• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Вежди Рашидов става почетен гражданин на София

Вежди Рашидов става почетен гражданин на София

София /КРОСС/ Бившият културен министър ще бъде удостоен със званието "Почетен гражданин на София". Кандидатурата на скулптора е издигната от инициативен комитет, в който влизат хора и от ГЕРБ от БСП, от Реформаторския блок и ВМРО. Рашидов има подкрепата още на председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев и председателя на Съюза на българските художници Любен Генов.
Докладът за званието му е подписано от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков.
Предложението скулпторът да стане почетен гражданин на София ще бъде гласувано на заседанието на Столичния общински съвет (СОС) този четвъртък. За да бъде прието решението, общинарите трябва да постигнат мнозинство и предложението да събере най-малко половината от гласовете на присъстващите съветници.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

http://www.segabg.com/article.php?issueid=1712&sectionid=1&id=00001

22.07.2014 17:48:29

Анонимен

Рашидов ме заплаши, че ако му пипна колата, ще ме пребие, после ме удари. Много пъти съм си имал разправии с г-н Рашидов, всеки път паркира неправилно", разказа пред "Евроком" полицаят Венцислав Павлов. Рашидов и Додов са дали показания пред полицията на място, а по-късно са били извикани за разпит в Пето РПУ. Заведено е дознание и ако вината им се докаже, може да бъдат съдени за нанасяне на средна телесна повреда. Главният секретар на МВР Бойко Борисов заяви пред "Евроком", след като прегледа записите от инцидента, че неговият служител е напълно невинен и министерството ще му наеме адвокат.

22.07.2014 17:48:05

Анонимен

Полицай щраква белезница на едната ръка на Додов. По-късно лекарите в "Пирогов" установили, че носът му е счупен. Очевидецът извикал на помощ полицаите, които били в общината. Те разтървали биещите се. При опита да сложат белезници на Додов той се дърпал, а скулпторът го защитавал, заплашвайки, че познава всички генерали и ще им се обади да ги уволнят. Версията на Вежди е друга. "Полицаят ме заплашваше, че ако не бил на служба, щял да ми разкаже играта. Беше нахален, дърпаше ме за ръкавите и ме удари. Тогава се намеси Додов и понеже полицаят посегна и на него, и той понечи да му отвърне. Полицая подскочи като петел, удариха си главите и му потече кръв от носа", заяви скулпторът пред "Сега". Додов не беше открит за коментар.

22.07.2014 17:47:55

Анонимен

На помощ пристигат общински полицаи. Опитват се да сложат белезници на Додов, той се дърпа. Рашидов се опитва да успокои положението. Полицай успява да избута Рашидов, който заплашава, че ще се обади на генералите. Схватката с Додов продължава.

22.07.2014 17:47:44

Анонимен

Съветникът Додов (със светлото яко) тъкмо е ударил полицая. В страни в тъмното палто е Вежди Рашидов.

22.07.2014 17:47:33

Анонимен

Униформеният от СДВР му обяснил, че на това място трябва да спре перуанският посланик. Според разказа на очевидец пред полицията Вежди отказал да си махне колата и след кратка разправия блъснал охранителя. Полицаят не отстъпил и скулпторът го пернал с юмрук в лицето. В този момент се намесил Додов - ударил една "главичка" на униформения и му разбил носа, просвайки го върху една от паркиралите коли.

22.07.2014 17:47:22

Анонимен

Скулпторът Вежди Рашидов, колегата му Емил Додов от ОДС в столичния общински съвет и полицай влязоха в кървава схватка под прозорците на кмета Софиянски на ул. "Московска" в София. От мелето полицаят излезе със счупен нос, Додов - с цепнато чело, а Вежди - със заплахи, че ще извика генерали. Снощи двамата съветници бяха арестувани за 24 часа. Екип на телевизия "Евроком" засне екшъна. Боят стана около 11 ч., когато Рашидов, който е общински съветник от формация "Другите за София", паркирал пред кметството.

22.07.2014 17:47:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.