• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Жельо Бойчев : Можем да направим България по-справедлива

Жельо Бойчев : Можем да направим България по-справедлива

/КРОСС/Жельо Бойчев - водач на листата на коалиция „БСП лява България" в 23-ти МИР гр. София, пред ИА КРОСС

В редица ваши изказвания настоявате за промяна в начина, по който се развива кадровата политика в БСП. Какво конкретно имате предвид? И това не е ли малко закъснял призив? Тоест не трябваше ли да направите тези промени преди изборите, за да ги гарантирате на електората си?

Това не трябва да отнема от енергията ни по време на предизборната кампания. Тези въпроси ще бъдат коментирани по надлежния ред след приключването на изборите.

В контекста на кадровата политика - как се озовахте начело на листата на БСП - Лява България за 23-ти МИР гр. София? Чие беше решението?

Решенията в нашата партия се вземат от поредица органи - номинация на районите, гласуване на градската конференция и след това окончателно решение на Националния съвет.

Каква е мотивацията ви да застанете начело на листата на фона на тенденцията за загуба на доверие сред избирателите?

Това е голямото предизвикателство и е пред мен още от 2013 година. Искаше ми се да се опитам да бъда полезен във възстановяването на доверието на хората в държавата, във всички институции и политиката.

Кои са основните проблеми на вашия избирателен район, за разрешаването на които ще лобирате, ако бъдете избран за народен представител в 43-ото НС?

Мога да изброя редица въпроси, които в рамките на една година бяха на нашето внимание като народни представители в София.

Знаете, един от тежките проблеми на града е дефицитът на места в детските градини. Реанимирахме 2014 година, с бюджета за 2014 година, стартирането на една публична инвестиционна програма. Наше, на народните представители от София, беше настояването да има предвидени средства и за София. Отделихме 6 млн. за строителство на нови детски градини.

Опитахме се в рамките на тази година да направим множество срещи и да помогнем за решаване на тежки проблеми за „Топлофикация София", нейната задлъжнялост, да търсим изход от ситуацията, в която работи дружеството и да намерим друг тип перспектива, а с това и да облекчим крайните потребители.

Защитавали сме всеки един от инвестиционните проекти в София, които се реализират по оперативните програми. Пример в това отношение е софийското метро. Правителството на г-н Орешарски подготви и изпрати за съгласуване основните приоритети и проекти по ОП „Транспорт" и там може да се види, че третият метродиаметър е включен. И това стана благодарение на настояването на народните представители от БСП в 42-рото Народно събрание.

Това са все примери в тази посока, че сме се стремили да помагаме в развитието на града, в разрешаването на проблемите на града.

Мога да изтъкна и още един ангажимент, който изпълнихме. Знаете, че с промените в Изборния кодекс въведохме възможността столичани да избират пряко своите районни кметове. Считам, че това също е стъпка в правилна посока и стъпка, която мотивира столичани да участват в изборния процес и да бъдат по-съпричастни и взискателни към хората, които избират да ги управляват.

Според вас ще се възползват ли избирателите от възможността за преференция и притеснявате ли се от това, че листата може да бъде пренаредена от тях?

Преференциалният вот е още един изпълнен наш ангажимент. Продължителното обсъждане на Изборния кодекс с гражданските и неправителствените организации отчете голяма степен желанието да се въведе преференциален вот и виждате, е това е факт. Считам, че това е шанс и възможност на БСП да разшири своето влияние и своята подкрепа.

Предполагам, че 23 МИР е с най-голямата листа. Тук имаме изключително подготвени кандидати, кандидати, наложили се, доказали се, кандидати, които не се притесняват да изразяват публично своето мнение. Ще има интересна надпревара.

Коя е вашата кауза в това състезание?

Каузата на всеки, който се занимава с политика и с обществена дейност може да бъде една и тя е само да допринася за подобряване живота на всички българи и да се опитва с примера, който дава да показва, че е възможна и друг тип политика, политика, която да бъде в полза на мнозинството хора за сметка на едни или други чисто икономически, корпоративни интереси.

Искам да покажа и да убедя нашите избиратели, че наистина друг тип политика е възможна и че можем да направим България по-справедлива.

Как ще стигне това ваше послание до хората - чрез директни срещи с тях, дебати, социални мрежи?

За съжаление дебатите засега показват, че трудно се излагат аргументи и те трудно биват изслушвани. Ние се опитваме да водим една скромна кампания, кампания на открито. Мисля ,че разговорът очи в очи с хората, възможността да зададат въпроси, да чуят е най ефикасното средство. Отделно като амбиция в София сме си поставили целта да направим и една кампания в интернет. Отскоро започнахме редица мероприятия. Така че очаквайте редица прояви в интернет. Съвсем естествено и нормално е интернет да бъде използван като едно от предпочитаните средства, особено в София.

Очаквате ли удари от противниците по време на предизборната кампания?

Надявам се да не се стигне до такъв тип кампания, тъй като тя има само един резултат - да отблъсне още хора от участие в изборите. Знам, че има натрупана умора след три поредни избора в рамките на един кратък период от време. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Жельо, стига си словоблудствал ! Досега нищо добро не сте сторили, освен да паразитирате, да лъжете, да крадете и демагогствате ! Я, ПО-ДОБРЕ СИ НАПРАВИ ЕДНА ЧИКИЯ/ако не си сменил резбата/ И СЕ СКРИЙ ... !

17.09.2014 13:29:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.