• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

7 популярни тенденции при снимки и видеозаснемане на сватби

7 популярни тенденции при снимки и видеозаснемане на сватби

/КРОСС/ Как се променят сватбените видеа и сватбените снимки в ерата на технологиите? Кое е различното и какви са най-популярните начини да съхраним красивия момент от заветното „Да"? - 7 съвременни тенденции, които може да използвате и на вашата сватба:

1. Инстаграм хаштагове

Несъмнено ерата на технологиите влияе и на тенденциите при заснемането на сватби. Модерен и все по-популярен начин за отразяване на сватбата и по-добро преживяване на гостите създават Инстаграм сватбени хаштагове за гостите, с които те качват своите снимки в социалната мрежа.  Вече съществуват различни приложения, с чиято помощ може да се свали снимка от Инстаграм, която да бъде принтирана, без да бъде нарушено нейното качество. Така, към вашия албум със снимки от сватбата, ще има и такива, направени от гостите ви.
Някои младоженци обособяват места за селфи снимки за техните гости, семейства и приятели.  Ако фотографът търси автентичен момент да улови гостите, това е едно от местата, където може да открие такова.

2. Стоп кадър

Този тип снимки са много популярни сред младоженците. Освен това, тази тенденция може да се използва и при видеозаснемането. Като се прави клип, се подбират подходящи кадри и след това се монтира музиката. Стоп кадрите са много въздействащи и затова са чудесен избор и за видео към сватбения ден.

3. Романтични кадри като от филми

Романтичните филмови кадри са задължителни за една красива сватбена фотосесия, споделят професионалистите. Все повече се налага тази тенденция. Какво представлява тя? Чудесна комбинация от декор и портрети.

4. Първа среща между бащата и булката в кадри

Снимките тип „първа среща" са доста популярни. Някои фотографи улавят емоционалния момент, в който бащата на булката я вижда за първи път в бялата рокля. Тази традиция на подобен вид снимки си има западен характер, но все по-често се прилага и у нас, защото е сантиментална, романтична и истинска, споделят фотографи и видеоператори.

5. Снимки по залез/изгрев

Светлината променя перспективата. Ето защо е все по-модерно да бъдат правени снимки в различни части от деня. Точно преди изгрева/залеза светлината е нежна и мека, а това допринася за романтичния ореол на снимките. Не са нужни филтри, просто подходящата светлина и красивата природа за фон. Същото важи и за видеозаснемането - най-вдъхновяващите видеа са тогава, когато светлината го позволява.

 

6. Непредвидени семейни снимки

Семейните портрети са едни от най-неестествените в сватбения албум. За щастие, новите тенденции при заснемането и видеозаписа на сватби, променят този стандарт. Все по-често семейните снимки са непринудени, разчупени, хванати уж случайно. Разбира се, иска се професионално око, готово да улови за части от секундата най-подходящата поза. Най-често тези непредвидени семейни снимки са „уловени" в емоционални моменти: след церемонията, по време на първия сватбен танц или на този с бащата на булката, при разрязването на тортата или първата целувка. Колкото по-нестандартни са снимките, толкова по-дълго време ще ви радват в албума.

7. Кадри отгоре

Заснемането или видеозаснемането отгоре улавя атмосферата на събитието. Интересни ъгли, хора, места - всичко това е от значение, споделят фотографите и видеоператорите. Нестандартно, дръзко и все по-модерно е младоженците да имат няколко кадъра, снимани отгоре.

Специални  благодарности на Националната асоциация на професионалните сватбени фотографи и видеоператори за това, че споделиха тези тенденции с нас.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.