• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Мъж твърди, че е станал жертва на полицейско насилие, МВР отрича

Мъж твърди, че е станал жертва на полицейско насилие, МВР отрича

София /КРОСС/ Нов разказ за полицейско насилие се появи в социалните мрежи. Мъж от Димитровград обясни, че е бил бит от полицията вчера в района на Женския пазар в София. Пред БНР обаче от МВР категорично отрекоха тези твърдения.
Петър Богданов се оплаква от действията на служителите на Трето РПУ в София. Мъжът обяснява как е бил свален на земята, ритан и блъскан от група полицаи близо до Женския пазар в столицата. Причината за това - влязъл в забранена улица и поискал от служителите да се легитимират. Последвал побой върху него, твърди димитровградчанинът.
Двамата полицаи, които са арестували мъжа, обясниха, че той само е бил задържан, а при ареста е обиждал униформените. Стоян Стоименов от Трето РПУ:
Започна да се държи нервно, поради което с колегата преценихме да се свържем с оперативния дежурен, да му направим справка. Вероятно да не се издирва.
След като е бил закаран в районното управление, Петър Богданов е бил прегледан и от лекар от Спешна помощ. Констатацията на медика е била, че мъжът има леки охлузвания от допира му със земята. Причината за ареста била решението на мъжа да избяга от полицейската проверка.
Той започна да се държи грубо, арогантно и да повишава тон и да използва обидни думи. Пресегна се да вземе своите документи, които бяха в колегата Ковачки и когато отново му разпоредих да не мърда, при което той отново ме обиди и заяви, че ще си тръгва. Тръгна да си ходи, при което ние предприехме мерки за неговото задържане.
От МВР съобщиха също, че служителката на Четвърто РПУ в София, обвинявана за това, че е обискирала по непристоен начин 20-годишната студентка Борислава Латинова, е издържала детектора на лъжата. Предстои там да минат и останалите й колеги, присъствали на обиска.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.