• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Спаси София с независим кандидат за кмет и План за София

Спаси София с независим кандидат за кмет и План за София

/КРОСС/ Вчера гражданската организация Спаси София обяви, че издига един от основателите си, активистът Борис Бонев, за кандидат за кмет на София. На специално събитие заедно с екипа си, Борис Бонев представи своята управленска програма, наречена План за София. "На почти 300 страници сме дали нашите решения за над 500 конкретни градски проблема. Това е най-подробната програма за управление на столицата и вярвам, че в нея всеки ще открие интересни предложения и идеи за своя квартал и града ни като цяло. Затова каня всеки да се запознае с тях на planzasofia.bg" - каза Борис Бонев. Основните цели, заложени в Плана, са превръщането на София в град с равни тротоари, качествени улици и без презастрояване, където се придвижваме бързо, паркираме удобно и дишаме свободно. Амбициозен град, привлекателен за бизнес, опазващ историческата си памет и чуващ гласа на гражданите си.

"Участието ни на местните избори е израз на искреното ни желание да бъдем полезни на София. Смятаме, че е време начело на града да застанат хора, които истински го обичат, вярват в потенциала му и знаят как да го преобразят." - казват от екипа на Спаси София. Те подчертават, че организацията е и ще остане напълно независимо гражданско сдружение, събрало съмишленици, вярващи, че промяната може да се случи само чрез открито, компетентно и честно управление.

В представянето си пред граждани и журналисти, Борис Бонев посочи как иска да промени София в красива и подредена европейска столица. "Като роден и израснал в столицата, никога не съм можел да се примиря с хаоса и мърлявщината, които ни заобикалят. Винаги съм искал София да бъде град, с който да се гордея. Именно затова, след като завърших Сорбоната в Париж, реших да се върна обратно в София с мисия - да променя любимия си град. Работихме усилено като граждански активисти и постигнахме успехи, но много от предложенията ни остават нечути от онези, които водят града в грешна посока. Спаси София се превърна в алтернативна община към която хиляди се обръщаха с проблемите си и която припознаваха като защитник на правото им на живот в нормален град. Аз лично се гордея се с този факт." - заяви Борис Бонев от Спаси София в представянето си.

"Много наши съмишленици настояваха да бъдем инициативни, да покажем, че можем да направим промяната. Именно затова написахме План за София, съдържащ стотици конкретни решения. Кандидатурата ми е смела, но логична крачка напред. Искаме доверието на съгражданите ни, за да работим в техен интерес. Не очаквайте от мен популистки обещания и опити да ви слагам розови очила, защото София има нужда от промяна и това е общо усилие. Няма да бъда усмихнатото лице на корупцията или куклата на конци, която друг управлява. Ще бъдем енергични и неуморни, за да превърнем София в удобен, подреден и оживен град" - сподели кандидатът за кмет на Спаси София, Борис Бонев.

Припомняме, че Спаси София съществува от 2014 г. и е известна с острите си критики към некачествените ремонти и лошото управление. Оттогава насам активистите имат редица постижения, сред които извоюваният нощен градски транспорт, БУС ленти по големите булеварди, табелите в метрото, десетки подобрени проекти, както и сигнали за некачествени ремонти, след които Общината е налагала глоби в размер от общо над 2,5 млн. лв. След тяхно разследване за ремонта на ул. Граф Игнатиев, последва оставка на зам.-кмет и повдигане на обвинение.

"От днес ще сме по улиците на София, за да чуем отзивите на съгражданите ни за План за София. За нас е изключително важно да мотивираме и включим хората в дискусия за това как заедно можем да решим проблемите на града и в каква София искаме да живеем" - казват от организацията.

Спаси София кани всеки който иска лично да се запознае с кандидата за кмет Борис Бонев - да заповяда в следващите дни на кръстовището на булевард Витоша и улица Солунска, където ще има специален щанд. Щандът на организацията ще можете да видите и по софийските квартали, а пълен календар с датите и местоположенията ще намерите на www.planzasofia.bg

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

...

Пази боже! Нали са на хранилка...

24.07.2019 12:24:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.