• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната за днес, 22 юли

Предстоящи събития в страната за днес, 22 юли

/КРОСС/ *** 

Варшава.
Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в Република Полша. В Президентския дворец във Варшава държавният глава ще участва в среща на високо равнище, на която предстои да бъдат координирани позициите на страните от НАТО от Централна и Източна Европа преди предстоящата Среща на върха на Пакта в Уелс през септември т.г. Сред акцентите на разговорите ще бъдат актуални въпроси на сигурността в Източна Европа, кризата в Украйна, европейският принос към изграждането на военните способности на НАТО, както и резултатите от мироопазващите мисии на Алианса.

***
София.
Министърът на отбраната на Република Македония Зоран Йолевски пристига на официално посещение в. Той ще бъде посрещнат с пълен военен церемониал и полагане на венец пред паметника на Незнайния воин. След тържествения ритуал министър Йолевски ще проведе разговор с министъра на отбраната Ангел Найденов. Срещата ще бъде последвана от изявления на двамата министри пред представителите на медиите.

***
Брюксел.
Министърът на външн Кристиан Вигенин ще вземе участие в заседанието на Съвета „Външни работи". Основна точка в дневния ред на срещата ще бъде актуалната ситуация в Украйна. Външните министри на страните-членки ще обсъдят още ситуацията в Ирак, Либия и развитието на Близкоизточния мирен процес. След заседанието на Съвета ще се проведе и министерска среща по Източното партньорство.

***
София.
От 9.30 ч. в сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще се състои брифинг на представляващия ВСС Соня Найденова, на който ще бъде отчетена работата на съвета за второто тримесечие на 2014 г.

***
София.
От 10 ч. Софийски апелативен съд ще гледа мерките за неотклонение на тримата обвиняеми Маргарита Петрова, Мария Димова, Борислава Тренева за длъжностно присвояване в особено големи размери.

***
София.
От 10 ч. Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Посолството на Република Казахстан в България, организират бизнес семинар на тема: „Казахстан: благоприятен инвестиционен климат". По време на семинара ще бъдат дискутирани теми като инвестиционния климат в Казахстан, визовия режим, възможности за сътрудничество между двете страни и др.

***
София.
В 10.30 ч. в централата на КНСБ в заседателна зала ще се открие форум, свързан с инициативата на КНСБ за възраждане на индустрията в България. Във форума ще участва президентът на КНСБ Пламен Димитров, а секторният анализ на тема „Индустриално възраждане на селските райони - създаване на нови работни места" ще представят председателят на Федерацията на независимите синдикати от земеделието Светла Василева и представители на Националния съюз на градинарите в България.

***
София.
От 11 ч. Съюзът на българските журналисти организират представяне на „Енциклопедия Китай".

***
София.
От 11 ч. в изложбената зала на Държавна агенция „Архиви" на ул. „Московска", 5 ще бъде представен проект „Подобряване качеството на комплексното административно обслужване, чрез въвеждане на електронни услуги за предоставяне на специализирани услуги на потребителите на архивна информация - администрацията, физически и юридически лица чрез надграждане на съществуващата информационна система на държавните архиви (ИСДА)", рег. № 13-32-5/24.02.2014 г., приоритетна ос III "Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление", подприоритет 3.2. „Стандартна информационно-комуникационна среда и оперативна съвместимост", бюджетна линия BG051РО002/13/3.2-04. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

***
София.
От 11 ч. в НДК Община Челопеч съвместно с Национална секция на CIOFF България ще дадат пресконференция по повод Първи международен фолклорен фестивал „Златен прах" Челопеч 2014. Официалното откриване на фестивала ще се състои на 30 юли на сцената на единствения по рода си покрит амфитеатър в местността Корминеш, в землището на село Челопеч.

***
София.
От 12 ч. в Националния пресклуб на БТА Фондация „България около света" ще дадае пресконференция на тема „Предстоящото околосветско плаване с ветроходна яхта, наречено „Мисия България около света".

***
София.
От 19 ч. в седалището на културен център „Новият Акропол" на ул. „Генерал Гурко", 38 ще се проведе лекция на тема „Загадката Шекспир". На лекцията ще бъдат разгледани животът и най-известните произведения на Уилям Шекспир, но не само от гледна точка на културата, театъра и поезията, а също и чрез методите на философията.

***
Пловдив.
От 11.30 ч. в Синята къща (офиса на ОФ „Пловдив 2019", ул. „Арх. Христо Пеев" 6) ще се проведе пресконференция по случай официалното предаване на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г. Кметът Иван Тотев, заместник-кметът Стефан Стоянов и екипът на ОФ „Пловдив 2019" ще представят апликационната книга за втория етап на надпреварата, в която останаха само още три български града - Варна, Велико Търново и София.

***
Ямбол.
От 11 ч. в конферентната зала на административната сграда на община „Тунджа" в гр. Ямбол ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Тонзос - Магията на Тунджа" - маркетинг на туристическа дестинация „Тунджа - Ямбол - Стралджа - Болярово". По време на пресконференцията представителите на национални, регионални и местни медии, а чрез тях и обществеността, ще се запознаят с резултатите по изпълнение на заложени дейности и приноса на общността и четирите общини по реализацията на проекта. Проектът се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007 - 2013 и е на стойност 377 628,00 лева, като съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие е 320 983,80 лева. Той се реализира на територията на четирите общини - „Тунджа", Ямбол, Стралджа и Болярово с бенефициент община „Тунджа". Продължителността е 24 месеца и приключва на 13 август 2014 година.

***
Созопол.
Представители на Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще се включат в традиционното Информационно турне „Моите права в Европа", организирано от Представителството на Европейската комисия в България. Другите участници в инициативата са Европейският потребителски център - България, Центърът за развитие на човешките ресурси, Творческа Европа и Европа за гражданите. Турът ще се проведе в периода 22 - 27 юли в градовете Созопол, Поморие, Камено и Бургас. На специално инсталирани информационни щандове експерти ще предоставят брошури и ще дават консултации за правата на европейските граждани. Предвижда се и провеждане на игри с награди, като въпросите са свързани отново с правата на гражданите на Европа, с географията и културата на държавите. Допълнителна информация и разяснения по тях ще дават Младежки екип Европа и всички изложители.

***
Пловдив.
От 9 ч. в зала 9 Пловдивският окръжен съд ще заседава по делото срещу Еляйдин Ч., който на 1 декември 2013 година в с. Васил Левски при управление на лек автомобил „Опел", модел „Вектра" в пияно състояние е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Али А., като е управлявал без да има правоспособност.

***
Пловдив.
От 10 ч. в зала 2 в Апелативен съд - Пловдив ще разгледа мярката за неотклонение на Кирил Рашков, който обжалва „Задържане под стража", постановено му от Окръжен съд.

***
Бургас.
От 11 ч. в конферентна зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция по повод партньорството на общината на Международния благотворителен арт фестивал Virtus Arts 2014. Фондация Virtus Arts ще представи Международния благотворителен арт фестивал Virtus Arts 2014, чрез който ще се събират средства за деца в неравностойно положение град Бургас.

***
Русе.
От 18 ч. ПП „Република БГ" официално ще открие партийния си офис в Русе на ул. „Петко Петков", 11. На събитието ще присъстват организационният секретар на републиканците Владимир Георгиев и един от номинираните за водач на областната листа професор Пламен Георгиев.

***
Русе.
От 13 ч. в Пресклуба на БТА в Стара Загора кметът на Община Раднево д-р Юлиян Илчев ще даде пресконференция на тема „Финансово състояние на общината."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.