• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/***

Ватикана.
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще участва в в аудиенция на министрите на околната среда на Европейския съюз с папа Франциск във Ватикана. Ще присъстват и еврокомисарите по околна среда Кармену Вела и еврокомисарят по изменения на климата Мигел Ариас Канете. В българската делегация е и ресорният зам.-министър на околната среда и водите по климата Павел Гуджеров.

***
Бургас.
От 11. 00 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще присъства на откриването на първото в страната рибно тържище.

***
Златица.
От 14.00 часа шицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще открие Дневен център за хора с увреждания в град Златица.

***
Благоевград.
От 16.00 часа вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси и лидер на "Движение България на Гражданите" Меглена Кунева ще проведе брифинг на пл. "Македония".

***
София.
От 19.20 часа министърът на икономиката Божидар Лукарски ще участва в откриването на есенния сезон, организирано от Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) в Резиденцията на Република Франция.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Сердика" на хотел „Балкан" посолството на Кралство Норвегия в България и Норвежкият институт за изследване на културното наследство (NIKU) организират конференция на тема „Борбата с ограбването на културното наследство на Сирия". Участие в конференцията ще вземат Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО, Румяна Бъчварова, министърът на културата Вежди Рашидов и др.

***
София.
От 09.30 часа Европейската седмица мобилността ще бъде открита пред Храм паметник "Александър Невски" от председателя на Съветa по безопасност на движението Любомир Христов, заместник - кмет на СО.

***
София.
От 09.30 часа в БТПП ще бъде представена нова услуга за бизнеса. Услугата ще бъде предоставяна съвместно с Бизпортал ООД, като целта е по-добро информиране на малките и средни предприятия относно предстоящи обществени поръчки, европейски проекти, търгове и изложения.

***
София.
От 09.30 часа в зала „Триадица" на Гранд хотел София Селскостопанска академия ще представи акредитираните си докторски програми.

***
София.
От 09.30 часа Столична библиотека филиал „Сердика" организира „София през вековете" - фоторазходка из София през различни епохи чрез фотоси и тематична витрина с книги, свързани с историята на София.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе седмичното редовно заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 10.00 часа в Народното събрание ще се проведат срещи на ръководствата на четирите национално представителни работодателски организации с парламентарната група на ДПС. От 11.00 часа представителите на работодателските организации ще се срещнат с парламентарната група на ГЕРБ.

***
София.
От 10.00 часа председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще разговаря с делегация на Венецианската комисия на Съвета на Европа. По-рано членовете на делегацията ще разговарят с народни представители от Временната комисия за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА кандидатът за кмет на столица от БСП проф. Михаил Мирчев ще даде пресконференция.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „София Балкан" министърът на образованието и науката Тодор Танев и държавният секретар на Швейцария по образование, научни изследвания и иновации Мауро Дел`Амброджо ще открият Форума за дуално образование. В 10.30 часа в заседателна зала на Министерството на образованието и науката двамата ще дадат пресконференция.
***
София.
От 10.00 часа в в клуб „Motto" ще бъде представена книгата „25 свободна в подкрепа на свободата в България" по повод на отбелязването на 25 години от дейността на Фондация за свободата „Фридрих Науман" в България.

***
София.
От 10.30 часа Столична библиотека филиал „Студентски" съвместно със СО Район „Студентски" и Фондация „Деца на България" организират програма на деца и ученици от района. Част от инициативата е „Зелена библиотека" с участието на Боби и Йоана Мирчеви и деца от Медицински център за деца с увреждания.

***
София.
От 11.00 часа в Инфоцентъра на София 2018 ще се състои пресконференция по повод първото издание на „Extreme Fest" част от програмата на кампания София 2018 - Европейска столица на спорта.

***
София.
От 11.00 часа ще бъде открит реновираният детски отдел на филиал „Люлин" към Столичната библиотека.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА Асоциацията на собствениците на аптеки (АСА) ще даде пресконференция във връзка с актуалната ситуация в сектора на търговията на дребно с лекарствени продукти и негативното отражение върху грижата за пациентите от готвените нормативни промени.

***
София.
От 11.00 часа в Националния военноисторически музей (НВИМ) трабантът на д-р Соломон Паси, станал символ на евроатлантическата ориентация на България, официално се присъединява към експозицията на музея.

***
София.
Oт 11.00 часа в Белия салон на Националната галерия - Двореца ще се проведе пресконференция по повод изложбата „Италианската мода - родена от мечти".

***
София.
От 11.30 часа заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще открие информационната кампания за първата покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България-Сърбия в зала „Мусала" на хотел „Хилтън".

***
София.
От 11.30 часа в сградата на Сметната палата ще бъде подписан Меморандум за партньорство във връзка с изборите за общински съветници и кметове на 25 октомври 2015 г. между Сметната палата и неправителствените организации - Асоциация "Прозрачност без граници", Институт за развитие на публичната среда, Сдружение „Гражданска инициатива за свободни и демократични избори (ГИСДИ)" и Сдружение „Българско сдружение за честни избори и граждански права - национална асоциация".

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Ще получат ли жените в България достъп до най-съвременното лечение на миомна болест?".

***
София.
От 12.00 часа Столична библиотека представя изложба „София - бъдеще през миналото", проследяваща развитието на града през годините.

***
София.
От 12.30 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще посети Музея за история на София ден преди откриването на постоянната експозиция. На събитието са поканени Министър -председателят на Република България Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

***
София.
От 12.30 часа Столична библиотека съвместно с НЧ ,,Св. София 1997" организира тържество на откритата сцена на Столична библиотека.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България /НСОПЛБ/ ще даде пресконференция.

***
София.
От 13.30 часа в „Бест Уестърн" Плюс Сити Хотел ще се поведат
пресконференция и кръгла маса: „Уроци от и за деинституционализацията".

***
София.
От 14.00 часа ПП ДЕОС (Движение за европейско обединение и солидарност) ще даде пресконференция, на която ще представи предизборната си програма „София за хората".

***
София.
От 14.00 часа Столична библиотека филиал „Люлин" организира литературно четене с поета Райчо Русев-Райсън.

***
София.
От 14.00 часа Фондация „Малък Зограф" и Столична библиотека организират изложба от наградени детски рисунки от Световния детски конкурс за детска рисунка - Банско, мраморно фоайе І етаж.

***
София.
От 16.00 часа в зала „Мати-Д" на НДК коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" и инициативата „Прозрачни планини" организират обществена дискусия за новия проектоплан за управление на Национален парк Рила.

***
София.
От 17.00 часа в Националната галерия - Двореца, изложбата „Италианската мода - родена от мечти" ще бъде официално открита. Изложбата е под егидата на кмета на София, Йорданка Фандъкова.

***
София.
От 18.30 часа, в Национална галерия - Квадрат 500 ще се проведе лекция на фотографа Пиер Гонор и Хосе Мариа Диас-Марото. Повод е изложбата на Пиер Гонор „ Различните Аз", която ще бъде отворена за публиката в Националната галерия до 18 октомври.

***
София.
От 18.30 часа в Резиденцията на Посолство на Република Франция Френско-българска търговска и индустриална камара (ФБТИК) организира коктейл по случай откриването на новия сезон 2015/2016. Събитието е под патронажа на министъра на икономиката Божидар Лукарски и Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Франция в България.

***
София.
От 19.00 часа литературен клуб „Благодатният четвъртък" представя книгата „Слепи срещи" от Йоана Мирчева - лауреат на фестивала ,,Южна пролет", в Клуба на Столична библиотека.

***
София.
От 18.30 часа Столична библиотека съвместно с фондация ,,Покров Богородичен" организира дискусия на тема ,,Чува ли се гласът на християните". Модератор Пламен Сивов, зала „Надежда".

***
Благоевград.
От 10.30 часа в зала „22 Септември" ще започне програмата на церемонията по награждаване на победителите в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците" в памет на ирландската журналистка Вероника Герин.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в РИМ-Благоевград ще се проведе музеен урок, посветен на 130-годишнината от Съединението на България.

***
Бургас.
От 10.00 часа ще бъдеоткрита нова детска площадка, която се намира в парк „Изгрев".

***
Бургас.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция по повод предстоящата спортна инициатива „Да играем заедно! Спортувай Бургас!". -

***
Бургас.
От 18.00 часа в Културен център"Морско казино", зала "Петя Дубарова" ще се състои поетична среща с Петя Цолова "77 Любовни писма до поискване"

***
Бургас.
От 15.00 часа на площада до подлеза на Операта ще се състои състезание по екстремно колоездене - "Стрийт фешън".

***
Варна.
От 11.00 часа в клуба на партията, областното ръководство на НФСБ-Варна ще даде пресконференция, на която ще бъдат представени кандидатите на партията за кмет на Община Варна, на районните администрации, на населените места в Община Варна, както и листата с кандидатите за общински съветници.

***
Варна.
От 14.00 часа в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил" ще се състои пресконференция във връзка със стартиралата тренинг-кампания за превенция на зависимости от наркотици и алкохол сред младежите под надслов: „(Не)зависимост от наркотици - поглед на науката и поглед на православието".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Коалиция "Алтернатива за Горна Оряховица", която издига Йордан Михтиев за кмет и водач на листа за изборите в община Горна Оряховица.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в зала 302 в Община Велико Търново ще се проведе представяне на електронните услуги на Община Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА общинското ръководство на БСП във Велико Търново ще даде пресконференция, на която ще представи кандидатите за кметове на населените места в община.

***
Велико Търново.
От 12.00 ч. в Отделението по неонатология към МОБАЛ -Велико Търново ще бъде връчен интензивният кувьоз за новородени на стойност 14 000 лв., закупен чрез акцията "Жълти стотинки".

***
Велико Търново.
От 16.00 часа на площад ''Цар Асен'' ще се проведе откриване на учебната година на Медицински колеж .

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Изложбени зали ще бъде представена изложба по проект „Дупини и приятели".
***
Велико Търново.
От 15.00 часа кметът на община Велико Търново Даниел Панов посреща Министър Красен Кралев в града във връзка с Европейска седмица на спорта и събитията в рамките на инициативата под мотото „# BeActive".

***
Видин.
От 11.00 часа Регионална библиотека „Михалаки Георгиев" и сдружение „Активно общество" организират пресконференция в отдел „Читални", по повод реализацията на проект „Да пазя природата е моят подарък към обществото и бъдещето ми".

***
Враца.
От 13.00 часа кметът на Община Враца Николай Иванов ще присъства на среща във връзка с инициативата „Безопасно движение по пътищата" в салона на ЕГ
„Йоан Екзарх".

***
Враца.
От 14.30 часа на по повод Европейската седмица на спорта кметът на Община Враца Николай Иванов ще открие турнир по петанк за жени на тренировъчното игрище срещу покрития плувен басейн.

***
Добрич.
От 13.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова" ще се проведе заседание от Четвърта работна сесия „135 години от рождението на Йордан Йовков", част от Международна пътуваща конференция „Живописна България. Български литературни маршрути".

***
Кюстендил.
От 09.30 часа в залата на хотел „Стримон" ГД „Инспекция по труда" ще проведе среща с работодатели, социални работници и журналисти във връзка с промени в трудовото законодателство.

***
Кюстендил.
От 12.00 часа в сградата на Областна дирекция на МВР зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов и директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението гл. комисар Николай Николов ще връчат награди на пожарникари и служители на горското стопанство, участвали в погасяването на пожара в Национален парк „Рила".

***
Плевен.
От 12. 30 часа зам.-министърът на спорта Калин Каменов ще присъства на откриването на програмата на
„Европейската седмица на спорта" в Плевен в зала „Спартак".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зал 2 Пловдивски окръжен съд ще заседава по делото срещу
подсъдимите Петър П., Румен Н. и Георги Г. , на които са повдигнати обвинения по чл.244 ал.1 и ал.2 и чл. 246 ал.1 и ал.3 от НК.

***
Сливен.
От 09.30 часа в зала 105 на общинската администрация ще се проведе редовната пресконференция на кмета на общината Кольо Милев и неговите заместници.

***
Сливен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА Коалиция „Съюз за Сливен" ще даде пресконференция в подкрепа на кандидата за кмет на града Иван Петров.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в зала 2 на Община Стара Загора, ще се проведат консултации за определяне състава на секционните избирателни комисии на територията на община Стара Загора, за произвеждане на избори за общински съветници и кметове, и за национален референдум на 25 октомври 2015 г.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА - Стара Загора, НПО „Аз съм бъдещето. Пази ме" и Българска божия църква „Възраждане" ще дадат пресконференция на тема „Обявяване на акция в Новия парк на Стара Загора".

***
Шумен.
От 11.00 часа ще бъде представен кандидатът за кмет на Шумен и листата за общински съветници на Реформаторския блок.

***
Шумен.
От 17.30 часа в изложбена зала на Регионална библиотека „Ст. Чилингиров" ще бъде открита фотоизложба „В крачка - Непал и Еквадор" с автор Тихомир Тричков.

***
Ямбол.
От 19.00 часа на сцената в Градския парк ще се проведе концерт на ученически рок банди, участващи в националния конкурс „Голямо междучасие 2015".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.