начин ще обхванат съдебните служители от цялата страна. 

Предстоят пет обучения по граждански, търговски и наказателни дела с акцент върху съдебното сътрудничество, като темите са „Правна система на ЕС и връзки с националната система", „Съдебно сътрудничество по наказателни дела и добрите практики в ЕС", „Работа по търговски и фирмени дела и дела по търговска несъстоятелност", „Работа по граждански дела. Особени производства по ГПК и специални закони".

Други 10 обучения ще обхванат области като човешки ресурси, етика, връзки с обществеността и пр. Някои от темите са „Етично поведение на съдебния служител", „Европейски съюз - предизвикателства през периода 2014 - 2020г.", „Управление на публични финанси в съдебната система", „Управление на човешките ресурси. Организационно поведение и управление на стреса". Проектът включва и дистанционно обучение на тема „Защита на личните данни в съдебната система". В обученията ще вземат участие както български, така и чуждестранни лектори от европейски съдебни школи - дългогодишни партньори на НИП.

Подборът на участниците ще се извършва на базата на методика и критерии, гарантиращи обективен и прозрачен подбор на обучаемите. Информация за обученията може да бъде намерена на интернет страницата на Националния институт на правосъдието.

Обученията на НИП се провеждат като част от проект „Повишаване на капацитета и ефективността в правораздаването чрез обучение", осъществяван от НИП с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Стойността му е 1 032 603,57 лв.

В рамките на проекта от 15 септември започна чуждоезиково обучение, в което участват 300 магистрати и съдебни служители в 19 български града. В продължение на 6 месеца те ще изучават английски, френски, немски, испански езици, както и правен английски. Програмата на обученията е съобразена с желанията на магистратите и съдебните служители по отношение на работно време и заетост.

Всички гореизброени обучения се провеждат едновременно с проект „Укрепване на ефективността на съдебната система чрез обучение без граници", финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Съгласно този проект 510 магистрати и съдебни служители ще бъдат обучени в съдебни школи - партньори на НИП в страни от ЕС, като Франция, Испания, Холандия, Белгия и Люксембург.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.