• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
Държавният глава Росен Плевнелиев ще посрещне президента на Украйна Петро Порошенко с официална церемония на пл. „Св. Александър Невски" в столицата. От 11.25 часа в сградата на „Дондуков" 2 е предвидена официална снимка на двамата президенти, след което Росен Плевнелиев и Петро Порошенко ще проведат разговор „на 4 очи". От 11.50 часа ще се проведат пленарните разговори на двете официални делегации, след което на церемония в Гербовата зала на „Дондуков" 2 и в присъствието на президентите Росен Плевнелиев и Петро Порошенко ще бъдат подписани двустранни документи. В 12.50 часа президентът Росен Плевнелиев и президентът Петро Порошенко ще дадат съвместна пресконференция.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
Председателят на Скупщината на Черна гора Дарко Пайович ще бъде на посещение в Народното събрание. Дарко Пайович ще разговаря със заместник-председателя на парламента Димитър Главчев в 08.30 часа. В 10.00 часа председателят на Скупщината на Черна гора Дарко Пайович ще се срещне с председателя на Комисията по външна политика Джема Грозданова в зала „Запад".

***
София.
От 09.30 часа в сградата на КЕВР ще се проведе закрито заседание, на което ще бъде взето решение за цените от 1 юли на топлинната енергия и високоефективната енергия, произвеждана по комбиниран способ. От 10.00 часа ще се проведе закрито заседание на КЕВР за определяне на окончателните цени в сектор „Електроенергетика" от 1 юли. След приключване на двете закрити заседания, от 11.30 часа в заседателна зала на КЕВР ще се състои пресконференция.

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Георги Георгиев, Калоян Томов, Мартин Николов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел убийства.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Средец" на „София Хотел Балкан", Асоциация на индустриалния капитал в България и Национален център „Икономика на светло" организират международна кръгла маса „Икономика на светло". От 19.00 часа отново в зала „Средец" ще се състои тържествена церемония по случай връчването на наградите „Икономика на светло" за 2015 г.

***
София.
От 10.00 часа пред сградата на Народното събрание, представители на 274 BЕИ ще излязат на протест „Не искаме да плащаме с фалит заради грешките на чиновници в ДФ „Земеделие".

***
София.
От 10.00 часа в „Домът на Европа", Европейският младежки форум ще представи своя доклад „Социалното включване и младите хора - изключването на младежта" заплаха за бъдещето".

***
София.
От 10.00 до 11.30 часа в Столична библиотека ще се излъчват анимационни филми за деца. Събитието е част от лятната занималня на библиотеката, като е свободно и безплатно.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Николай Нинов за укриване и неплащане на данъчни задължения - чл. 255-257 НК.

***
София.
От 11.00 часа пред бюст-паметника на Николай Хайтов в Борисовата градина, телевизия СКАТ и НФСБ ще отбележат годишнината от кончината писателя.

***
София.
От 11.00 часа в 47 ОУ „Йордан Радичков", заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов ще връчи свидетелствата за завършено основно образование на участниците в проект „Нов шанс за успех", които тази година завършиха успешно VIII клас в учебното заведение.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция във връзка със Събор на народното творчество и животновъдство „Рожен 2016", който ще се състои от 16 до 17 юли.

***
София.
От 12.00 часа пред сградата на Народното събрание, експертите, учредили форум „Културно наследство" ще поискат президентът Росен Плевнелиев да наложи вето на Законът за изменение и допълнение на Закона за културното наследство.

***
София.
От 12.00 часа в Централния военен клуб ще се проведе среща на представителите на туристическия бизнес от София и Белград , която има за цел да предостави възможност за директни бизнес контакти между участниците, обсъждане на перспективни идеи за увеличаване на двустранния туристообмен. От 17.00 часа същия ден, както и на 01 юли от 10.00 до 18.00 часа, на пл. „Александър I Батенберг" гражданите и гостите на София ще могат да се насладят на представянето на сръбски фолклорни танци и ръчно изработени сувенири, да опитат вкуса на сръбската кухня, да послушат джаз.

***
София.
В 13.00 часа председателят на БСП Корнелия Нинова ще гласува за вътрешнопартийното допитване в клуба на БСП-Оборище, където тя членува. Клубът на организацията се намира на ул. „Дондуков" 62.

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ангел Попов, Анатоли Ангелов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа в сградата на АИКБ, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ), ще представи презентация на тема: „Преимуществата на България като инвестиционна дестинация". В програмата на събитието е включен Бизнес форум, който ще се проведе от 16.00 часа заседателната зала в сградата на АИКБ.

***
София.
От 18.00 часа в зала 20 на Националната галерия Квадрат 500, уредникът в сектор „Изкуство на Азия, Африка и Латинска Америка" Бистра Траянова ще представи спецификата и основните характеристики на африканското изкуство.

***
София.
От 19.00 часа в кино „Люмиер", Посолство на Република Корея в България и World Culture Networks GmbH ще представят специален концерт с едни от най-популярните композиции от корейски филми и сериали - „ Корейска музика на екран".

***
София.
От 19.00 часа в галерия Credo Bonum ще бъде представена изложбата „Капсулиране: форми - обекти - идеи" на скулптура Павлин Радевски.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в зала „Скаптопара" , кметът на Благоевград Атанас Камбитов официално ще открие Държавното първенство по спортна акробатика, което ще продължи до 3 юли.

***
Бургас.
Започва патриотичният поход на рокерите „Нощните вълци". Руските патриоти ще минат през Турция, Созопол, Бургас и ще се насочат към София. Като начало те ще минат да се поклонят пред жертвите, дадени от прадедите им на връх Шипка, след което ще се отбият в Троянския манастир, където ще засадят дървото на обединението и ще потеглят към София.

***
Бургас.
От 13.00 часа в спортна зала „Младост" официално ще бъде открит турнир по художествена гимнастика за девойки младша възраст.

***
Бургас.
От 14.00 часа в Експозиционен център „Флора-Бургас" кметът Димитър Николов официално ще открие дискусионен форум „Здрави деца-успешно общество" по програма за здравословно хранене и физическа активност на децата в Община Бургас, 2016-2019 година.

***
Бургас.
От 16.30 ч. в централата на ГЕРБ общинският съветник от ПП ГЕРБ Юлиян Станков ще има приемен ден с граждани.

***
Бургас.
От 18.00 часа на Централния плаж ще се проведе концерт по повод Джулай мотнинг.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Къща-музей „Георги Баев" ще бъде представена книгата „Руси Стоянов - Ловецът на чудеса" с автор Румяна Емануилиду.

***
Бургас.
От 20.30 часа в Летния театър ще се проведе благотворителен концерт с песните на поетесата Жива Кюлджиева.

***
Варна.
От 14.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1, общинският съветник Антоанета Цветкова ще има приемен ден.

***
Варна.
От 30 юни до 30 юли в Музея на Възраждането и ще бъде представена изложбата "В името на драгоценното ни отечество" на Регионален исторически музей-Сливен.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в голямата зала на Общината ще се проведе редовно заседание на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Културен център „Хлебна къща" ще се състои демонстрация на замесване и изпичане на хляб.
***
Велико Търново.
От 10.30 часа на пресконференция в залата на Академичния съвет на Великотърновския университет, ректорът проф. д-р Христо Бонджолов и чл.-кор. проф. д.ф.н Стоян Буров, зам.-ректор по учебната дейност, ще обявят данни от кандидатстудентската кампания към момента. Университет организира от 9,00 ч. в същия ден в залите на ректората и извънредни кандидатстудентски тестове по български език и по история.

***
Велико Търново.
От 13.30 часа в Културен център „Хлебна къща" ще се проведе работилница по живопис.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, Клуб „Лудвиг Ерхард" и Българска демократична общност ще представят концепцията за морален вариант на пазарно стопанство - есе на Атанас Узунов: „Моралният вариант на пазарно стопанство - реконструкция на възгледите на Лудвиг Ерхард"

***
Видин
От 10.00 часа в пресцентъра на БТА ще се проведе откриваща пресконференция по проект "Приключение с балон-нов съвместен туристически продукт", финансиран по програмата Интеррег V-A Румъния-България. На пресконференцията ще бъдат представени целите на проекта, планираните дейности и резултати.

***
Враца.
От 10.30 часа в градинката зад паметника на Христо Ботев, с инициативата „Приказни пътечки" ще бъде открита програмата „Лято в библиотеката" на Регионална бъблиотека „Христо Ботев".

***
Враца.
От 17.00 часа в малката зала на Художествена галерия „Иван Фунев" при Регионален исторически музей- Враца ще се проведе откриване на изложба-живопис, посветена на 140 години от рождението на художника Васил Атанасов.

***
Враца.
От 19.00 часа в Градска концертна зала ще се проведе симфоничен концерт с участието на Дамски хор- Враца.

***
Горна Оряховица.
От 21.00 часа в Летния театър ще бъде представен филмът „Храна за душата" с режисьор Фатих Акин, в рамките на София филм фест.

***
Каварна.
От 10.00 часа в землището на ПТК „Карвуна" ще бъде открита жътвената кампания в Добричка област.

***
Каварна/с. Камен бряг.
От 24.00 часа в местността „Огънчето" край село Камен бряг ще започне традиционният концерт за празника Джулай Морнинг, на който се посреща изгрева на слънцето и първото юлско утро.

***
Казанлък.
От 09.30 часа в зала „Инфра" ще се проведе 11-то редовно заседание на Общинския съвет в Казанлък.

***
Казанлък.
От 18.00 часа в Художествената галерия ще бъде открита изложба-живопис на Катя Христова под надслов „Оставени да светят".

***
Карлово.
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Карлово ще се състои кръгла маса, посветена на 100-годишнината от смъртта на карловеца Иван Грозев, сподвижник на Апостола, индустриалец, кмет на София след Освобождението и първи председател на Софийската търговско-индустриална камара.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в заседателната зала на общината ще се проведе заседание на Общинския съвет.

***
Кресна.
От 11.00 часа в сградата на общинската администрация на ул. Македония № 96 ще се проведе пресконференцията, на която ще бъдат представени аргументи за избор на вариант за строителство на Лот 3.2 на АМ "Струма" от водещи български учени, експерти и представители на НПО в областта на екологията, сеизмологията, товарния транспорт и психологията на личността.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в залата на читалище „Братство" ще се проведе среща с кмета на град Клинци, област Брянск - Русия Сергей Евтеев.

***
Панагюрище.
От 12.30 часа в заседателна зала на Община Панагюрище ще се проведе семинар на тема „Електрическата мобилност, част от умната мобилност на българските общини - европейски опит, практики и пилотни решения".

***
Пазарджик.
Министърът на туризма Николина Ангелкова ще посети туристически обекти на територията на общините Батак и Ракитово и ще проведе срещи с представители на туристическия бизнес и местната власт от региона. От 12.00 часа министър Ангелкова ще посети Църквата-костница „Св. Неделя" в град Батак, след което ще даде брифинг за представителите на медиите. В община Ракитово министър Ангелкова ще види какви са възможностите за развитие на обектите Раннохристиянската базилика в местността „Николица", Плиоценски парк и Средновековната крепост Цепина.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще даде Областното младежко обединение на БСП-Плевен.

***
Пловдив
От 09.00 часа в 1 зала на Апелативния съд ще бъде гледано дело по жалба на Делчо Делев против присъда на Старозагорския окръжен съд. Той е осъден на шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим за това, че за периода 01.07.2011 - 14.10.2011 г. в гр. Стара Загора е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

***
Пловдив
От 10.00 часа в 1 зала на Апелативния съд ще бъде гледано дело по жалби на Надежда Тодорова и на частните обвинители против присъда на Пловдивския окръжен съд. Тя е осъдена на двадесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим за това, че на 11.09.2014 г. в гр. Садово, обл. Пловдив, умишлено е умъртвила Я.Щ.М.

***
Пловдив
От 10.00 часа в сградата на Общински съвет-Пловдив на ул. „Авксентий Велешки" №20 ще проведе информационно събитие за възможностите за финансиране на проекти по европейски програми, организирано от Областен информационен център-Пловдив, в партньорство със Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес „Обединени бизнес-клубове".

***
Пловдив
От 10.00 часа на ул. "Пере Тошев" до № 48 ( в близост до КОЦ Пловдив) кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район "Южен" Борислав Инчев ще открият нов обществен паркинг.

***
Пловдив.
В 11.30 часа в <БАЛ „Пловдив", министърът на здравеопазването д-р Петър Москов ще открие две обновени отделения в болничното заведение.

***
Пловдив
От 18.00 часа в затъмненото пространство на центъра за съвременно изкуство Баня „Старинна" ще бъде представен мултимедийният проект на Сава Цонев "Лични местоимения: Ние, Вие, Те". От 16.00 часа на същото авторът на проекта Сава Цонев и мениджърът Мила Ненова канят медиите на прес-кафе.

***
Разград.
От 9.00 часа на тренировъчната база на ПФК „Лудогорец" - „Гнездо на орли", ще се проведе турнир по футбол на малки врати за служители на ОДМВР и РДПБЗН по повод 5 юли - професионалния празник на служителите на МВР и 137-годишнината от създаване на Министерство на вътрешните работи.

***
Русе.
От 14.00 часа на ул. „Олимпи Панов" 8 /зад Доходното здание/, ще бъде открит „Център за комплексно обслужване на хората с увреждания с медицински изделия и помощни средства" на Сдружение „Здравей за всички".

***
Сливен.
От 09.00 часа в зала „Май" ще се проведе заседание на Общински съвет-Сливен.

***
Сливен.
В 17.30 часа в зала „Сирак Скитник" ще бъде открита изложба „Живопис и скулптура" от фонда на Художествена галерия „Димитър Добрович" - Сливен.

***
Сливен.
От 18.00 ч. в галерия „Седем" ще бъде открита изложбата "Пейзажи" - рисунки на Виктория Новакова.

***
Троян.
От 18.00 часа в зала „Форум" на НЧ „Наука 1870", народният представител от ГЕРБ Иван Миховски организира среща по въпросите на животновъдството и земеделието.

***
Търговище.
От 09.00 ч. в Зала "Христо Самсаров" на Общината ще се проведе заседание на Общински съвет-Търговище.

***
Шумен
От 18.00 часа в лятната читалня на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" ще се проведе среща-разговор с Красимира Едрева за Дорийн Върчу, нейните книги и гадателски карти.

***
Шумен.
От 18.00 часа в в ХГ „Елена Карамихайлова" ще се проведе откриване на изложба-керамика на Христо Йонков "Глинени структури".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.