• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната за утре, 7 октомври

Предстоящи събития в страната за утре, 7 октомври

/КРОСС/ ***

София

Президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на кампанията „25 години свободна България" в Гербовата зала на „Дондуков" 2. Президентите Росен Плевнелиев, Петър Стоянов и Жельо Желев ще обявят началото на кампанията. На събитието ще присъстват и членовете на Инициативния комитет за отбелязването на годишнината.

***
София
Президентът Росен Плевнелиев ще връчи ордени „Св. Св. Кирил и Методий" първа степен на проф. д-р Роланд Валтер Марти и на проф. д-р Франсис Джеймс Томсън в Гербовата зала на „Дондуков" 2. Двамата ще получат висшите държавни отличия за значимия им принос в проучването на старата българска писменост и за популяризирането на българската култура и наука.

***
Нитра
Заместник-министърът на земеделието и храните Марина Бракалова ще участва в срещата на министрите на земеделието на страните от Вишеградската група и България, Румъния и Словения, която ще се проведе в Нитра, Словакия. Темите, които ще бъдат обсъдени, са предложението за регламент за биологичното производство и етикетирането на биологични продукти, последиците от санкциите на Русия и подкрепа на животновъдството чрез Втория стълб на Общата селскостопанска политика.

***
София
От 9 ч. министърът на отбраната Велизар Шаламанов ще открие Международна научна конференция на тема: „Научните изследвания в отбраната: вековна традиция и нови хоризонти", която ще се проведе във Военна академия „Г. С. Раковски" от 7 до 9 октомври. Форумът е под патронажа на министъра на отбраната Велизар Шаламанов и председателя на Българската академия на науките академик Стефан Воденичаров. Конференцията е посветена на 100-годишнината от учредяването на първата научна структура в Българската армия - Военноисторическата комисия при Щаба на армията и 15 години от създаването на Института за перспективни изследвания за отбраната.

***
София
От 10 ч. зам.-министърът на икономиката и енергетиката Антон Павлов ще вземе участие в пресконференция за подаване на проектни предложения по Програма „Енергийна ефективност и възобновяема енергия", която ще се проведе в зала 821 в сградата на Министерство на икономиката и енергетиката на ул. „Триадица" № 8. По време на пресконференцията ще бъдат обявени покани за подаване на проектни предложения по Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия". В събитието ще участва и извънредният и пълномощен посланик на Кралство Норвегия в София Нейно Превъзходителство Гюру Катарина Викьор.

***
София
От 10.30 ч. заместник министър-председателят по управление на средствата от ЕС Илияна Цанова ще открие Форум „Градът 2014". Събитието ще се проведе в Sofia Event Center. Целта на форума е да даде публичност на визията на градските лидери за приоритетите при реализиране на потенциала на градовете и да предостави платформа на бизнеса за популяризиране на постиженията и иновациите в областта на управлението, планирането и реализирането на ключовите градски системи. Вицепремиерът Илияна Цанова ще запознае участниците във форума с акцентите в оперативните програми, както и с предизвикателствата пред общините и бизнеса в усвояването на европейските средства през новия програмен период.

***
София
От 9.30 ч. Втори състав на Софийски градски съд ще ще заседава по делото срещу бившия министър на труда и социалната политика, срещу която е повдигнато обвинение по чл. 203, чл. 206 ал. 4 от Наказателни кодекс, заради това, че е извършила престъпление по служба, за присвояване в големи размери.

***
София
От 12 до 13 ч. пред Народния театър „Иван Вазов" и на бул. „Витоша" и ул. „Алабин" представители от Синдикалните регионални съюзи на КТ "Подкрепа" ще се присъединят към Кампанията за Достоен труд на световното синдикално движение - ще раздават ваучери за безплатна консултация за основните права на работното място. По същото време представители на от Синдикалните регионални съюзи на КТ "Подкрепа" ще раздават ваучери в Лятна градина на хотел "Одесос" във Варна, пред Градската градина на пл. "Централен" в Пловдив , на пешеходната зона пред паметника на Стефан Караджа в Русе , на пл. „Гоце Делчев в Благоевград, до хотел „България" в Бургас и на пл. „Софроний Врачански" във Враца.

***
София
От 14 ч. в зала 605 на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени
офертите за рехабилитация и реконструкция на 19,6 км от път ІІІ-818 Долно Церовене - Дългоделци - Якимово - Вълчедръм, в област Монтана.

***
София
От 18 ч. в големия салон в Централното управление на БАН ще се проведе специална вечер посветена на 95 години от рождението на акад. Николай Хайтов, организирана от Столична община, заедно с Българската академия на науките (БАН), Фондация „Памет" и издателство „Захари Стоянов". На нея бъде представен том 11 „Пиеси. Ламята" от съчиненията на Николай Хайтов.
***
Банско
С чествания ще бъде отбелязана 102-годишнина от Освобождението на Банско.

***
с. Атия
В пункт за базиране Бургас (Атия) на военно морска база - ВМС ще бъде изпратена фрегата „Верни" от състава на дивизион Патрулни кораби, която ще участва в операцията на НАТО в Средиземно море „ACTIVE ENDEAVOUR".

***
Стара Загора
От 10 ч. в прес клуб на БСП в града пресконференция ще дадат заместник-председател на Националния съвет на БСП Драгомир Стойнев и председателят на Областния съвет на БСП Васил Самарски.

***
Велико Търново
От 11 ч. в Районен съд Велико Търново ще бъдат открити две обновени съдебни зали, предназначени за изслушване на деца.

***
Благоевград
От 12 ч. в Регионалния исторически музей официално ще бъде открита
възродената Зонална изложба „Струма".

***
Разград
От 17 ч. в залата на Разградската филхармония ще бъде открит Пети международен конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов".

***
Русе
От 17.30 ч. в Дом „Канети" ще се проведат литературни четения с Робърт Шиндел и Борис Минков, част от Литературния Фестивал Русе 2014.

***
Пловдив
От 18 ч. в Регионален етнографски музей - Пловдив ще се открие изложбата „Народна астрономия и метеорология".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.