• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Бареков: Календерска ще е на балотаж в София

Бареков: Календерска ще е на балотаж в София

/КРОСС/Силните партии участват на местни избори сами, а не в коалиция. В София сами са само ГЕРБ, БСП и ББЦ. Ние сме единствената опозиционна партия и ясно демонстрираме, че не ни е страх. Това заяви лидерът на „България без цензура" и евродепутат Николай Бареков на събрание на партийната структура в район „Надежда" в София снощи. На събитието присъстваха кандидатът за кмет на София Мария Календерска, председателят на МББЦ Никола Митев, членове и симпатизанти, а за районен кмет на „Надежда" беше номиниран лидерът на ББЦ в района Митко Георгиев.

„В столицата се харчат милиарди за глупости, които стигат до една-две фирми близки до ГЕРБ. На изборите цялата администрация в София ще е принудена да работи за г-жа Фандъкова, за да може статуквото в София да остане непоклатимо. Единственият истински и честен кандидат срещу Фандъкова е Мария Календерска. Тя има шанс за балотаж, където никога не е сигурно какъв ще бъде резултатът. Но дори и да изгуби кметската надпревара, Календерска ще продължи да работи за софиянци от Общинския съвет", заяви Бареков.

„Срам ме е от останалите кандидати! За всички е ясно, че Джамбазки няма да напусне Брюксел и да стане общински съветник. Георги Кадиев е подметка на управляващите в София и играе за тях. Беше заместник-министър в Тройната коалиция и два мандата общински съветник. Влезе във властта без да притежава една стотинка, а сега има милиони. Вили Лилков, който 15 години беше общински съветник, а сега е депутат, е участвал в разграбването на Софийски имоти, беше в борда на директорите на Софийска вода и участва в кражбата Общинска банка", припомни Бареков. Той обяви, че кандидатурата на Мария Календерска има за цел да победи модела Софиянски-Борисов-Фандъкова, който харчи петорно и десеторно повече за строежи и ремонти от столичния бюджет, за да може да се краде от данъкоплатците. „Борисов обича да излиза и да се хвали, че метрото и заводът за боклук са с европейски пари, но тези пари са от нашите вноски в европейския бюджет и нашите данъци. Аз, като евродепутат, съм особено чувствителен към европейските средства и тяхното правилно изразходване. Това, че едни пари са европейски не означава, че могат да бъдат откраднати", добави Бареков.

„Позволявам си да поискам от вас подкрепа, защото сме на правилната страна. Ние от ББЦ останахме там, където не е уютно и спокойно и където не се разпределят обществени поръчки на наши и свои. Не е работа на общината да планира изграждането на кафенета в новия устройствен план на центъра, който възлиза на над 300 млн. лв. В същото време, ако една линейка излиза около 100 хил. лв., а издръжката на един лекар е около 20 хил. лв. годишно, Общината спокойно може да инвестира по 2 млн. лв., за да има в София ефективна спешна помощ", отбеляза Мария Календерска.

Тя даде редица примери за нецелесъобразното изразходване на средства от страна на Общината и общинските предприятия. „Правителството шумно рекламира, че са предвидени 1 млрд. лв. за саниране на блоковете. До момента в столицата има санирани едва около стотина блока, а в Бургас и Благоевград общо са 400. Тези градове имат 10 пъти по-малко население от София, но администрацията им е работила 20 пъти по-ефективно. Това е въпрос на организация по информиране и улесняване на населението. В Бургас и Благоевград действат специални звена, които усвояват средствата, а Столична община не си мърда пръста да помогне на съкооператорите да се сдружават. Бюджетът на София от времето на Софиянски в момента е три пъти по-голям, но ние не живеем три пъти по-добре. В София има много пари и те се харчат престъпно. Този бюджет от 1,5 милиарда на година може направи живота на софиянци по-добър, ако се мисли за хората, а не за строежите и ремонтите, от които могат да се източват средства", заяви Календерска.

Структурата в „Надежда" единодушно номинира председателя на районната организация Митко Георгиев за кандидат за районен кмет от „България без цензура". Георгиев е висш офицер от Зенитно-технически войски и има дипломи по международна търговия и мениджмънт. Специалист е по системи за сигурност и има 22 годишен стаж в Българската армия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Зигмунд Фройд

Ела на преглед, моето момче, преди още да са се влошили нещата...

19.09.2015 08:48:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.