• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

"София оупън" започва днес с два български мача в квалификациите

"София оупън" започва днес с два български мача в квалификациите

/КРОСС/ С първия кръг от квалификациите днес започва четвъртото издание на тенис турнира от категория "АТП 250" в София. Акцентът в програмата на първия ден са два мачa, в които двама български тенисити срещат най-титулуваните участници в прeсявките за основната схема.

Шампионът от държавното първенство в зала Габриел Донев ще се изправи срещу украинеца Серхий Стаховски около 16.00 ч. Сслед тях на централния корт в зала "Арена Армеец" ще излязат финалистът от държавното Александър Лазаров и словакът Лукаш Лацко.

Стаховски и Лацко са поставени съответно под №4 и №3 в квалификациите.

33-годишният украинец е единственият участник в пресявките за основната схема, който е печелил турнир от световния тур на АТП. Той има четири индивидуални титли от категория "АТП 250" - в Загреб (2008 г.), Санкт Петербург (2009 г.), Росмален (2010 г.) и Кънектикът (2010 г.), както и три трофея на двойки - два от "АТП 250" и един от "АТП 500".

Стаховски е достигал до третия кръг на всички турнири от Големия шлем и има три победи срещу играчи от топ 10 - Роджър Федерер и Ернестс Гулбис на "Уимбълдън" през 2013 и 2014 г. и срещу Стан Вавринка в Марсилия през 2015 г.

Върховото му класиране в световната ранглиста е 31-а позиция през септември 2010 г., а в момента е №136. Той се завръща в София след тригодишно отсъствие. През 2016 г. украинецът загуби на старта от германеца Филип Колшрайбер.

Лацко няма титла, но е играл два финала в турнирите на АТП - в Загреб през 2012 г. и в Ийстборн през 2018 г. Той беше №44 в света през януари 2014 г., а в момента е 127-и в ранглистата. 31-годишният словак е достигал по два пъти до третия кръг на "Уимбълдън" и Australian Open.

Лацко също ще участва за втори път в София. Миналата година словашкият тенисист победи чеха Йозеф Ковалик в първия кръг, а във втория отстъпи срещу руснака Евгени Донской.


Неговият съперник на старта тази година - Александър Лазаров, ще играе за четвърта поредна година в София. 21-годишният българин получи "уайлд кард" за основната схема през 2017 г., като загуби на старта от молдовеца Раду Албот. (6:7, 2:6) През 2016 и 2018 г. Лазаров отстъпи срещу румънеца Мариус Копил (6:7, 4:6) и германеца Оскар Оте (7:6. 5:7, 1:6) в първия кръг на квалифик3ациите.


За 22-годишния Габриел Донев предстои дебютно участие в "София оупън". Победителят от мача му със Стаховски ще се бори за място в основната схема с Рудолф Молекер или Лука Вани, а от двубоя между Лазаров и Лацко - срещу Даниел Брандс или Камил Майхжик.


Програмата за първия ден

Централен корт (начало в 12.00):
№1 Яник Маден (Германи) - Даниел Химено Травер (Испания)
№2 Стефано Травалия (Италия) -. Джеймс Уорд (Великобритания)
№3 Лукаш Лацко (Словакия) - Александър Лазаров (България)
№4 Серхий Стаховски (Украйна) - Габриел Донев (България)


Корт №1 (начало в 12.00 ч.):
Франко Шкугор (Хърватия) - №8 Салваторе Карузо (Италия)
Андреа Арнаболди (Италия) - №2 Егор Герасимов (Беларус)
Даниел Брандс (Германия) - №6 Камил Майхжак (Полша)
Рудолф Молекер (Германия) - №5 Лука Вани (Италия)

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.