• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

"София диша" на "Ангел Кънчев"

"София диша" на "Ангел Кънчев"

София /КРОСС/ На литературата е посветено днешното издание на вече традиционния фестивал "София диша". На улица "Ангел Кънчев" от 16 до 22 часа актьори ще припомнят на децата приказки от български и чужди автори.

Литературният следобед ще започне в 16 ч. и сред акцентите му още са: четене на български, чуждестранни, народни и съвременни приказки за малки и пораснали деца от актьорът на Сатиричния театър Петко Каменов; разговор с един от най-продаваните живи испански автори - Хуан Антонио Берниер и представяне на книгата му "Философията и две врабчета"; срещи-дискусии специално за феновете на книгите-игри (със сребърният медалист в конкурса за най-добра книга-игра за 2013 г. Спасимир Игнатов, с Емануел Керо - френски автор, носител на наградата Yaztromo 2010' за най-добра френска книга-игра, както и с най-популярния автор на книги-игри през 90-те години - Майкъл Майндкрайм).
За почитателите на научната фантастиката ще има обсъждане на "Анихилация" от Джеф ВандърМиър с модераторът Александър Попов, който води сбирките за фентъзи и фантастика на Greenwich Book Club. Ще има представяния на книги, отстъпки от коричните цени, четения, игри на "Скрабъл" и всякакви други забавления, характерни за едно литературно събитие на открито.
Пълната програма със всички участници и събития в литературната "София диша" може да бъде намерена на сайта на фестивала.

Във връзка с провеждането на Фестивала, от Столичната община информират шофьорите, че престоят, паркирането и влизането на превозни средства ще бъдат забранени от 8 до 23 часа по ул. „Ангел Кънчев" между улица „Солунска" и булевард „Патриарх Евтимий" , а също и на площад "Райко Даскалов". От 8 до 22 часа се забранява влизането в двете посоки на превозните средства по околните улици.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.