• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ София.
От 09:00 часа в Хотел Балкан (бивш Шератон), кметът на София Йорданка Фандъкова ще говори пред Американската търговска камара по време на работна закуска на тема: „София по-добър град за живеене, по-добър град за бизнес". В срещата ще участвуват и заместник кметовете Дончо Барбалов, ген. Стоян Тонев, д-р Тодор Чобанов и Любомир Христов.


София.
От 9:00 часа в зала Тържествена на Университета по библиотекознание и информационни технологии, сграда 1, ще се проведе конференция на тема: „Бъдещето на българското културно-историческо наследство през погледа на младия учен".


София.
От 09:30 в Софийски градски съд, 4 състав, ще заседава по НОХД №5369/2011 - срещу Веселин Георгиев (чл. 282 - 283а от НК).


София.
От 09:30 в Софийски градски съд, 35 състав, ще заседава по НОХД № 780/2014 - срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев (чл. 203, чл. 206 ал.4 от НК).


София.
От 10:00 в Софийски градски съд, 14 състав, ще заседава по НОХД №2058/2012 - срещу Боян Боянов и Продан Кръстев (чл. 308 - 319 от НК ).


София.
От 09:30 до 17:00 часа в Нов български университет, първи корпус, аудитория 310 „проф. Петър Мутафчиев", ще се проведе конференция на тема: „Българският дневен ред в Европа".


София.
От 9:30 часа в Бест Уестърн Сити Хотел, на ул. „Стара планина" №6, ще се проведе кръгла маса: „Правни процедури за защита на жертви на трафик" и представяне на национален доклад: „Защита на правата на пострадали от трафик на хора в България. подход основан на международната регулация на правата на човека".


София.
От 10.30 часа в „Южен парк" - зеленото пространство между Националния музей „Земята и хората" и Музея за съвременното изкуство/, освен засаждане на дръвчета, президентът на КТ „Подкрепа" д-р Константин Тренчев, членове на Изпълнителния съвет, председатели на браншови и регионални структури на Конфедерацията ще поставят и паметна плоча, възпоменаваща загиналите при трудови злополуки.


София.
От 11:00 часа в зала № 702 на АПИ, „Пътна полиция" - ГДНП и АПИ ще се проведе пресконференция във връзка с предприетите мерки за осигуряване на пътната безопасност в предстоящите почивни дни от 1 до 6 май. Подробностите ще бъдат оповестени от началника на отдел Пътна полиция" в ГД „Национална полиция" комисар Антон Антонов и председателя на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков.


София.
От 11:00 часа в Големия салон на БАН Българска академия на науките ще представи сборника „Българският папа", посветен на папа Йоан ХХIII, на тържествена научна конференция на 28 април 2014 г. под надслов „България и Ватикана.


София.
От 11:00 часа в зала „Средец" на хотел „Шератон" министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще участва в заседанието на 14-ото общо събрание на Българската стопанска камара (БСК).


София.
От 11:00 часа в БТА Атлантическият клуб в България организира пресконференция на тема: „Федерирай Европа - избори за ЕП ‘14".


София.
От 11:00 часа пред Министерството на културата, Популярни творци от музикалните среди ще връчат предложенията си за промени в Закона за авторското право и сродните му права в Министерството на културата. Посланието „За ВЪЗРАЖДАНЕ на българската култура" обедини редица музиканти, които застават зад каузата да бъдат създадени стабилни законови предпоставки за развитието на българската културата.


София.
От 11:00 часа в офиса на "България без цензура" на адрес: бул. "Черни връх" 25А Николай Бареков и председателите на коалиционните партньори ще дадат съвместна пресконференция с Martin Callanan- председател на групата на европейските консерватори и реформисти и Frank Barett- генерален секретар на групата на европейските консерватори и реформатори в Европарламента.


София.
От 11:30 часа в Музейната зала на организацията (бул. „Джеймс Баучер" 76), световноизвестната френска актриса и певица от български произход Силви Вартан ще бъде гост на Българския Червен кръст.


София.
От 12:00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Затлъстяването - глобален медицински и социален проблем. Предстоящ голям европейски научен форум в София и сателитен симпозиум в Албена."


София.
От 12:30 часа Реформаторският блок ще представи флашмоб под наслов „Направи избор" по повод навършването на 9 години от подписването на Договора за присъединяване на България към Европейския съюз. Събитието ще се проведе на ъгъла на ул. "Г.С. Раковски" 124 и ул. "Рачо Димчев" - сградата на Европейския парламент.


София.
От 13:00 часа в Централата на ПП ГЕРБ, водачът на листата на ПП ГЕРБ за предстоящите европейски избори Томислав Дончев и кандидати за евродепутати ще проведат среща с ръководството на КНСБ .


София.
От 13:00 часа президентът Росен Плевнелиев ще направи изявление по повод началото на предизборната кампания за изборите за членове на Европейския парламент от Република България, които ще се проведат на 25 май.


София.
От 14:00 часа в мраморното фоайе на БНР ще бъде открита изложба с авторски графики на Васил Петров.


София.
От 14:00 часа в залата на Съюза на юристите в България, ул. "Пиротска" № 7 ще се проведе семинар на тема: Договор за банков кредит - Съдебна практика по търговски спорове, възникващи при едностранна промяна на условията, залегнали в договора за банков кредит.


София.
От 15:30 часа, малките надежди на Левски, които са част от международния социален проект "Футбол за приятелство", ще се срещнат с възпитаниците на Елин Топузаков на Герена. Футболистите на представителният отбор на Левски ще отпразнуват "Деня на футбола" с талантливите хлапета, които ще гледат на живо финала на УЕФА Шампионска Лига в Лисабон.


София.
От 16:00 часа Посолството на Нидерландия в България и Велоеволюция ще дадат старта на втория Оранжев велотур. Тазгодишното събитие е посветено на безопасното придвижване с велосипед в София и ще се състои по случай Националния празник на Нидерландия - „Денят на Краля".


София.
От 18:30 часа в НДК кандидатът за председател на Европейската комисия на ПЕС Мартин Шулц ще открие кампанията на левицата за предстоящите европейски избори.


Варна.
Представители на десет страни - членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество /ЧИС/ за пръв път ще дискутират на среща приноса на спорта за икономическия растеж и заетостта. Десетте представители на ЧИС ще обсъждат и насърчаването на сътрудничеството в областта на младежта в региона.


Ямбол.
От 12:00 часа в конферентната зала на хотел „Кабиле", ще се проведе пресконференция по повод рехабилитацията на близо 16 км от път III-7602 Р-н I-5 Граница с ОПУ Хасково - Голям Манастир - Крумово - Инзово - Роза от км 8+600 до км 39+800 - участък Р-н Миладиновци - Роза от км 23+915 до км 39+800.


Бургас.
От 11:30 в Културен център „Морско казино" ще се проведе пресконференция за възможностите за туризъм в район Поморийски залив и Източна Стара планина, в рамките на туристическото изложение "Вашата ваканция" Бургас 2014.


Бургас.
От 18:00 часа в спортна зала „Бойчо Брънзов", Националният фронт за спасение на България ще открие предизборната си кампания.


Пловдив.
От 10:00 часа, в палата № 14 на Международен панаир - Пловдив, заместник-министърът на образованието и науката Атанаска Тенева ще открие най-големия форум за популяризиране на професионалното образование в България - Панорама на професионалното образование, която се провежда за шеста поредна година.


Пловдив.
От 12:00 часа в Палата №6 на Международния панаир, Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева ще връчи отличията на победителите в конкурса за защита на търговска марка „Брандико".


Пловдив.
От 16:00 часа Николай Бареков ще присъства на Учредяване на младежката структура на ПП "България без цензура" в Исторически музей - зала Съединение на адрес: пл. Съединение 1.


Пловдив.
От 18:30 часа Коалиция "България без цензура", ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз и "Движение Гергьовден" открива предизборната си кампания в Пловдив.


Бургас.
От 10:30 часа в Аулата на МБАЛ Бургас ще се проведе текуща пресконференция по проект BG161РО001/1.1-08/2010/013 „Регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания на територията на „МБАЛ-Бургас" АД". Участие в пресконференцията ще вземат министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, директорът на МБАЛ д-р Бойко Миразчийски, директори на лечебни и здравни заведения от областта, представители на местната власт и други.


Враца.
От 11:00 часа в Заседателната зала на 6-ти етаж в Областната администрация, ще се проведе 21-ия Обществен антикорупционен форум: "Европейски избори-2014. Гласът за Европа в бъдеще".


Кърджали.
От 10:30 часа в Обединения детски комплекс ще се проведе областно ученическо състезание за защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации. Ще участват отборите-победители в общинските надпревари.


Казанлък.
VII Празници на цъфналите вишни се провеждат в Казанлък. Организатор на проявите в дните на празниците са сдружение „Вишнев цвят" и Община Казанлък.
площадката на АЕЦ на депутатите от парламентарната комисия по енергетика?".


Плевен.
От 09:30 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Дарин Ангелов - председател на Общинския съвет.


Плевен.
От 12:00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Арестът на заместник-кмета на Плевен Алексей Зелов и други проверки в общината коментират от "България без цензура".


Пазарджик.
От 10:30 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе съвместна пресконференция на ръководството на гимназията по механотехника в Пазарджик и представители на частния бизнес от Пазарджишка област.


Велико Търново.
От 11:00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе заключителна пресконференция преди провеждането на третия Национален събор на овцевъдите.


Велико Търново.
От 15:00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Александър Симов, Николай Джагаров, Катя Колева и Пламен Чернев- кандидати за членове на ЕП от Коалиция за България.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.