• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

20 млн. лв. повече от данъци са влезли в общинската хазна на София

20 млн. лв. повече от данъци са влезли в общинската хазна на София

/КРОСС/В касата на общината са влезли 20 млн. лв. повече данъци през тази година в сравнения с 2013 г. И това е станало без да се налага повишение в местните данъци и такси, стана ясно днес на първата за сезона сесия на Столичния общински съвет.

От международната кредитна агенция твърдят, че няма нужа от покачване на данъците в Столична община, а и от Сметната палата одобряват финансовата политика на общината.

Обектите, които изпълняваме с инвестиционни заеми, не са пиар, а свършена работа. Това каза категорично кметът на София Йорданка Фандъкова по повод оценката на финансовата програма на Столична община.

Пред местният парламент тя заяви, че в конкурса за Еевропейска столица на културата 2019 г. няма загубили. "Има само победители, защото културата и образованието винаги и приоритет в столицата", заяви тя.

По думите на кмета 80% от културните събития в страната се провеждат в София и това е реален ефект за града и бизнеса. На заседанието на СОС Йорданка Фандъкова посочи: „От 2008 до 2012 с над 150% е увеличена добавената стойност от изкуства и културно наследство. Това не е непременно работа и инвестиции в кандидатурата на София за Европейска столица на културата. Това са инвестиции в културата на град. Те са устойчиви и трябва да продължим да ги подкрепяме".

По думите й София първа в страната, още преди държавата, е разработила и приела дългосрочна стратегия за култура. "Тази стратегия е взаимствана от много общини и се изпълнява с голямо желание от всички нас. Ние ще продължим да работим по нея. Заложихме една реалистична програма, която генерира много добавена стойност за града и жителите. София се гордее със своята програма „Култура", защото и до днес тя е най-голямата програма за финансиране и в подкрепа на творците, и артистите в сравнение с останалата част от страната. В последните години се видя, че тази подкрепа на творческите организации дава реални резултати", посочи Фандъкова. „Данни от изследването на независимата организация Обсерватория по икономика на културата ясно показват, че София е спечелила убедително мястото си на национален център на културните и творчески индустрии. Те са на четвърто място по добавена стойност в икономиката на София и показаха, че са устойчиви и по време на икономическа криза. Уверена съм, че нашата подкрепа за култура генерира и ще продължи да генерира работни места и инвестиции", каза още Йорданка Фандъкова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.