• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

ЦГМ И Столична община канят на вело-поход

ЦГМ И Столична община канят на вело-поход

/КРОСС/ На 22-ри септември (петък) от 10:00 ч. до лятната сцена на Борисовата градина ще стартира вело-поход „Заедно с велосипед". Това е финалното събитие от провеждащата се в София Европейска седмица на мобиилността.

Център за градска мобилност и Столична община канят всички любители-колоездачи да се включат в инициативата. Те ще изминат общ маршрут от 13 км, който преминава през възможно най-много от зелените паркове на София. Обиколката стартира от „Борисовата градина" и продължава през Ловния парк, и през Южния парк.

Във вело-обиколката ще вземат участие и някои от професионалните велосипедисти от Novo Nordisk, с тяхната мисия за борба с диабета и подкрепа към спорта и здравословния начин на живот.

Всички посетители ще могат през целия ден на 22-ри да разглеждат и тестват велосипеди, представени от Drag Bicycles, както и да станат част от една невероятна работилница за колела.

За всички останали, които няма да бъдат на колело, са подготвени много забавления със зумба танци, йога практика и образователни игри по безопасност на движението за най-малките. Те също могат да пристигнат на вело-празника със своите колела или тротинетки.

Събитието в „Борисовата градина" се провежда със специалното съдействие на Посолство на Кралство Дания. Седмицата, на Европейската мобилност преминава под знака на ЕК и под мотото"Заедно стигаме по-далеч", и беше наситена с разнообразни изяви във всички райони на София.

На 22 септември 2017 г., (петък), София ще се присъедини към традиционната вече за Европа инициатива - ден без автомобили.

От 08:00 до 19:00 часа на 22 септември, центърът на града ще бъде затворен за влизане на автомобили в обхвата на синята зона за паркиране.

Призоваваме гражданите и посетителите на града да използват градския транспорт за стигане до центъра, а в периметъра между:
- бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Христо Ботев", бул. "Александър Стамболийски", бул. "Княз Александър Дондуков", ул. "Георги Сава Раковски", бул. "Цар Освободител".
Ще можете да се разхождат пеша, да карат колело или тротинетка и да ползват градски транспорт.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.