• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Смениха шефа на пристанище "Бургас" /обновена/

Смениха шефа на пристанище "Бургас" /обновена/

Бургас /КРОСС/ Изпълнителният директор на Пристанище „Бургас" Николай Тишев е освободен от поста. Заповедта за уволнението му идва само ден след посещението на транспортния министър Николина Ангелкова. На негово място е назначен активистът от ГЕРБ Диян Димов, който бе шеф на пристанището преди назначението на Тишев. Мотивите за неочакваната смяна все още не са ясни.

Диян Димов е завършил „Икономика и организация на водния транспорт" в Одески институт за инженери на Морския флот, Украйна. Той има над 25-годишен стаж на Пристанище Бургас, като през този период е заемал различни длъжности. От 1988 г. е началник на отдел „Анализ, статистика и труд", след това през 2003 г. става заместник-ръководител на терминал „Насипни товари". През 2009 г. е назначен за директор на дирекция „Експлоатация" в порта, а в периода от 2010 г. до юли 2013 г. заема поста изпълнителен директор на пристанището. През 2010 г. той поема пристанището с 13 млн. лв. загуба, но вследствие на неговото управление дружеството подобрява значително финансовия си резултат и до средата на 2013 г. дружеството реализира печалба от 5 млн. лв.
През този период пристанището бележи и сериозен ръст на обработените товари, като само за 2011 г. той е 13 %. През първите шест месеца на 2013 г., когато той все още е бил на поста изпълнителен директор, са обработени близо 80% от товарите за цялата година.
От юли 2013 г. до днес пристанището показва влошено финансово състояние, като от началото на 2014 г. досега порта постига едва 176 хил. лв. печалба.
Основна задача на новия изпълнителен директор на „Пристанище Бургас" ЕАД, е да работи активно за подобряване на финансово-икономическите показатели на дружеството.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.