• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Apple потвърди: Голите снимки на звезди са резултат от хакерска атака

Apple потвърди: Голите снимки на звезди са резултат от хакерска атака

/КРОСС/Американският компютърен гигант Apple потвърди, че пиратският набег срещу неговите сървъри, в които се съхраняват лични снимки на десетки американски звезди, сред които и голи кадри, е резултат от целенасочена атака, предаде Франс прес.

Компанията подчерта, че е извършила 40-часово разследване на случая. Констатирано е, че е имало целенасочена атака срещу акаунтите на американски знаменитости, като са атакувани техните потребителски имена, пароли и техните въпроси за сигурност.

Разследването е показало, че не е имало срив в системите на Apple в това число и услугата за съхранение на данни онлайн iCloud или на системата за намиране на изгубен телефон Намери айфона ми, което да доведе до изтичането в мрежата на личните снимки.

Неизвестни хакери разпространиха в онлайн пространството интимни кадри на носителката на "Оскар" Дженифър Лоурънс и заплашиха, че разполагат с компромати и за други знаменитости, сред които Селена Гомез, Рияна, Хилари Дъф и много други.

Киберпрестъпниците са се добрали до скандалните кадри, разбивайки системата за сигурност на мобилните телефони на звездите.

"Крадците" настояват да получат обезщетение във вид на виртуалната валута биткоин, в противен случай ще пуснат и останалите снимки, с които разполагат.

Вчера вече имаше  и един заподозрян

Бдителни потребители на социалната мрежа Reddit, само за няколко часа успяха да попаднат на следите на програмиста от Лорънсвил, щат Джорджия. 

Американският софтуерен инженер Браян Хамади (27) призна, че е опитал да спечели някой и друг биткойн от голите снимки на Дженифър Лорънс. Той обаче категорично отрича да е хакерът, който е проникнал в акаунтите на звездите, за да открадне техен интимни снимки.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.