• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за утре, 11 ноември

Предстоящи събития в страната за утре, 11 ноември

София /КРОСС/ По повод 24 години от 10 ноември 1989 г., държавният глава Росен Плевнелиев ще се срещне с президентите на България и с председателите на Народното събрание от началото на прехода до днес. Срещата е с начало 11.00 часа в сградата на „Дондуков" 2.

***
София /КРОСС/ Заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова ще участва в кръгла маса „Партньорство за растеж и развитие - правителството и общините в диалог за ефективни инвестиции и успешно управление на европейски проекти", която ще се проведе на 11 ноември 2013г. (понеделник) от 11.00 часа в зала „Роял" на хотел „Шератон" - София.

***
София /КРОСС/ От 11 часа ще се състои пресконференция с участието на заместник-министъра на финансите Людмила Петкова. Темата й е „Промените в данъчните закони за 2014 г." и ще се състои в сградата на Министерството на финансите.

***
София /КРОСС/ От 10.30 часа, в зала „Роял" на Хотел „Шератон" Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" към Министерство на икономиката и енергетиката ще представи условията за кандидатстване по процедура BG161PO003-2.1.14 „Технологична модернизация в малки и средни предприятия". Регистрацията започва в 10.00 ч.

***
София /КРОСС/ От 10:00 в Пресклуб БТА, София ще се състои пресконференция по повод ІІІ Редовен конгрес на партията, който ще се проведе на 9 ноември 2013 г. (събота) в София. Ще бъдат представени основните приоритети за организацията през новия мандат. В брифинга ще участват: Анастасия Димитрова-Мозер - почетен председател на ПП Обединени земеделци, Петя Ставрева и членове на ръководството.

***
София /КРОСС/ Пресконференция на тема: „Коментари и бележки по законопроекта за бюджет на Република България за 2014 г." ще се състои от 11:00 часа в Националния пресклуб на БТА, като в нея ще участват проф. Митко Димитров, проф. Гарабед Минасян, проф. Йордан Христосков и проф. Стефан Иванов.

***
София /КРОСС/ От 13.00 часа в Пресклуба на БТА ще бъде представена дейността по изпълнение на първия етап от проект: „Изграждане на Инсталация за комбинирано производство на енергия в София с оползотворяване на RDF (Refuse Derived Fuel) отпадък на площадка в топлоизточниците на „Топлофикация София" ЕАД. Ще присъстват представители на датската фирма-консултант "Рамбол", експерти на столичната Топлофикация, представители на Столична община.

***
София /КРОСС/ Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева организира кръгла маса по проблемите, свързани с въвличането на децата в родителските конфликти.

***
София /КРОСС/ В БАН ще се проведе кръгла маса по проблемите с бежанците. В дискусията ще участват представители на държавните институции, ангажирани с проблема, както и най-изявените експерти от неправителствения сектор и академичните среди. Целта е да се обедини целият национален експертен потенциал за търсене на решения на все по-ясно очертаващите проблеми в краткосрочен и дългосрочен план.От 13.30 часа, в зала 207, в централната сграда на БАН -ул. "15-ти ноември" №1, организаторите на мероприятието ще дадат пресконференция.

***
София /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще бъде домакин на церемонията по връчването на Осмите годишни награди на Българския дарителски форум „Най-голям корпоративен дарител" за 2013 година. За втора поредна година държавният глава ще връчи приза в категорията „Най-щедър дарител" от 16.00 часа в сградата на Президентската институция.


***
София /КРОСС/ Софийски градски съд ще разгледа искане за изменение на мярката за неотклонение на шофьора на румънски ТИР Мариан Вълку, който предизвика тежка катастрофа на автомагистрала „Хемус", при гара Яна на 19 август тази година. Искането за изменение на мярката ще се гледа от 10.00 часа от 22-ри състав.

***
София /КРОСС/ Институтът за исторически изследвания - БАН организира международна научна конференция „Сто години от Балканските войни. Извори и документи", посветена на 100-годишнината от Балканските войни. Форумът се провежда по ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.06-0058 „България - извори и документи". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Конференцията ще бъде открита официално от директора на Института за исторически изследвания - БАН проф. д.и.н. Илия Тодев от 9.30 ч. в хотел „Принцес", зала „Европа 1".

***
София /КРОСС/ Шеста Международна конференция "Намаляване загубите на вода във водоснабдителните системи", организирана от Българската асоциация по водите, ще се проведе на 11 и 12 ноември в Интер Експо Център. Откриването е от 09.00 часа от Добромир Симидчиев,зам.- министър на регионалното развитие, Иван Иванов, председател на БАВ, Атанас Паскалев, зам. председател на БАВ.

***
София /КРОСС/ Международна академия за обучение по киберразследвания, съвместно с Държавна агенция „Национална сигурност" и българското звено на „Задграничен консултативен съвет по сигурността" (OSAC) организира за трета поредна година „Регионален форум по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа", който ще се проведе от 11 до 13 ноември 2013 г. в хотел „Хилтън", гр. София.

***
Дупница /КРОСС/ Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова ще посети СОУ „Христо Ботев" - гр. Дупница, ще разгледа компютърните кабинети за чуждоезиково обучение и информационни технологии, изградени по Национална програма „ИКТ в училище", както и новоизградена материална база, финансирана от бюджета на училището. От 15 часа проф. Клисарова ще разговаря с учителите от Професионална гимназия „Академик С. П. Корольов" и ще разгледа кабинетите и материалната база.

***
Банско /КРОСС/ От 16.00 до 17.00 часа на кръговото при отклонението за Симитли, Банско и Разлог на шосе Е79 ще се проведе митинг под наслов „Стига сте ни лъгали. Искаме развитие на Пиринския край".

***
Каварна /КРОСС/ Фирма ще дари дигитален рентгенов апарат на „Медицински център I" в Каварна в присъствието на министъра на околната среда и водите Искра Михайлова. На официалната церемония по връчване, която ще се състои в 9.00 часа, ще бъдат кметът на община Каварна Цонко Цонев, финансовият директор на фирмата Иван Цанков и д-р Живко Жеков - управител на „Медицински център I", гр. Каварна. След церемонията, министър Михайлова и другите гости ще посетят Вятърен парк „Свети Никола".

***
Бургас /КРОСС/ От 10.00 часа, в зала „Компас" на хотел „България", министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще открие официално Международната конференция "Черноморският автомагистрален пръстен - предизвикателства и перспективи". Министър Терзиева ще проведе работна среща с областния управител на Бургас Павел Маринов. В 12.30 часа е предвиден брифинг за журналисти в сградата на областна управа. В 15.00 часа министърът на регионалното развитие ще посети град Камено, където ще проведе среща с кмета инж. Стефан Стефанов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.