• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Александра Фейгин стана третата в света с комбинация троен лутц - троен ритбергер

Александра Фейгин стана третата в света с комбинация троен лутц - троен ритбергер

/КРОСС/ Александра Фейгин е третата фигуристка в света, след олимпийската шампионка Алина Загитова и Александра Трусова, която изпълнява комбинацията троен лутц-троен ритбергер, новината съобщи личната й треньорка Ина Лутай. Комбинацията от скокове Саша е изпълнила успешно в кратката програма по време на държавното първенство за "Приз Виктория" на което спечели и шампионската титла. Следващата цел на Фейгин е да изпълни успешно троен аксел и четворен тулуп.

11-та от европейското и 17-та на световното първенство българка от днес е лице на кампанията „София - европейска столицата на спорта". Тя наследява на тази позиция бронзовата медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика от Игрите Рио де Жанейро Християна Тодорова.

По този повод кметът на Столична община Йорданка Фандъкова направи на Александра специален подарък - състезателно трико, с което тя ще играе волната си програма през новия сезон. Красивата синя рокля е украсена специално с 5000 камъка "Сваровски".

"Знаете, че София продължава да бъде европейска столица на спорта, тъй като заслужихме титлата за постоянно. Благодаря на големите спортисти, които подкрепиха и продължават да подкрепят каузата, както и на екипа, работещ по инициативата. Тази година в календара на "София - европейска столица на спорта" има над 110 събития, отделно в дейността на Общината са залегнали 190 проекта за училищен спорт и 70 проекта на клубове по програмата за директно финансово подпомагане на детско-юношеските школи в града. София е много спортен град, тази седмица например той е домакин на Световната купа по модерен петобой, която се открива тази вечер, на Световната купа по художествена гимнастика през уикенда, в неделя са Велошествието и бягането под наслов "София кара колело и тича за по-чист въздух," добави кметът на София."Много съм благодарна за този подарък. Сезонът за мен завърши добре. Сега ще работя повече и ще се постарая в бъдеще да имам по-добри резултати. Роклята е много красива", каза Фейгин, която тренира фигурно пързаляне вече 11 години.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.