• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната за утре, 8 септември

Предстоящи събития в страната за утре, 8 септември

/КРОСС/ ***

Габрово.
От 9.30 ч. министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще инспектира подстанция „Синкевица" в кв. „Борово". От 10.30 ч. министърът ще посети детска ясла „Зора" в кв. „Младост".

***
София.
От 10 ч. министърът на туризма Николина Ангелкова ще представи он-лайн Регистъра на туристическите атракции в България в заседателната зала на Министерството на туризма.

***
Стара Загора.
От 11 ч. на Летище Стара Загора министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие второто есенно издание на селскостопанското изложение БАТА АГРО.

***
София.
От 11 ч. министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще открие дискусията „Деветте пътя към еврофондовете: Региони в растеж" в зала 6 на НДК.

***
Велико Търново.
След 11.45 ч. министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети детска градина „Ивайло". Обектът е одобрен за финансиране по Норвежката програма за изпълнение на мерки за повишаване на енергийната ефективност.

***
София.
От 12.20 ч. министърът на външните работи Даниел Митов и министърът на външните работи на Кралство Белгия Дидие Рейндерс ще дадат съвместна пресконференция в сградата на МВнР.

***
Костинброд.
От 14 ч. министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие новата пречиствателна станция за отпадъчни води на Костинброд.

***
Казанлък.
От 15 ч. министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще се срещне с кмета на Община Казанлък.

 

***
София.
От 9.30 ч. в хотел „Даунтаун" ще се проведе международната конференция „Обучението на млади специалисти в сферата на дигиталните медии - в съответствие с изискванията на бизнеса". Форумът се организира от Института за следдипломна квалификация при УНСС и Института за подготовка на служители в международни организации.

***
София.
От 10 ч. ВМРО организира протест пред сградата на СЕМ с искане за незабавна оставка на Радослав Янкулов и Георги Лозанов.

***
София.
От 10 ч. в зала „Запад" на Народното събрание екип на Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива - Бургас ще представи свое законодателно предложение за въвеждане на Национална електронна гражданска инициатива пред действащи законодатели, граждански и ИТ експерти.

***
София.
От 10 ч. в ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за обществена поръчка за доставка на тирфони за железен път в две обособени позиции.

***
София.
От 11 ч. в Информационния център на Министерство на отбраната ще се проведе предшестваща пресконференция по повод XII Международна конференция „Сигурността в Югоизточна Европа - новата геополитическа динамика".

***
София.
От 11 ч. председателят на ПП "Движение 21" Татяна Дончева и заместник-председателите Данаил Георгиев и Симеон Славчевще ще вземат участие в пресконференция в централния офис на партията, на която ще бъдат представени листите за районни кметове и общински съветници за София.

***
София.
От 11 ч. Съюзът на глухите в България организира пресконференция в зала „Мерджан" на хотел „Рамада" във връзка с Националната си кампания „40 години Център за ранна рехабилитация на деца с увреден слух".

***
София.
От 11 ч. Асоциация „Родители" ще представи първия наръчник за родители на деца в детската градина „Добре дошли в детската градина, родители!" в ресторант „Хиподрума парк" в Общински културен институт „Красно село".

***
София.
От 11 ч. в конферентен Център „Венус" ще се проведе закриваща пресконференция по проект „Повишаване на квалификацията и професионализма на служителите на АУЕР за по-ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията".

***
София.
От 12 ч. ръководството на ПП АБВ ще даде пресконференция в централата на партията за подготовката за участие в местните избори.

***
София.
От 13.15 ч. представители на ПП АБВ ще внесат в ЦИК заявление за регистрация в информационно-разяснителната кампания в подкрепа на въпроса на националния референдум, който ще се проведе заедно с изборите за органи на местното самоуправление.

***
София.
От 17 ч. официално ще бъде открито най-мащабното пътуващо книжно изложение в страната - „Алея на книгата" на пешеходната алея бул. „Витоша", между ул. „Солунска" и „Алабин".

***
Бургас.
От 9 ч. започва последното заседание на Общинския съвет в Бургас.

***
Бургас.
От 10 ч. в зала „Капитанска" на х-л „България" в рамките на работно посещение на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове в Народното събрание в града ще се проведе работна среща с бенефициенти и консултанти по програмите, съфинансирани със средства от ЕС.

***
Варна.
От 16 ч. пред сцена „Раковина" ще се проведе интерактивната игра „По пътя към успеха". Събитието цели по интересен и забавен начин да запознае младежите във Варна със смисъла на социалното предприемачество.

***
Видин/ Дунавци.
От 9 ч. Белоградчишкият епископ Поликарп ще отслужи тържествена Света литургия по повод празника на енорийския храм „Рождество Богородично".

***
Видин.
От 11 ч. в Регионалния пресклуб на БТА във Видин пресконференция ще дадат представителите на Реформаторския блок и на политическо обединение „Надежда".

***
Видин.
От 12 ч. регионалният съвет на КНСБ-Видин ще предизборна среща с кандидатите за кмет на община Видин на предстоящите местни избори в Конферентната зала на Областна администрация.

***
Видин.
От 12.30 ч. в Регионалния пресклуб на БТА във Видин пресконференция ще даде ръководството на Общинската организация на БСП - Видин.

***
Враца.
От 11 ч. в заседателната зала на Община Враца, ще се състои подписване на партньорско споразумение по проект със заглавие „Оходен регион Враца - Добрословени, регион Каракал: Мост между две епохи и две цивилизации" по Програма „Interreg V-A Румъния-България 2014-2020".

***
Гърмен.
Около 10 ч. ще започне събарянето на две от незаконните постройки в кв. „Кремиковци".

***
Монтана.
От 9.30 ч. инж. Дончо Атанасов - член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура", ще провери напредъка в строителството на обходния път на града. Инспекцията ще започне при пътния възел край село Долна Вереница.

***
Пловдив.
От 10 ч. в административната сграда на район „Тракия" ще бъдат раздадени помощни средства, осигурени от Община Пловдив, с които да се подпомогне дейността на зоодоброволците, участващи в Проект „Отряд Зоодоброволци" .

***
Силистра.
От 10 до 15 ч. ще бъдат предоставени услуги по доброволно, анонимно консултиране и изследване с експресен тест за ХИВ, сифилис и хепатит (по ЕЛАЙЗА) за жителите в с. Зафирово, община Главиница в рамките на лятна антиспин кампания на РЗИ Силистра.

***
Сливен.
От 12 ч. ПП АТАКА ще проведе пресконференция в клуба на партията в града, на която ще обяви своите кандидат-кметове за предстоящите избори.

***
Смолян.
От 17 ч. в зала 247 на община Смолян ще се проведе публично обсъждане на проект на Наредба за създаване и функциониране на Обществени съвети в Община Смолян.

***
Стара Загора.
От 11.30 ч. кметът Живко Тодоров и посланикът на Норвегия Гуро Катарина Викьор ще открият международен младежки център.

***
Шумен.
От 10 ч. в зала 2 на Областна администрация-Шумен,областният управител Донка Иванова ще се срещне с представителите на двете работни групи от експерти, които ще представят предложения за преодоляване на основните проблеми в системата на здравеопазването в област Шумен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.