• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Проф. Михаил Мирчев: След пет години ще се боря за втори кметски мандат

Проф. Михаил Мирчев: След пет години ще се боря за втори кметски мандат

/КРОСС/ По повод предстоящите местни избори ИА „КРОСС" се свърза с проф. Михаил Мирчев - кандидат за кмет на София от БСП Лява България.

Каква е Вашата визия за София след 4 години?
Моята визия за София ли?! Да започнем с това - корупцията да не е от порядъка на 60%, а да е ограничена до минимум. Също така не трябва да има такава драстична разлика между крайните, обикновените, работническите квартали и 5-6 привилегировани квартала, където се наливат много пари. Не на последно място, да се даде възможност на дребния и средния семеен бизнес да работи и да не е под такъв рекетьорски натиск не само от страна на големите мутренски бизнес организации, но и в съдружие с общинарите и контролните общински органи. Бих искал да акцентирам на това, че е необходимо да се разреши радикално проблемът с бежанската вълна, която ни залива. Трябва да има повече ред, повече сигурност, по-малко ромски гета не само в София, а и на територията на страната ни.


Кога според Вас една победа е заслужена?
Когато не ти е подарена от Цветан Цветанов и неговите момчета, фалшификатори. Ние се явяваме на избори, за да видим каква част от столичаните са ни забелязали и харесали. Искаме да сме наясно каква част от тях са ни предпочели и са се осмелили да гласуват за всеки един от нас. Това е заслужена победа. Кой, колкото си е заслужил според столичани, толкова да получи. Въпросът е тези граждански и изборни резултати да не бъдат деформирани от механизма на фалшифициране, който е усъвършенстван след 2011 година от Цветан Цветанов и приближените му.


Какъв трябва да е перфектният кандидат за поста кмет на София?
Не става въпрос за какъв да е властови пост. Кметът на София е властова фигура №4 в държавата. Не може да бъде човек технократ, трябва да е политическа личност. Необходимо е да разглежда всички проблеми не само през призмата на парите и инженерните проблеми, а да ги пречупи и през идеята за общата политика. Нужно е да се прецени внимателно дали се залага на крайно либерална политика в услуга на 15% от столичаните, или се провежда една нормална социална политика. Разбира се, при втория вариант бизнесът на тези 15% ще върви и никой няма да им отнема основните заслужени блага, които са си изработили, но трябва да се помага и на трудовите хора на София, които са около 70% от жителите на столицата. За да се постигне това, по-скоро е въпрос на политика, а не технократизъм. От друга страна кметът на София трябва да бъде една много силна личност, а не холивудско прикритие - образ, зад който се прикриват всъщност истинските властници или някакви бандити, които организират зад гърба му престъпни схеми. Да, престъпността е предимно битова, но много добре знаете, че големият проблем е с т.нар. престъпност на „белите якички". Столична община не бива да бъде терен за мащабните действия на тези престъпници.


Към кого е насочена кампанията Ви?
Моята кампания е насочена към здравомислещите софиянци. На първо място леви, но не само. През последната седмица има сигнали от хора, които са с дясно мислене, симпатизиращи на десните идеологии. Те търсят контакт с мен, защото в моята личност разпознават здравомислещ човек, който няма елементарно да обслужва някакви партийни структури и идеологически схеми. Кметът на София трябва да мисли за благото на софиянци.


Защо хората трябва да изберат Вас?
В момента аз съм единствената алтернатива, защото съм подготвен човек, който е смел. Мъж!
Има ли нещо, което би Ви накарало да се откажете от поста кмет на София, ако бъдете избран?
Аз съм човек, който, ако поеме един път, не се отказва. Ако стана кмет на София, няма да се откажа, колкото и трудно да ми е. Дори в даден момент нещата, които искам да направя, да се откажат невъзможни, борбата трябва да продължава спрямо конкретната ситуация и от нея да се извлича максимумът спрямо целите, които си е поставил човекът. Мога да бъда съборен с някакви политически бъдещи манипулации и спекулации, но не съм от хората, които ще тръгнат да се отказват.


Къде виждате себе си след 4, ... 10, ... или 20 години?
След 20 години ще съм пенсионер, като се надявам спокойно да пиша последните си книги. След 10 години ще съм все още преподавател. Ако сега стана кмет, вероятно още 10 години ще се занимавам с политика. След 5 години ще се боря за втори кметски мандат на София.


Какво е посланието Ви към избирателите?
Нека хората да разсъдят трезво над ситуацията и да не се поддават на манипулациите от страна на по-големите медии, която се осъществява в полза на ГЕРБ и г-жа Йорданка Фандъкова.


Какъв съвет бихте дали на екипа си, след като спечелите изборите? Какво ще е първото нещо, което ще направите заедно за София?
В момента работя с екипа, който прави вярната кампания. Вярвам, че ще пробием предизборната стена на ГЕРБ. Като спечелим изборите, ще имам нужда да продължа напред с тези хора. Ще е необходимо да има и други личности, които да заемат постове като главен архитект на София, ще е нужен и изключително компетентен финансист, който да спомогне да закърпим дупките в общинския бюджет. Ще изберем и трима-четирима зам.-кметове по ключово важни въпроси като: престъпност и сигурност, строителство, транспортна инфраструктура... Екипът трябва да е функционален, властови и управленски, за което трябва да се намерят подходящите хора.

Благодаря Ви! Успех на кампанията!

И аз Ви благодаря!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ангел

Абе,този още ли не разбра,че кметският мандат е четири години!?

23.10.2015 12:43:38

Анонимен

Успех, но в лумпенизирана София, ще е много трудно да победи нормален човек!

21.10.2015 17:08:01

Анонимен

Този скоро ходил ли е на доктор или просто така си говори ?

21.10.2015 13:27:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.