• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната за утре, 14 юни

Предстоящи събития в страната за утре, 14 юни

/КРОСС/ ***
София.
От 11.30 ч., в залата на 5-ти етаж в МОН, министърът на образованието и науката ще даде брифинг, във връзка с Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж".

***
София.
От 9 ч. в зала „Средец" на хотел „Балкан" ще се проведе Третия международен финансов форум Иновации.

***
София.
От 9.30 ч. в сградата на ВСС ще се проведе заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 9.30 ч. в СГС, 6 състав на съда ще гледа делото срещу Димитър Аврамов и Методи Петков (чл. 304 б, ал. 1 от НК).

***
София.
От 10 ч. в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно подадено заявление с вх. № Е-ЗЛР-И-23 ОТ 21.04.2016 г. от „Топлофикация София" ЕАД за изменение на лицензия за "производство на електрическа и топлинна енергия".

***
София.
От 10 ч. в зала „Славейков" на Френски институт в България ще се проведе конференция и практическа работилница на тема „Журналистика на ръба. Как да отразяваме историите на хора, пострадали при инциденти?".

***
София.
От 10 ч. в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Даниел Бояджиев, Христо Петров и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10 ч. в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Никола Маринов и Димитър Шкетиев за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10 ч. в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Валентин Кирилов и Красимир Йорданов за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11 ч., в зала 605 в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за избор на изпълнители на строително-монтажните работи при рехабилитацията на 238 км второкласни и третокласни пътища, включени в първия етап на Оперативна програма „Региони в растеж" 2014 - 2020 г.

***
София.
От 11 ч. в „Градска градина" пред Народния театър „Иван Вазов" ще бъде открита изложба „Детство без адрес".

***
София.
От 11 ч. в Пресцентър НДК ще се проведе пресконференция във връзка с началото на кампания „Обектив на пътя", която се организира от Българската асоциация на пострадали при катастрофи.

***
София.
От 12 ч., в зала „София на БЧК, по повод Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител, Българският Червен кръст и Националният център по трансфузионна хематология ще връчат почетни плакети на дългогодишни доброволни и безвъзмездни кръводарители.

***
София.
От 13.15 часа в Sense Hotel Sofia ще се проведе конференция на тема „Made in Bulgaria - предимство или недостатък".

***
София.
От 13.30 ч. в СГС, 13 състав на съда ще гледа делото срещу Сергей Станишев (чл.78 а от НК ).

***
София.
От 13.30 ч. в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Пламен Ванков за изнудване (рекет) - чл. 213А, чл. 214 и чл. 214 А НК.

***
София.
От 14 ч., в сградата на БФАС (бул. "Тодор Каблешков" 55А) Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) и Национална браншова организация „Електрическа мобилност" - ИКЕМ ще подпишем Меморандум за сътрудничество.

***
София.
От 14.30 ч., в централата на БСП на ул. „Позитано" № 20, ще се проведе пресконференция, след заседание на ИБ на НС на БСП.

***
София.
От 17 ч. в Централен военен клуб ще бъде представена книгата на посланик Любомир Шопов „Турският въпрос и държавната сигурност".

***
София.
От 17 ч. в Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий" ще бъде открита гостуващата изложба „Дора Габе - дъщеря на равнината" на Регионалния исторически музей - Добрич.

***
София.
От 18 ч. в зала 19 на Квадрат 500 ще бъде представена изложбата „Илюстрации за деца: Най-доброто от Италия".

***
София.
От 18 ч. в Унгарски културен институт ще се проведе концерт на Александра Фол и Жан-Пиер Кутюрие.

***
София.
От 18.30 ч. в УниКредит Студио ще бъде открита изложбата „Стените говорят".

***
Благоевград.
От 10 ч., пред паметника на Дядото на пл. „Георги Измирлиев", благоевградската общественост ще отбележи 160 години от рождението на Димитър Благоев.

***
Благоевград.
От 11 ч. в зала 101 на община Благоевград ще се проведе пресконференция по проект: „Нови хоризонти пред децата и младежите с увреждания от Дневен център „Зорница".

***
Бургас.
От 10.00 до 12 ч. в офиса на централата на АБВ в Бургас общинските съветници от ПП АБВ Антон Коджабашев и Тодор Ангелов ще имат приемен ден с граждани.

***
Бургас.
От 18 ч. в Културен център „Морско казино" ще се проведе премиера на „Математическа поема" на Румен Денев.
***
Бургас.
От 18.30 ч. в галерия „Богориди" трима от най-известните художници на Пазарджик ще представят свои творби.

***
Варна.
От 12.30 ч. в Пленарната зала на общината министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще присъства на последния от шестте спектакъла „Яко е за си еко", част от националната образователно-информационна кампания на МОСВ, насочена към изграждането на екологично мислене сред подрастващите и популяризиране на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020".

***
Варна.
От 14 ч. в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 приемна за граждани ще има общинският съветник Людмила Колева. Записвания могат да се правят на тел: 052 / 600 015.

***
Велико Търново.
От 10 ч., в Голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе Информационен ден по програма „Енергийна ефективност".

***
Велико Търново.
От 10.30 ч., Министърът на икономиката Божидар Лукарски ще участва в информационен ден за представяне на процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия" по ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020.

***
Враца.
От 19 ч. в Камерна зала на ДКТ ще бъде представена постановката „Още веднъж, ако позволите..." от Мишел Трамбле.

***
Велико Търново.
От 9.30 ч. в Апелативен съд ще се проведе първо заседание на Делото за въоръжения грабеж в прохода Хаинбоаз.

***
Велико Търново.
От 10.30 ч. в голяма зала на Общината ще се проведе информационен ден за представяне на процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия". Ще участва министърът на икономиката Божидар Лукарски.

***
Велико Търново. /. Ксилифор.
От 12 ч. в Туристическия учебен център на Ксилифор ще се състои пресконференция във връзка с началото на младежката скулптурна колония. Пленерът ще продължи от 13 до 25 юни. Програмата, целите и участниците ще бъдат оповестени от организаторите в лицето на Община Велико Търново, Великотърновския университет и Туристическото дружество „Трапезица".

***
Горна Оряховица.
От 12 ч. на ул. „Иван Момчилов" 5 министърът на икономиката Божидар Лукарски ще посети предприятие „Аполон-95" ЕООД.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 ч. в НЧ „Напредък - 1869" ще се проведе Годишен концерт на възпитаниците на Музикалната школа при читалището.

***
Добрич.
От 9 ч. в малката заседателна зала на Общината кметът на Добрич Йордан Йорданов ще се срещне с Димитрина Германова по повод блестящото й представяне на финала на селекцията за български участник в Детската Евровизия.

***
Добрич.
От 14 ч. в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе библиотерапия с потребители на ДЦВХУ при ЦПЗ „Д-р Петър Станчев".

***
Добрич.
От 18 ч. в Концертна зала на Младежки център - Добрич ще се проведе концерт - годишнина продукция на Школата по пиано с ръководител Детелина Захариева и Детска вокална група „Сладурковци".

***
Кюстендил/с. Шишковци.
От 11 ч. в къща музей „Владимир Димитров - Майстора" - с. Шишковци, официално ще бъде открит студентски пленер „В духа на майстора".

***
Монтана.
От 19 ч. в Драматичен театър ще се състои концерт с песни на нели Рангелова под надслов „Мой стих в теб открих някога надежда".

***
Плевен.
От 11 ч. в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „Парад на модата - Плевен", който ще се проведе на 26 юни.

***
Пловдив.
От 9 ч. в зала 1 на Пловдивския апелативен съд ще се проведе заседание по дело, образувано по жалба на Елчин Алендар против присъда на Старозагорския окръжен съд. Той е осъден на осем години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Алендар е признат за виновен в това, че е запалил сграда и лек автомобил, собственост на други лица, на значителна стойност, като пожарът представлявал опасност за живота им.

***
Пловдив.
От 17.30 ч. пред барелефа на Димитър Благоев (Голямата къща, ул. Кръстю Пастухов 18) с митинг-поклонение пловдивските социалисти ще отбележат 160 години от рождението на Дядото. Слово ще произнесе изпълняващият длъжността председател на БСП - Централен Тодор Стоилов.

***
Стара Загора.
От 11 ч., областният управител инж. Георги Ранов и кметът на Гълъбово Николай Тонев ще подпишат договор за безвъзмездно прехвърляне на имот, частна държавна собственост - бивша Професионална гимназия по енергетика и електротехника.

***
Стара Загора.
От 18 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще бъде прожектиран руският филм „Единичка".

***
Разград.
От 15 ч. в ОДМВР ще бъде даден брифинг за състоянието на пътно-транспортната обстановка на територията на ОДМВР-Разград.

***
Сливен.
От 9.30 ч. в зала 105 на общинската администрация, ще се състои пресконференция на кмета на община Сливен Стефан Радев.

***
Сливен.
От 15 ч. в зала 105 на Община Сливен ще се състои редовно заседание на Управителния съвет на асоциация „Общински гори". За участие в заседанието е поканена Десислава Танева, министър на земеделието и храните.

***
Сливен.
От 18 ч. в галерия „Седем" ще бъде открита изложба на известни сливенски художници "Рогът на изобилието".

***
Шумен.
От 10 ч. в зала 2 на Областна администрация е насрочено извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „В и К - Шумен" ООД.

***
Шумен.
От 11 ч. в зала 203 в общината ще се проведе заседание на Комисията по култура за определяне състав на управителния съвет на фонд "Култура".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.