• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Смъртта не съществува

Смъртта не съществува

/КРОСС/ Въпреки че повечето учени са склонни да твърдят, че не вярват в задгробния живот, един експерт твърди, че е в състояние да докаже съществуването на живот след смъртта
Професор Робърт Ланц твърди, че доказателствотое в квантовата физика. Според теорията на биоцентризма смъртта е илюзия, създадена от нашия ум.
"Ние вярваме, че животът се състои в активността на въглерода и молекулите и докато те са активни - ние живеем, а след това гнием в земята", заявява ученият в своя уеб сайт.
Специалистът от университета в Северна Каролина казва, че хората вярват в смъртта, защото ги учат на това или защото човешкото съзнание асоциира живота с работата на вътрешните органи. Неговата теория на биоцентризма обаче обяснява, че смъртта може да не е това, което човек е свикнали да разбира под това понятие, пише FederalPost.
Биоцентризмът се класифицира като теория на всичко и произхожда от гръцкото „център на живот". Професорът предполага, че животът и биология са в основата на реалността и че животът създава вселената, а не обратното. Това от своя страна означава, че човешкият ум определя формата и големината на обектите във Вселената.
Ланц използва за пример това как ние възприемаме света около нас. Човек вижда небето и определя цвета му от това, което вижда, но ако клетките в мозъка му се променят, той ще възприема небето не синьо, а зелено или червено.
"В крайна сметка всичко, което виждаме, не може да съществува без вашето съзнание. Смисълът на Вселената е в нашето съзнание", казва Ланц.
Разглеждането на Вселената от гледна точка на теорията за биоцентризма също така означава, че пространството и времето се явяват "прости инструменти на ума". Веднага след като човечеството приеме тази теория, ще стане очевидно, че смъртта не съществува.
Освен това физиците-теоретици смятат, че има безкраен брой вселени с различни варианти на хора и ситуации , които се случват по едно и също време. Ланц казва, че всичко, което може да се случи, се случва в някакъв момент между тези вселени, което означава, че смъртта не може да съществува като такъв.
По думите на Ланц човешкият живот прилича на многогодишно цвете, което се завръща, за да цъфтят в мултивселената.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.