• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ София
Държавният глава Росен Плевнелиев ще открие Десетата световна среща на българските медии в Централния военен клуб в София.

София
Вицепрезидентът Маргарита Попова ще участва в панел на Десетата световна среща на българските медии, посветен на Стратегията за българите в чужбина, в Националния пресклуб на БТА.

София
От 10.00 часа Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу Леонид Лавчев, срещу когото е повдигнато обвинение за изнудване и рекет.

София
От 10.00 часа 5 състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу Николай Русинов за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина в София.

София
От 13.00 часа 28 състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу Александър Георгиев и Радослав Кирчев за убийството на Михаил Стоянов.

София
От 09.00 часа ще се проведе семинар „Психосоциални фактори и стандарти за психично натоварване" на адрес бул. „Княгиня Мария Луиза" 92, ет. 5. Български специалисти по здравословни и безопасни условия на труд ще представят пред синдикалисти и работодатели ергономични стандарти за психично натоварване.

София
От 11.00 часа в зала „Пресцентър" на Националния статистически институт ще се проведе пресконференция по повод стартиращото изследване „Изследване на образователната мобилност", което се провежда за първи път в България и едновременно във всички страни от Европейския съюз.

София
От 12.30 часа в зала „Шипка" на хотел „Кристал Палас" ще се проведе пресконференция на тема „Постижения на съвременната хематология и българският опит в лечението на онкохематологичните заболявания".

София
От 15.30 часа в сградата на Изпълнителната агенция по околната среда и водите ще се проведе заключителна пресконференция и церемония по връчване на сертификати на служителите на Регионална инспекция по околната среда и водите - София (РИОСВ - София) по проект „Перспективно развитие на уменията и компетенциите за единен подход и стандарти в оперативната съвместимост и капацитета на администрацията" Оперативна програма „Административен капацитет".

София
От 17.15 часа в зала А 315 на Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще се проведе факултетен семинар на тема „Сините светодиоди: от Нобеловата награда до българското участие". Семинарът ще водят доц. Евгения Вълчева и проф. Борис Арнаудов.

София
От 18.00 часа в зала „София" на Гранд хотел София ще се проведе дискусия на тема " Колко е важен финансовият мениджмънт за развитието на компанията?".

София
От 18.30 във Фабрика за градско изкуство в София ще се състои концертът -спектакълът „Музиката на войната" на „Сапаев квартет".

София
От 19.00 часа в Studio 5 на концерт-промоция ще бъде представен новият видео сингъл „Хиляди въпроси" на дует „Мания".

Смолян
От 18.00 часа във Военния клуб в Смолян ще бъде представена и книгата на известния военен историк, офицер от запаса - старши лейтенант Красимир Узунов, посветена на бойните маршове на българската армия.Книгата на президентът на Радио и Агенция „Фокус" ще бъде представена в навечерието на отбелязването на 102 години от освобождаването на Родопите от османско робство. Хор „Гусла" ще изпълнят бойните маршове, а самата книга ще бъде представена от председателя на УС на СОСЗР генерал-лейтенант Стоян Топалов.

Бургас
В 10.30 часа кметът Димитър Николов, Сергей Бубка и Добромир Карамаринов, който е шеф на българската лека атлетика, ще отидат на терена, където ще се строи зала Арена Бургас. От 11.30 часа в Заседателната зала в Общината ще има пресконференция.

Пещера
От 09.00 часа в Общински съвет Пещера ще бъде внесена подписка от жителите на село Радилово срещу спирането на стопанската вода за населеното място. Тя ще бъде представена на вниманието на общинските съветници, които утре ще проведат редовно заседание.

Пловдив
От 9.00 до 12.00 часа в Клиниката по неврохирургия, която се намира на 12-ия етаж в Хирургичния блок на бул."Пещерско шосе" № 66 на университетска болница започва Седмица на безплатните профилактични прегледи за установяване на гръбначни заболявания.

Пловдив
От 10.00 часа в Дом на културата "Борис Христов" ще се проведе пресконференция за официалния старт на архитектурния конкурс за реновация на пространството пред Дом на културата "Борис Христов" в Пловдив. В пресконференцията ще участват Любо Георгиев, директор на ONE ARCHITECTURE WEEK и Стефан Стоянов, заместник-кмет на Община Пловдив.

Видин
От 10.00 часа в хотел-ресторант „Нептун" ще се проведе семинар на който ще бъдат представени и демонстрирани прототипните продукти на фирма „Джи-Ка 1" ЕООД". Семинарът се организира в изпълнение на проект „Електромобил „ДЖИ-КА" и енергийна централа „ДЖИ-КА1" с внедрен иновационен продукт „РЕМАЗ", финансиран от Оперативна Програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013 г.

Смолян
От 10.30 часа с молебен за здраве и водосвет в Гарнизонния военен клуб ще започне програмата по честването на 80-годишнината на военно формирование 28330.

Смолян
В 11.00 часа ще се проведе тържествено събрание-концерт, посветено на 102 години от Освобождението на Родопите.

Казанлък
От 11.00 часа в залата на Културно-информационния център на ул. „Искра" 4 Службата по кадастър в Стара Загора ще даде пресконференция във връзка с изработването на кадастрална карта и кадастрални регистри на Казанлък и неговото землище. В пресконференцията ще участва и избраната от Агенцията по кадастър фирма изпълнител на дейността.

Разград
От 11.00 часа в зала 102 на Община Разград ще бъдат отворени ценови оферти по открита процедура за услуга по реда на ЗОП с предмет: „Избор на банкова институция за предоставяне на дългосрочен инвестиционен банков кредит в размер на 7 000 000 лв. на Община Разград.

Благоевград
От 11.30 председателят на КНСБ Пламен Димитров ще даде пресконференция в зала 5 на общинската администрация. Темата е социалната и и икономическа в страната, необходимостта от свикване на Велико Народно събрание и промени в Конституцията.

Плевен
От 12.30 часа в регионалния пресклуба на БТА Клиничният институт за репродуктивна медицина "Света Елисавета" в Плевен ще представи тенденциите в областта на донорството.

Бургас
От 13.30 часа в Заседателната зала на Община Бургас на ул. "Александровска" № 26 ще бъде открито мотото на награденият проект за реконструкция на сградата на Немската болница.

Шумен
От 14.00 часа в библиотеката ще се състои среща на писателката Теодора Димова с ученици от шуменските училища. Срещата се организира във връзка с Националната кампания „Чети с мен" и по повод 105-годишнината от рождението на писателя Димитър Димов

Велико Търново
От 14.30 часа в Голяма зала на Община Велико Търново ще се състои прожекцията на филма „Карго - изгубена невинност" в рамките на инициативите за Европейския ден за борба с трафика на хора.

Поморие
От 16.30часа в Здравница „Сан Марина" ще бъде проведен обществен форум във връзка с изготвяне на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на града.

Смолян
От 17.00 часа в Регионален исторически музей „Стою Шишков" ще бъде открита изложба „Родопчани и Първата световна война".

Видин
От 17.30 часа чудотворната икона на Света Богородица от Лопушанския манастир ще бъде донесена във Видин и тържествено посрещната от храмовото духовенство и вярващ народ. След поставянето на светия образ в храма ще бъде извършено вечерно богослужение и ще бъде отслужена а молитва пред светата икона за здравето и благословението на жителите на Видин и епархията.

Стара Загора
От 18.00 часа в конферентна зала № 2 на хотел "Верея" ще бъде представена книгата на Николай Василев "Меню за реформатори". Събитието е организирано от Ротари клуб Стара Загора.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.