• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Спаси София внесе подписи за участие в местните избори

Спаси София внесе подписи за участие в местните избори

/КРОСС/ Днес Спаси София внесоха в ЦИК подписката за участие на местните избори. "За една седмица събрахме над 7000 подписа. Благодарен съм на всеки един гражданин, който ни подкрепи. Това е доказателство за изключително широка обществена подкрепа на софиянци за кандидатурата ми за кмет." - заяви г-н Борис Бонев. Той добави, че е горд, че е останал единственият независим кандидат за кмет, докато всички останали са били издигнати или подкрепени от партии. 

Той припомни, че преди две години от Спаси София отново внасяха папки с подписи в Столичната община, когато активистите предадоха подписката за въвеждане на нощен градски транспорт. След тримесечна кампания, те събраха рекордните 31 000 подписа и принудиха управлението да въведе нощен градски транспорт в София. По същият начин, след дългогодишни усилия, аргументирани дебати и анализи, успяхме да променим десетки важни за града ни проекти и сме убедени, че можем да дадем на София много повече." - заяви Гергин Борисов, кандидат за общински съветник на Спаси София.

Говорейки за досегашното управление, независимият кандидат за кмет Борис Бонев заяви, че г-жа Фандъкова вече десета година повтаря един и същи клас. "Едни и същи грешки се повтарят до безкрай - ремонти на ремонтите, лоши транспортни решения, липса на подобрения в кварталите, непрозрачно прахосване на парите на столичани. Управлението, на чело на което е г-жа Фандъкова, се опитва да избяга от отговорност за знаковите провали като Графа, Дондуков, Западен парк или Цариградско шосе. Този модел е изчерпан, и показа колко е способен."

Борис Бонев разкритикува и останалите кандидати за липсата на програма, конкретни ангажименти и решения на проблемите на София. Той изтъкна, че „План за София", програмата на Спаси София, съдържаща стотици конкретни мерки, е публикувана преди два месеца и е подложена на гражданско обсъждане. "Чувам, че кандидатите припознават или направо присвояват съществена част от мерките, които ние сме разработили, което ме радва. Това са правилните мерки, които ще подобрят живота в София, но аз се съмнявам, че хора които не са ги анализирали и премислили, могат изобщо да ги осъществят."

Бонев призовава кандидатите към конкретен дебат по решенията за София. "Софиянци искат да чуят сблъсък на идеи, не монолози в някое приятелско студио, така че да преценят кой е най-подходящият кандидат. Нека не свеждаме кампанията в двубой. Нужен е истински и откровен разговор за бъдещето на общият ни дом и призовавам медиите, час по-скоро да го организират." - каза кандидатът за кмет на гражданското сдружение и добави, че активистите от Спаси София продължават да залагат на оптимистична кампания, с ясни решения и ангажименти и директни контакти с гражданите в кварталите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.