• 28 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Снимките в ловно-рибарската брошура за България – от Google

Снимките в ловно-рибарската брошура за България – от Google

/КРОСС/ Поредна реклама на България се оказа изготвена с чуждестранни снимки. За брошурата на английски Fishing and Hunting, която препраща към официалния туристически портал на страната, съобщи сдружението за дива природа „Балкани". Брошурата е била раздавана на завършилия в неделя фестивал „Зелени дни" в София.

„Още с първите три снимки на животни забелязваме некомпетентност и нарушаване на законите. Толкова ли нямаме снимки на балкански пъстърви и благородни елени, че трябва да използваме американски видове - попитаха еколозите - А какво ще кажете за рекламата на лов на мечки - забранена дейност по закон, която се санкционира с до три години затвор. Отстрелът на проблемни мечки не е лов".

В пъзела от пет илюстрации най-малко две са подбрани чрез Google, показва елементарна справка в търсачката.

При търсене на английски с ключови думи „дядо, внуче, риболов" (grandfather, grandson, fishing) снимката, използвана в брошурата, излиза на първо място. Тя е прикачена към статия за отглеждането на деца от баби и дядовци, публикувана в американския сайт на родителска тематика Nymetroparents. Предлага се за изтегляне във фотосайта 123rf.com.

Един от първите резултати в Google при търсене на „кафява мечка седи" (brown bear sitting) е друга от публикуваните в брошурата снимки. Тя е част от масива на портала за илюстрации Shutterstock.

Министърът на туризма Николина Ангелкова обясни, че брошурата е изработена през 2009-2010 г. и е част от поръчка на стойност 86 хил. лв., одобрена от тогавашния заместник-министър на икономиката с ресор „Туризъм" Иво Маринов и главния секретар на икономическото министерство Владимир Туджаров. Ангелкова издала заповед остарелите рекламни материали да стоят в склад в Божурище, но някой нарушил заповедта и разпространил някои от тези брошури на събитието „Зелени дни". Виновникът щял да бъде установен, но министърката не уточни какво ще бъде наказанието му. Предстояло да се обяви нова поръчка за изработването на актуални брошури за България като туристическа дестинация в различните сегменти.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.