• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

"Европа и за нас" - втори национален протест на надзирателите

"Европа и за нас" - втори национален протест на надзирателите

/КРОСС/ За втори национален протест в столицата се събраха надзирателите и служителите в "Съдебна охрана". Те настояват за 20% увеличение на заплатите и назначаване на още служители, подобряване на условията на труд и решаване на проблемите с натрупаните дни отпуск. Протестът е под надслов "Европа и за нас" и е под формата на митинг - шествие.

Два лъча - от Съдебната палата и от Министерство на правосъдието ще се слеят, за да продължат шествието до Министерство на финансите и до Министерски съвет.

По-рано пред „Хоризонт" Пламен Христов от синдикат "Охрана" обясни:

„Ще ни водят гайдари в национални носии, защото трябва да се върнем към българщината, трябва да се върнем към нашето, националното, за да се разберем, а не само да летим в облаците и в европейските виждания и в европейските стандарти, защото долу - при нас, тези стандарти ние не ги усещаме", обясни той.

Над 20 автобуса и 100 коли с надзиратели пристигат в София за протестния митинг-шествие. Това пише в писмо до медиите от Синдиката на служителите в затворите.

Повече от 70 души от Сливенския женски затвор са заявили участие в протеста, каза синдикалният лидер на служителите в затвора Цветан Михайлов.

Предвижда се по време на митинг-шествието символично да бъдат оставени ключовете от затворите в България пред Министерския съвет/МС/ и Министерство на правосъдието, каза Михайлов.

„Трябва да се търсят спешни решения, поне за удовлетворяване на исканията в техния минимум. Настояваме да се започне с изравняване на социалния статус на служителите на този с останалите от сектор „Сигурност"", подчерта той и коментира.

Пазарджик също се включва в националния протест на надзирателите и служителите на Дирекция " Охрана", каза младши инспектор Димчо Димов.

„Заедно двата синдиката се обединяваме. Искаме изравняваме на статута със служителите на МВР. Искаме достойно заплащане на положения труд. От Пазарджик ще присъстваме около 40 човека", каза Димов.

Преговорите с министъра на правосъдието Цецка Цачева до момента са безрезултатни, като в края на февруари тя категорично обяви, че увеличение на заплатите с исканите 20 % тази година е невъзможно. По тази причина в открито писмо Синдикатът на служителите в затворите покани на днешния протест премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Владислав Горанов с надеждата преговорите да продължат с тях.

Надзирателите обявяват готовност протестите им да продължат до изпълнение на исканията им, а ако днес никой не им обърне внимание, следващия пик на недоволството ще бъде на 26-ти и 27-ми март, когато в България пристигат всички правосъдни министри от Европейския съюз.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.