• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Надзирателите против ограничаването на социалните им права

Надзирателите против ограничаването на социалните им права

/КРОСС/Обявяваме се срещу заявените от министъра на труда и социалната политика намерения, засягащи и ограничаващи социални права на служителите в Сектор Сигурност.
Това се казва в остра протестна декларация на Синдикат на Служителите в Затворите в България във връзка с одобреното от служебното правителство предложение за въвеждане на възраст за пенсиониране за военни, полицаи и служители в затворите. Освн това те настояват за оставката на социалния министър, след като преди два дни това направиха и колегите им от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

"Категорично не одобряваме и не приемаме предложение, което не е подкрепено с необходимите анализи, аргументи и обществена дискусия по темата. Принудени сме да поискаме оставката на Министъра на труда и социалната политика и да започнем подготовка за протестни действия, само месец след последния наш протест по друг повод. Синдикатът на служителите в затворите в България намира, че подобни действия водят единствено до противопоставяне и конфликтност на отделни съсловия, групи и професии и са в ярък контраст с необходимостта от национално съгласие в настоящия тежък период за страната", категорични са от синдиката.

"Напълно неприемлив и недопустим за нас е всеки опит за стартиране на театрална реформа при липсата на ясно обявена и дискутирана в широк кръг конкретна стратегия за развитие на целия сектор. Обявените намерения и реални действия на всички правителства в последните години са крайно обезпокоителни за нас (служителите в затворите), не са подчинени на ясна и единна визия за развитие на сектора, планират се и се провеждат без реалното участие на професионалистите, които засягат", подчертават от синдиката.

Те настояват за отговор на въпросите ьащо решения водещи до промени, засягащи служителите в сектора и нашите членове се взимат на тъмно без знанието и без допитване до синдикалните организации и обществеността?

От едни прибързани неефективни решения, взети в условия на пълна непрозрачност, несъобразени с конкретните нужди на националната сигурност, повече губят или повече получават данъкоплатците ? Защо служебното правителството, се занимава с проблеми, които не са в неговите правомощия ? Защо на българския данъкоплатец му се вменява идеята, като съзнателно се подава неясна или често напълно невярна информация, че социалните придобивки на служителите в сектор сигурност са незаслужени спрямо останалата част на обществото, и такива промени са неизбежни, с оглед поети ангажименти на страната ни пред институциите на ЕС?

Тъй като така създалата се ситуация е напълно неприемлива за нас, а за несъстоятелността на подобни предложения ясно говори надигащата се вълна от протестни настроения, от името на нашите членове, казваме: Господа управляващи, настоящи и бъдещи, говоренето от наша страна беше до тук ! Действията ни занапред ще зависят от Вашите", завършва декларацията на Синдиката на служителите в затворите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.