• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ Милиони левове се източват всяка учебна година от родителите за уж безплатното държавно и задължително образование, е темата на "Труд". Изданието уточнява, че не става въпрос за частни уроци, а за такси, събирани от всички училища и детски градини и които са в размер от 200 до 350 лв. Част от парите са за консумативи, вноски за "дребни" ремонти и извънкласни дейности "по желание", оплакват се родителите, цитирани от вестника.

Софиянци ще плащат с 23 % по-малко за парно тази зима в сравнение с миналата, съобщава "Монитор". При средна сметка в рамките на 200 лв. това прави икономия от около 50 лв. месечно. В направените изчисления се включва общото намаление на цените от миналия октомври досега, което е най-голямо за потребителите на "Топлофикация София".

2500 евро заплата за наш готвач са готови да платят зимните курорти в Алпите, пише "Стандарт". След седмица у нас ще пристигнат хотелиери от Австрия и Германия, за да си изберат 230 работници. Специализираните трудови борси ще се проведат в периода от 29 септемви до 7 октомври във Варна, Пловдив, София и Бургас.

Облъчването, на което е подложен всеки пациент при различни изследвания, ще влиза в електронното ни здравно досие. Това отбелязва "Новинар", като цитира думи на заместник-здравния министър Адам Персенски пред БНР.

Министерството подготвяло промяната, защото вече 10 години не се прилага наредбата за защита на хората при медицинско облъчване. Лекарите обаче не са сългасни, защото според тях наредбата не работи, допълва вестникът.

Експерти от военното разузнаване, които владеят арабски език, проучват влизащите у нас мигранти, пише "Стандарт", като цитира казаното в телевизионно интервю от министъра на отбраната Николай Ненчев. Според статистиката само един на всеки 5 бежанци е сириец. По границите ни с Турция, Гърция и македония има 111 военнослужещи, а ако се наложи до часове могат да бъдат изпратени още 1000, казва още министър Ненчев.

"Няма да е много мъдро Румъния и България да искат в Шенген сега", твърди в интервю за "24 часа" председателят на Румънския сенат и бивш премиер Кълин Попеску Търичану. Той отбелязва, че докато двете страни са се стремели да станат част от шенгенското пространство, изискванията са се вдигнали. Борбата с корупцията в Румъния е постигнала много конкретни резултати, но трябва да бъдат нанесени корекции, защото са били заегнати птравата и свободите на обикновените граждани, коментира Търичану.

Пет съкровища, върнати на България от Италия и Канада след спецакции, стоят заключени в Националния исторически музей, пише "Монитор". Предметите се водят вещестени доказателства по дела срещу контрабандисти, които се точат с години. По тази причина над 30 000 антики, предимно монети, "залежават" по класьори, лавици и шкафове, уточнява публикацията.

Катедралата "Св. Александър Невски" е символът на София. Това са решили читателите на "Труд" и "24 часа" в специална анкета на двата сайта на изданията. На второ място в анкетата е статуята на София, дело на скулптора Георги Чапкънов. В тройката е и базиликата "Св. София", дала името на столицата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.