• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Сакскобургготски: Заслужил ли съм да ме лишат от моя дом?

Сакскобургготски: Заслужил ли съм да ме лишат от моя дом?

/КРОСС/ „Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината”. Това се казва в изявление на бившия премиер Симеон Сакскобургготски. Поводът е решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" е собственост на държавата, а не на Сакскобургготски.

„Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства”, допълва той в изявлението, публикувано на личния му сайт.

„Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти”, категоричен е бившият премиер.

Ето и пълния текст на изявлението:

Сърдечно благодаря на всички сънародници, които ни засвидетелстваха своята подкрепа след решението на Софийския градски съд, че дворецът “Врана” не  е наша собственост!

Последните няколко дни получих стотици обаждания и мейли от страната и чужбина. Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас. Това искрено трогна мен и Царицата! Много от тях бяха от сънародници, които не познавам лично.

В този мъчителен за нашето семейство момент, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда принуден към второ изгнание, тази подкрепа е особено ценна!

Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства.

Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти.

Вече се уповавам само на това, че посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена.

Още веднъж от сърце благодаря на всички за изразената съпричастност!

Симеон II

Снимка: Давид Нивиер

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Starija hush

Edva sega li razbra 4e po dolno pleme ot bugarite nema v sveta?az se sramuvam 4e sam roden v bg kenef a VIE kak ne se sramuvate da da se nari4ate CAR na tova diva6ko pleme?

09.09.2018 06:50:51

Анонимен

Прочетете какво написа Жоро Марков. А също и списъка с одържавените имоти, съставен от правителството на Кимон Георгиев.

06.09.2018 17:42:46

нищо лично

имотите са отнети със Закон от 1947г. и Парламентът трябва да седне и да го отмени. Нали е ясно, че след като няма НДСВ няма да има и закон.

05.09.2018 07:38:49

Анонимен

Мони короната май го врътнаха , свърши работата за която го наеха , взе парите за нея , но дедо си е лаком иска си и близалката .... Дедо играта свърши и вече си безполезен , това не го ли разбра ....

04.09.2018 23:28:16

Анонимен

А ние потърпевшите с имоти в Рила планина,с какво сме заслужили да не можем да ги ползваме заради неизяснен статут.Нивите на дядо ми,били,, навлезли с450 м. във Вашата собственост".От къде е тая собственост,когато дядо ми е имал 5 деца и се е чудил как да ги изхрани,а що ли да Ви дарява.ИЗМИСЛИЦИ НА НАГЛЕЦИ С платени кошаревски свидетели!БЕЗСРАМНИЦИ!Ще реве той за дома си!А кой го подържа и днес този дом???

04.09.2018 12:33:45

Анонимен

Ае изчезвай, комарджия недоправен!

04.09.2018 09:37:19

"Заслужил ли съм да ме лишат..."

А, не си ли?? Не си ли заслужил и раирана фланела с вертикални раета?!

03.09.2018 14:20:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.