• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Премахват "перките от акули" по "Графа"

Премахват "перките от акули" по  "Графа"

/КРОСС/ Търсят нов вариант за обезопасяване на движението по ремонтиращтата се ул. „Граф Игнатиев" в София. Станалите известни като „перки на акули" каменни блокове ще бъдат премахнати, след като няколко души се спънаха и нараниха. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

По-рано от организацията "Спаси София" призоваха за отстраняване на опасните ограничители по столичната улица". Оттам представиха свои предложения до зам.-кмета по транспорт на София Дончо Барбалов и шефа на КАТ комисар Тенев за решаване на проблема, който от месеци вълнува обществото.

"Следващият спънал се пешеходец може да попадне под колелата на преминаващ трамвай", заяви Борис Бонев от организацията и допълни, че всяко действие на Общината след подобен инцидент ще е твърде закъсняло и решителни мерки са необходими сега.Вече има два случая на спънали се граждани в новите ограничители, които се сливат с пешеходната настилка.

Вчера мъж се спъна и удари, а преди време се наложи да се викне линейка за жена, която падна пред погледа на десетки минувачи.Освен това "перките на акули" станаха повод за недоволство и смешни колажи във социалните мрежи, а миналата седмица група младежи си направиха и плаж на столичната централна улица, за да обърнат внимание на проблемите не само в София, но и по Черноморието. Организацията излезе с конкретни предложения за алтернативи, които да заменят острите гранитни блокове.

„Спаси София" предлага три възможни решения: поставянето на така наречените тактилни ограничители от неръждаема стомана, на ивица настилка в различен цвят от сега съществуващата, или на фабрично скосени каменни плочи, по подобие на тези, които в момента се монтират на ул. „Цар Иван Шишман", част от същия проект за реконструкция.

Организацията е сред основните критици на качеството и неспазените срокове на ремонта и от месеци призовава кмета и общинския съвет да наложат санкции на фирмата изпълнител и да гарантират качествено изпълнение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Абе много критици много недоволни .. не ви ли е срам това лине най големият проблем в държавата ни ,че толкова го говорите ...

14.03.2019 00:12:43

Анонимен

Този джендър нема как да я свърши тази работа с малката мека работа , а и какво е виновна жената че на комшията му се била спукала гумата и резултатът е зомбирано пъпчиво джендърче , което за една доза би се надупило на първия афроамериканец....не че не го прави де макар и виртуално.

12.03.2019 16:33:04

Анонимен

Я ,си таковай майката ,бе идиот !

12.03.2019 16:01:30

Анонимен

Освен "перки на акула" имат и друго, още по-популярно име: Данкините зъби. Перки или зъби, но дали взелите парите за тия боклуци ще ги върнат? "А дано, ама надали..." Колкото до името на улицата - абсолютно недопустимо е то да е това. И не само то: и "Дондуков", и "Паренсов", и "Алабин", пък и самия "Цар Освободител" барабар с паметника му пред НС и воглаве с оня паметник с шмайзера, малко по към Орлов мост, а и оня - солдашкия - над Пловдив. Ама - пусти страх и от управляващи, и от опозиция. Панически страх от Рашата и неистов ламтеж за изборни гласчета. Да не говорим, че и лъвът ха Шипченския паметник първоначално е бил обърнат към Турция, но после - пак заради панически страх - се е обърнал, т. е. е бил обърнат н'ам накъдеси.

12.03.2019 15:30:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.