• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Фандъкова не прие идеята на БСП-София за зам.-кмет по сигурността

Фандъкова не прие идеята на БСП-София за зам.-кмет по сигурността

/КРОСС/Кметът на София Йорданка Фандъкова не прие искането на общинските съветници от БСП за назначаването на заместник-кмет с ресор сигурност. В момента тези функции изпълнява самата Фандъкова съвместно с дирекция "Сигурност", което за момента според нея било достатъчно.

"За броени дни София се превърна в декор за криминални екшъни - две показни убийства, зрелищен банков обир, меле-касапница на мигранти в центъра на града и напражение в кварталите, в които се намират центровете за настаняване на мигранти. Нивата на битовата престъпност - обири на домове и офиси, кражби на коли, и тяхната неразкриваемост остават устойчиво високи. Степента на несигурност в столицата нараства", започва декларация на съветниците от левицата в София, прочетена от председателя на групата Калоян Паргов на първото заседание на общинския съвет за годината.

Според социалистите на фона на всичко това позицията на заместник-кмет по сигурността в София е крайно необходима. "Съветниците от БСП Лява България вече направихме такова предложение в началото на новия мандат на Столичния общински съвет. Наложително е в Закона за МВР да бъдат направени промени, свързани с увеличаване на правомощията и задачите на общинската полиция в София, да бъде увеличена числеността й и тя да функционира в пряко взаимодействие със заместник-кмета по сигурността за справяне с битовата престъпност и опазване на обществения ред."

От левицата настояват изцяло да бъде изградена системата за видеонаблюдение и видеоконтрол на територията на Столичната община - не само в централната градска част, но и в кварталите и жилищните комплекси. "Необходими са и редица промени в законови и подзаконови нормативни актове, които да дадат възможност за по-добро взаимодействие между Столичната община, МВР и гражданите, като водещата трябва да бъде инициативата на администрацията на Столична община. Тези мерки ще гарантират по-висока степен на лична сигурност, защита на имуществото на гражданите, по-висока разкриваемост на престъпленията и най-вече превенцията на престъпността."

"Не предвиждам на този етап в София да има зам.-кмет по сигурността", отговори след това пред журналисти Йорданка Фандъкова. Според нея има директор на дирекция "Сигурност" и много активна постоянна комисия по сигурност, в която всички общински съветници били много активни и постоянно изисквали от органите на реда и СДВР. Тя заяви, че ако се появи необходимост от назначаването на зам.-кмет по сигурността, тя ще го направи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

месара

Само така , никакъв член от бсп а и от дпс в управата на каквото и да е !

14.01.2016 22:33:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.