• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Н. Николова, Ю. Христов, А. Чолаков и М.Савов, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В „София Ивент Център" в „Парадайз Център" президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на Третата годишна аутсорсинг конференция под наслов „Аутсорсингът - индустрия на акронимите. Българският бизнес отговаря на променящата се среда".

***
София.
От 09.30 часа в София Хотел Балкан министър-председателят Бойко Борисов и европейският комисар по регионалната политика Корина Крецу ще открият форума „Кохезионната политика на ЕС - ориентация към резултати" - конференция за анализ на постиженията на политиката по сближаване на Европейския съюз за периода 2007-2013 и на предизвикателствата, свързани с нейното прилагане през призмата на резултатността. От 11.15 часа в зала „Рига" на София Хотел Балкан пресконференция ще дадат европейският комисар Корина Крецу, вицепремиерите на България Томислав Дончев и на Словакия Петер Пелегрини.

***
София.
От 09.30 часа вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще участва в четвъртата сесия на Форума за дуално образование по проект „Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система", която ще се състои в зала „Мусала" на хотел „Хилтън София".

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.50 часа в сградата на Френския институт в София ще се проведе четвъртият семинар, част от конкурс „ЕКООБЩИНА", на тема „Подобряване на енергийната ефективност на обществените и жилищните сгради". Участие в дискусията ще вземе и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

***
София.
От 10.00 часа в зала 103 в сградата на МОСВ, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще обяви резултатите от класирането на проекти за закупуване на електро- и хибридни автомобили от общинската и държавната администрация.

***
София.
От 10.00 часа в Дома на Европа (ул. „Раковски" № 124) организационният комитет на „София прайд" ще даде пресконференция, посветена на предстоящото в събота девето шествие „София прайд".

***
София.
От 10.00 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу О. Милчев, Г. Илиев, Т. Романов, Е. Стоянов, З. Танев, М. Георгиев, Н. Петковм Т. Танев, Г. Евлогиев, Е. Гарвански, Н. Данкинов, В. Савов, Е. Стоянова и У. Шейнова, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Д. Драгов, на когото са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание ПП АБВ организира дискусия на тема: „Реформата в българското здравеопазване - позитиви и рискове за българските пациенти."

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Националното сдружение на българските Европейски клубове - NABAC ще даде пресконференция, на която ще бъдат представени резултати от изпълнението на проекта „Отвъд границите на предразсъдъците".

***
София.
От 11.00 часа в парка на Военна академия „Г.С.Раковски" ще се състои пресконференция посветена на седмото издание на летния фестивал "Опера в парка".

***
София.
От 13.00 часа 6-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу П. Боро, М. Басей, Б. Зафиров, Х. Чичев, А. Юсеин, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

***
София.
От 13.30 часа 20 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу депутата Димитър Димитров (престъпления против собствеността).

***
София.
От 13.30 часа 18-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу С. Тагарев, Г. Геренчов, К. Тренков и Д. Лансана, на които са повдигнати обвинения за престъпления по служба.

***
София.
От 13.30 часа 14-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу М. Антов, В. Янев, В.Александров, И. Илиев, Х. Христов, Н. Стойков, Д. Георгиев, Ж. Белясин, А. Мечкаров, Н. Рангелов, Д. Пеев и Е. Милев, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание парламентарната комисия по здравеопазване, Българска асоциация за изучаване на черния дроб и Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист" организират кръгла маса на тема: „Елиминирането на хепатит C - мисията възможна".

***
София.
От 15.00 часа в Лабораторния комплекс на София Тех Парк, заместник-министър Любен Петров ще участва в официалното откриване на лаборатория "Интелигентни комуникационни инфраструктури".

***
Благоевград.
От 17.00 часа в конферентната зала на Регионален исторически музей ще бъде представена книгата „Векът на престъпните безумия ( 1912-2012 г.) - Равносметката на едно провалено столетие ". Ревюто на книгата ще бъде направено от Димитър Тюлеков, член на Македонския научен институт и преподавател в Правно-историческия факултет на Югозападен университет „Неофит Рилски".

***
Бургас.
От 16.30 часа в централата на ПП ГЕРБ в Бургас на ул. „Конт Андровати 5 председателят на постоянната Комисия по устройство на територията в Общински съвет-Бургас арх. Димитър Георгиев ще проведе приемен ден.

***
Бургас.
От 19.00 часа в галерия-музей "Георги Баев" ще бъде открита първата самостоятелна изложба на Людмил Георгиев.

***
Варна.
От 10.30 часа в централата на ГС на БСП - Варна ще се проведе пресконференция с участието на председателя на ГС на БСП Борислав Гуцанов, на председателя на РС на БСП - "Одесос" Христо Боев и Милена Георгиева, зам.-председател на РС на БСП - "Аспарухово".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1общинският съветник от ПП ГЕРБ-Варна Юлияна Боева ще се срещне с граждани.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, пресконференция ще даде кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов.

***
Велико Търново.
От 12.15 часа в Община Велико Търново ще се проведе брифинг по повод среща на кмета Даниел Панов с посланика на Израел в България.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложба „Проект-Пространство", организирана от ХГ „Илия Бешков", гр.Плевен, Община Велико Търново и Представителство на СБХ-Плевен.

***
Видин.
От 11.00 часа зам.-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков ще присъства на церемонията по връчването на дипломите на зрелостниците от випуск 2015/2016 - СОУ "Св. св. Кирил и Методий", която ще се състои в Художествената галерия "Никола Петров".

***
Видин.
От 11.00 часа в Художествената галерия "Никола Петров" заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков ще присъства на церемонията по връчването на дипломите на зрелостниците от випуск 2015/2016 - СОУ "Св. св. Кирил и Методий".

***
Видин.
От 17.00 часа в Драматичния театър ще се проведе тържественото връчване на дипломите на випуск ‘2016 от ГПЧЕ "Йордан Радичков".

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ ''Напредък - 1869'' Театрална къща ''Студията''-София ще представи постановката ''Глупаци'' по Нил Саймън, с участието на Филип Аврамов.

***
Добрич.
От 11.00 часа във Възрожденското училище на Регионалния исторически музей ще се проведе пресконференция във връзка с проект „Български искрици", който ще бъде представен в Лондон.

***
Добрич.
От 14.00 часа в зала №2 на Младежки център Добрич ще бъде излъчен българският комедиен филм „Корпус за бързо реагиране", в рамките на по проект BG06-102 "Mладежки център Добрич - Вашето утре", финансиран по програма "Деца и младежи в риск" на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

***
Добрич.
От 17.00 часа в интерактивния кабинет на Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе премиера на стихосбирката на Цветанка Костова „Нестихващи пориви".

***
Добрич.
От 17.30 часа на пл. „Свобода" с открита сцена ще започне тазгодишното издание на Международния музикално-танцов фестивал „Слънчева България". Фестивалът представя музикално-танцовите изкуства и съчетава сценични изяви и креативни творчески контакти.

***
Каварна.
От 10.30 часа в залата на първия етаж в общината ще се проведе публично обсъждане на Концепция за развитие на пристанище Каварна и План за приемане и обработване на отпадъци в Рибарско пристанище Каварна.

***
Козлодуй.
На 16 и 17 юни ще се проведе дискусионен форум „Предизвикателствата пред Европейския парламент", организиран от Информационното бюро на Европейския парламент в България и община Козлодуй. Като част от събитието от 19.00 часа в читалището на града с вход свободен ще бъде излъчен филмът „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде".

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, пресконференция ще даде Жорж Ганчев.

***
Пещера.
От 18.00 часа общинският съветник от ГЕРБ Неделчо Рядков ще проведе открита приемна за граждани.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в залата на Общинския съвет ще се проведе сесия на общинските съветници.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в 1 зала в Апелативния съд ще се гледа дело по жалба на Георги Рудов против присъда на Пловдивския окръжен съд. Подсъдимият е осъден на 18 години лишаване от свобода при първоначален строг решим. Той е признат за виновен в това, че на 14.03.2015 г. в с. Цалапица, обл. Пловдив умишлено е умъртвил Васил С. - починал на 24.03.2015 г.

***
Пловдив.
От 11.00 часа „Клъстер Тракия икономическа зона" ще даде пресконференция в Пресклуба на БТА - Пловдив, на която ще бъде представен финансираният от Европейския съюз проект „Работодатели и синдикати заедно за младежка заетост".

***
Пловдив.
От 15.00 часа в пресклуба на БТА - Пловдив ще се състои пресконференция на Жорж Ганчев - Колю Парамов на тема „Свободния човек и 10-те точки за година първа".

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от БСП Крум Марков ще проведе приеман за граждани в офиса на партията, намиращ се на ул. „Цар Иван Асен II" 2.

***
Правец.
От 17.00 часа в залата на Исторически музей-Правец ще бъде представена третата книга от сборник „Исторически корени и културно наследство на община Правец".

***
Русе.
От 13.30 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе Секторната комисия в областта на образованието и пазара на труда ще проведе заседание.

***
Сливен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, духовният надзорник на Сливенска епархия - отец Силвестър Янакиев ще даде пресконференция на тема „Изграждане на православен храм „Св. Петка" в Сливен.

***
Сливен.
От 17.30 часа в зала „Сирак Скитник" ще се проведе среща с големия български писател Анжел Вагенщайн, на която ще бъде представена най-новата му книга „Серенада за балканска гайда".

***
Смолян.
От 15.00 ч. в Стария център ще бъде дадено началото на традиционната колоездачна обиколка на Смолян, посветена на Празника на Смолян - 18 юни.

***
Смолян.
От 17.00 часа в Родопския драматичен театър ще бъде представен спектакълът „Спасителят" на Театрална формация „Улична банда"- София, с участието на Ивайло Захариев, Вера Среброва, Сребрина Христофорова и Валентин Балабанов.

***
Смолян.
От 18.00 часа в Народно читалище „Христо Ботев-1871" ще бъдат отбелязани 145 години от създаването на читалището с откриване на фотоизложба и тържествен концерт.

***
Смолян.
От 19.00 часа в зала 2 на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов" ще бъде представена премиерата на спектакъла „Посещение на млада дама".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Регионален пресклуб на БТА - Стара Загора ще се проведе пресконференция по повод XVI Национален педагогически форум с международно участие на тема: „Стратегии, политики, практики в условията на образователна реформа" , който ще се проведе в града.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция по повод предстоящия Еньовденски събор на първата жътва, билко-водолечението и здравословното хранене.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в почивната станция на „Мини Марица Изток" на Старозагорските минерални бани ще се открие съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район и Регионалния координационен комитет на ЮИР.

***
Чепеларе.
От 11.00 ч. в Община Чепеларе ще бъде проведена пресконференция за спечелените от общината европроекти.
Отразява .

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе среща за ремонта на цветния асфалт на центъра на града, с Данко Добрев, управител на фирмата, ангажирана с ремонтните дейности.

***
Шумен.
От 11.00 часа в Регионалния преслуб на БТА, пресконференция на тема „ Изход от кризата и построяване на мост на река Дунав при Силистра, на магистрала и железопътна линия Силистра - Лесово" ще даде проф. Божидар Попов.

***
Шумен.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на шуменските общински съветници от Реформаторския блок на тема „ Проблемите с водата за питейно-битова употреба в Шумен".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.