• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София °C

Спират тировете заради почивните дни за 3 март

Спират тировете заради почивните дни за 3 март

/КРОСС/Движението на камионите над 12 тона ще бъде ограничено по магистралите и най-натоварените пътища заради интензивния трафик около националния празник - 3 март. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

От агенцията уточняват, че целта е да се повиши безопасността при пътуване и да се избегнат задръстванията.

Интензивно движение се очаква на изходите на София, по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", както и път Е-79 - София - Кулата.

От 16.00 до 20.00 часа днес се ограничава движението на тирове в следните участъци от републиканската мрежа:

автомагистралите;
път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
път I-1 - етапна връзка на лот 2 на АМ "Струма" при Благоевград - ГКПП "Кулата";
път I-4 п. в. "Коритна" - Велико Търново - Шумен;
път I-5 Русе - Велико Търново;
път I-8 ГКПП "Калотина" - София;
път I-9 Варна - Бургас;
път II-18 Околовръстен път на град София;
път II-99 Бургас - Царево.
В последния почивен ден - 5 март, неделя, тежкотоварният трафик по натоварените направления ще бъде ограничен от 14.00 до 20.00 часа.

От Пътната агенция уточняват, че забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

До 20.00 часа тази вечер и от 8.00 до 14.00 часа утре ще има две ленти за излизащите от София на път Е-79. Това се прави с цел улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност.

При благоприятни метеорологични условия временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел "Даскалово" до кръстовище "Драгичево" от км 285+660 /кръстовището за Рударци/ до км 286+847 /бензиностанция "Петрол"/.

В същия участък на 5 март ще има две ленти за влизащите в София от 10.00 до 20.00 часа. Според експертите по този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".

Поради продължаващите ремонтни дейности на тръбата за Варна на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" на АМ "Хемус" преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София. Алтернативният маршрут на движение за избягване на ремонта в двата тунела е: от София за Варна е път I-1 - от 215-ти км /при пътния възел при 30-ти км на АМ "Хемус" /Витинска река/ до км 204+200 - обходен път на Ботевград, а след това по път II-17 до пътен възел "Ботевград" на АМ "Хемус" и обратно.

От пътната агенция призовават да се шофира внимателно и със съобразена с метеорологичните условия скорост. Освен това е нужно да се спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на пътните полицаи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.