• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

„Константин Величков” ремонтиран без обществена поръчка и строителни книжа

„Константин Величков” ремонтиран без обществена поръчка и строителни книжа

/КРОСС/ Питане до кмета на София заради ремонта на бул.”Константин Величков” внесе днес общинският съветник и съпредседател на „Политическа група 5” Симеон Славчев.

Той е получил информация, че обектът се ремонтира без да е правена обществена поръчка за изпълнител, без строително разрешение и законовите строителни книжа, които са задължителни. „Ръководството на Столична община си позволява за пореден път да нарушава закона и да изразходва неефективно публични средства”, заяви Славчев. „Това вече не е контрол на контрола, а скандал на скандала”, коментира общинският съветник.

По време на ремонта на „Константин Величков” е трябвало да се изгради първото в София обособено трасе за градски транспорт, което включва изграждането на 6 перона и поставяне на делинеатори, които да разделят градския транспорт от автомобилното трасе. Вчера обаче зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев обяви, че строителят на този обект ще бъде сменен, като ще понесе и санкция. Основните мотиви за смяната на изпълнителя на обекта, посочени от зам.-кмета са, че до момента строителят е изградил пероните и част от делинеаторите, но контролът по качеството показва, че те не са на нужното ниво.

Друг мотив е, че от специалисти в УАСГ е установено, че устойчивостта на използваните материали на атмосферни влияния е недостатъчна. В изявление до медиите Крусев обяснява, че общинската фирма „Софинвест“ ще поеме проекта и нейна задача ще бъде да завърши всички дейности по започнатия вече обект

В питането си Симеон Славчев задава пет въпроса за случая с „Константин Величков” – коя е фирмата-изпълнител и как е избрана; има ли строителни книжа и строително разрешително за ремонта; кой и кога е взел решение за този ремонт и има ли транспортен анализ как ще се отрази той на трафика; защо чак на 17 септември зам.-кметът Евгени Крусев обявява, че ремонтът е некачествен, след като крайният срок за изпълнението му е 15 септември; на каква стойност е договорът за изпълнение и какви ще бъдат наложените санкции. Очаква се кметът на София Йорданка Фандъкова да отговори на питането по време на следващото заседание на Столичния общински съвет.

                             

                               

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.