• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

HUAWЕI NEXT IMAGE AWARDS: Залези и цветя са най-често сниманите от българите обекти в глобалния конкурс

HUAWЕI NEXT IMAGE AWARDS: Залези и цветя са най-често сниманите от българите обекти в глобалния конкурс

/КРОСС/ България е сред трите най-активни държави след първите две седмици от конкурса.

Над 3000 кадъра на наши сънародници са качени на страницата на регионалното издание на престижния конкурс за мобилна фотография, заснета с Huawei устройства, NEXT IMAGE AWARDS, в който можете да участвате до 20 август на адрес http://campaign.consumer.huawei.com/bg. Две седмици след началото му България е на трето място сред 20 държави от Централна и Източна Европа и Скандинавските страни по брой на изпратените в него снимки. Конкурсът безспорно разкрива любовта на българите към фотографията, нашата визуална култура, намираща отражение в безброй аранжирани и неочаквани ситуации, улавяни във всеки един момент с мобилното ни устройство, и желанието ни да ги споделим със света в една красива форма на мобилна комуникация. Ето някои интересни впечатления и препоръки от екипа на Huawei България, който преглежда снимките, качвани в конкурса.

Залезите са един от най-честите пейзажи в категориите Good Night и Nature, и засега най-застъпената тема в конкурса като цяло. Почти агресивната игра на огнените цветове или нежността на пастелно розовото небе на здрачаване водят до безброй уловени вариации на красотата на това природно явление, което всички обичаме. Внимавайте само за прекалено изгорено слънце, което „пробива" снимката.

Цветята са друга колоритна тема, широко застъпена в конкурса. Красивият боке ефект, поддържан в новите модели на компанията, вдъхновява за кадри с детайлно цвете в близък план на красив артистично размит фон. Подобна композиция имат макро снимки на колоритни насекоми и винаги впечатляващите водни капки върху различни повърхности.

                    

Може би най-изразителната категория Faces се радва на огромно разнообразие от лица в широк спектър от настроения и възрасти - от трогателни снимки на запазила любовта си възрастна двойка до хитрите усмивки на малките палавници. Светлината в очите и релефът на лицето, изваян или изсечен от времето, са обект на впечаляващи достойни за изложба снимки. Опитвайте и в черно бяло - монохромните кадри могат да са ненадминати в изразяването на характера на едно лице.

За красотата на българската природа е говорено много, и тя е уловена и в много пейзажи, заснети с Huawei. Има и много снимки от места извън страната, посетени от сънародниците ни. В природата има 4 основни елемента - земя, вода, въздух и огън, и въздействието на снимките на подсъзнателно ниво се усилва, ако комбинирате поне два от тях. Три е магическото число тук, търсете го. И още един трик - малък одушевен обект усилва още повече въздействието на пейзажа, например кон в планината, човешки силует в далечината, или дори вашата собствена ръка, влязла в кадър. Освен своебразния портретен щрих (портетите не е задължително да са на хора), тези елементи внасят и усещане за мащаб - високите борове са по-внушителни, ако поставите човек под тях.

И за финал малко общи съвет и препоръки, които вероятно сте срещали на много места, но спазването им би увеличило още повече шансовете за победа на изпратените снимки. Изправяйте хоризонта. Мозъкът ни има усет за неща, които „не са наред", и кривият хоризонт е един от тях. Също така центърът на снимката е сляпо петно за възприятията ни, не поставяйте водещия си обект там, освен ако не е лице. Симетриите и естествените рамки са печеливш подход, особено в категорията Check-In. И не забравяйте да сложите име и описание на снимката си - те са част от историята, която тя разказва, и биха накарали повече хора да я забележат, харесат и така да ви дадат преднина в класирането.

                       

Конкурсът HUAWEI NEXT IMAGE AWARDS е създаден да покаже разнообразието от добри фотографии и да провокира нашето въображение и търсене на различните форми на красотата. В него има награди на професионално жури, и награди на публиката, парични, предметни, имиджови и приключенски - 22000 евро награден фонд, Huawei Matebook X, P20 и P20 Pro, публикации в National Geographic, и фото екскурзия с National Geographic в Италия. Но най-вече - удоволствието да споделяш своя свят чрез снимки. Гореща новина от последните дни е и добавянето на търсачка по потребителско име, за да намирате и споделяте лесно снимките си.

За популярността и престижа на конкурса свидетелстват някои от участниците в него. Един от тях е фотографът Темелко Темелков, който участва в надпреварата с профилното име Temel. По-долу можете да видите негови снимки, както и такива на други двама участници - DenislavDanielov и lyubo91.

Ако и вие желаете да покажете фотографските си умения на публика от цял свят, можете да се регистрирате за участие в Next Image Awards до 20 август на адрес http://campaign.consumer.huawei.com/bg. По-долу можете да видите някои от българските фотографии, участващи в Next Image Awards с профилите, регистрирани в конкурса. Приятно снимане и успех!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

I Хич не им правите реклама на тези хора

21.08.2018 18:35:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.