• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***

София.
Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на церемонията за полагане на клетва от новите членове на Конституционния съд.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 14.00 часа в Интер Експо Център - София министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще присъства на откриването на международните специализирани изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд и дринк, SIHRE и Салон на виното.

***
София.
От 09.30 часа в Националния пресклуб на БТА Българският дарителски форум организира дискусия на тема „Защо медиите все още премълчават имената на дарителите?".

***
София.
От 09.30 часа в СГС, 15 състав ще гледа делото срещу Любомир Димитров - Гребеца.
***
София.
От 09.30 часа в СГС 21 състав ще гледа делото срещу Мирчо Петков и др.

***
София.
От 09.30 часа в Vivacom Art Hall ще се проведе конференцията „Журналистика 2.0:
Митове и възможности в социалните мрежи".

***
София.
От 10.30 часа в галерия „Академия" на НХАще се състои международна конференция „Археология и съвременност в текстилното изкуство", посветена на проблемите на съвременното текстилно изкуство.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Сердика" в Гранд Хотел София ще се проведе пресконференция по повод провеждане на второто издание на Go2Balkans 2015, което ще се състои за втора поредна година на 25 ноември 2015 в Интер Експо Център София.

***
София.
От 11.00 часа в националния пресклуб на БТА Инициативен комитет за издигане кандидатурата на акад. Стефан Воденичаров за президент на Република България ще даде пресконференция.

***
София.
От 11.00 часа в конферентната зала на Дома за медико - социалните грижи за деца (ДМСГД) ще се проведе заключителна пресконференция по проект BG161РО001/1.1-08/2010/014 „Преструктуриране на домовете за медико - социални грижи за деца от 0 до 3г". Участие в пресконференцията ще вземат заместник-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски, г-жа Албена Атанасова, заместник - кмет по направление „ Социални дейности и интеграция на хора с увреждания", в Столична община и др.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Библиотека" в хотел „Радисън" ще се проведе публична среща за представяне на резултатите по проект „Граждански мониторинг за по-добро управление".

***
София.
От 12.00 часа в националния пресклуб на БТА Форум „Културно наследство" ще представи открито писмо, в което изразява загриженост от съвременни намеси върху недвижими културни ценности, които нанасят необратими поражения на тяхната автентичност и противоречат на международните правила и норми.

***
София.
От 12.30 часа във фоайето на Централния вход на Националния стадион „Васил Левски" Българският олимпийски комитет ще отличи българските призьори от завършилите наскоро големи първенства и турнири за хора с увреждания - Световното първенство по лека атлетика в Катар, Европейско първенство по тенис на маса в Дания, Световни игри по лека атлетика за младежи в Холандия и др.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА Българският лекарски съюз ще даде пресконференция.

***
София.
От 18.00 часа в Галерия „Средец" на Министерството на културата ще се състои представянето на книгата „Медиите в България: 25 години по-късно".

***
София.
От 18.00 часа в салона на БАН ще бъде представен романът „Амазонката от Варое" на Боян Биолчев.

***
София
От 18.30 часа на площад „Патриарх Евтимий" Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България" и граждани организират протест срещу унищожаването и разграбването на трите най-ценни защитени територии - националните паркове Пирин и Рила и Природен парк Витоша.

***
София.
От 19.00 часа в Клуба на Архитекта ще се състои церемония по връчване на годишните награди за опазване на културно-историческото наследство на България и почетна награда за патриотизъм и родолюбие.

***
Бургас.
От 11.00 часа в сградата на Областна Администрация Бургас ще се състои официалното награждаване на спечелилите участници в Националния конкурс „Най- усмихнат клас на България", който се проведе през месец октомври 2015г .

***
Бургас.
От 18.00 часа в Концертна зала на Музикалното училище, Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров" организира концерт под надслов „Песен моя, обич моя".

***
Бургас.
От 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Бургас ще бъдат представени две от най-известните класически произведения. Кантатата „Кармина Бурана" и балетът „Болеро", които ще се играят последователно.

***
Варна.
От 8.30 часа в притвора на храм ''Св. Атанасий'' ще се отслужи св. Литургия, а след нея водосвет по повод Св. вмчк. Мина. След това в параклиса ще се отслужи молебен канон към Св. вмчк. Мина и ще се отчете петохлебие. Същата вечер от 17.00 часа ще се отслужи акатист към Света Богородица -Всецарица пред чудотворната и икона.

***
Варна.
От 10.30 часа в Арт салон радио Варна ще се проведе Научно-практическа конференция по водно спасяване. Събитието е по повод 130 години от създаването на БЧК - Варна.

***
Варна.
От 11.00 часа във Варненски районен съд ще се проведе церемония по откриване на Център за медиация към Окръжен съд Варна и Районен съд Варна

***
Варна.
От 18.30 часа пред община Варна коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" и граждани организират протест срещу унищожаването и разграбването на трите най-ценни защитени територии - националните паркове Пирин и Рила и Природен парк Витоша.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в зала 30 на Младежки дом ще се проведе среща с представители на средните училища за изработване на Правилник за работата на Градски ученически парламент.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в книжарница „Хеликон" ще се проведе среща с пловдивския писател Недялко Славов.

***
Видин.
Институт по социални дейности и практики организира от 13.15 часа в Комплекс за социални услуги за деца и семейства в гр. Видин пресконференция и кръгла маса, на която ще представи резултатите от шестмесечното пилотиране в област Видин на Модел за индивидуална оценка и взаимодействие според изискванията на Директива 2012/29/ЕС (чл. 22) по отношение на правоприлагането на децата жертви на престъпления.

***
Добрич.
От 17.30 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще бъдат обявени отличените в конкурса „Любовта между хората", посветен на 135 години от рождението на писателя.

***
Кърджали.
От 09.00-12.00 часа в кметството на с. Плазище приемна организира Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). От 10.30 до 12.30 часа приемна ще има в Общинска служба по земеделие в гр. Джебел.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в храм „Св. Мина" ще бъде раздаден традиционният курбан за здравето на кюстендилци.

***
Монтана.
Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан ще отбележи своя 83- годишен рожден ден и 28 години от възкачването си на Видинската епархийска катедра в Лопушанската света обител, посветена на св. Йоан Кръстител, Берковска духовна околия. Празникът на Видинския митрополит Дометиан ще бъде отбелязан с тържествена съборна света Литургия, която ще започне от 9.00 часа в централния манастирски храм и ще бъде оглавена от Видинския митрополит, в съслужение с духовници от Видинска епархия и гости от страната.

***
Пловдив.
В палата 7 на Международен панаир - Пловдив ще се състои конференция „БГ храна - предизвикателства и възможности".

***
Пловдив.
Състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по НОХД № 1917/ 2015 г. - докл. Цв. Цветков, 9 часа, 5 зала. Срещу подсъдимия Христо П. е повдигнато обвинение по чл.343 ал.1 от НК. На 18.12.2014г. в гр. Пловдив на бул."Пещерско шосе" при управление на МПС л.а „Рено Мастер", е нарушил правилата за движение по пътищата и е причинил по непредпазливост смъртта на Стоянка Б.

***
Пловдив.
Състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по НОХД № 1972/ 2015 г. - докл. М. Рангелова, 9 часа, 1 зала. Срещу подсъдимия Янко И. е повдигнато обвинение по чл.248 ал.1 от НК. На 31.05.2010 год. в гр.Пловдив, гр. Садово и гр. Асеновград обл. Пловдивска, е представил пред Областна разплащателна агенция на Държавен фонд "Земеделие" гр.Пловдив, Общинска служба по "Земеделие" гр. Садово и Общинска служба по "Земеделие" гр. Асеновград, обл. Пловдивска, неверни сведения в Общо заявление за плащания на единица площ за 2010 г.

***
Пловдив.
От 18.30 часа ще се проведе срещу протест на Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" и граждани организират протести в София, Пловдив, Варна, Русе и Перник, срещу унищожаването и разграбването на трите най-ценни защитени територии - националните паркове Пирин и Рила и Природен парк Витоша. Пловдив - не се отразява

***
Сливен.
Протест „Гражданите срещу изсичането на гората" ще се състои в 17.00 в Сливен пред Общината.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.