• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Проучване посочи щастливите и потискащите моменти в работния ден на служителите

Проучване посочи щастливите и потискащите моменти в работния ден на служителите

/КРОСС/ Служителите са най-щастливи около три и половина следобед, когато предусещат приближаващия край на работния ден, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 2000 служители. Допитването е на "Бритиш Черис“.

Според данни от проучването служителите се чувстват щастливи, когато се събуждат след ободрителен нощен сън, когато са оценени от шефа и когато получават похвали от клиенти. Благотворно върху настроението им се отразяват също детските прегръдки и вечерното излежаване пред телевизора, а най-щастливият момент в деня им е, когато прекрачват прага на дома след работа, събуват обувките си и се освобождават от дрехите си.

Същевременно неблагоприятно върху настроението им се отразяват "проспиването" на будилника, задръстванията на път към работа, дългите и натоварващи работни срещи, мисълта за несправяне с трупащи се задачи, оплакванията на клиенти, преяждането и последвалите го угризения.

Проучването показва също, че определени храни влияят пряко върху задоволството на служителите.

70 процента от анкетираните се чувстват по-добре, когато залагат на здравословни храни. 35 процента споделят, че са забелязали зависимост между консумацията на богати на захар продукти и потиснатото настроение. Над 50 процента признават, че когато са прекалили с храна или са яли нездравословни продукти, няколко часа по-късно имат усещането, че са им "потънали гемиите".

От друга страна една четвърт са твърдо убедени, че половин час след като са яли плодове като череши, ягоди, малини, боровинки, се чувстват по-щастливи, отколкото след хапването на шоколад. Въпреки това, 40 на сто от работещите хора продължават за залъгват глада си с бисквити или шоколад. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.