• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната за утре, 1 декември

Предстоящи събития в страната за утре, 1 декември

/КРОСС/ ***

София
От 10 ч. ще се проведе извънредно заседание на Министерския съвет, на което е предвидено да бъде разгледан проектът на закон за държавния бюджет на Република България за 2015 година.

***
София
Президентът Плевнелиев ще присъства на тържествено събрание по повод 123 години от създаването на ВМА. Празничната програма ще започне с поднасяне на венци пред Паметника на загиналите медицински чинове в градинката пред ВМА и ще продължи с тържествено събрание и концерт.

***
София
От 9.30 ч. 2 състав на Софийски градски съд ще разглежда делото срещу Емилия Масларова за престъпление по служба, за присвояване в големи размери.

***
София
От 10 ч. в в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на тема
„Незаконна сеч под закрила на държавата", организирана от Гражданско сдружение „За Ботевград".

***
София
От 10.30 ч. председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще се срещне със заместник-председателя на Европейската комисия и еврокомисар по бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева в сградата на Народното събрание.

***
София
От 10.30 ч. ще се проведе пресконференция под надслов "Потребителят има думата" в НДК, зала Нов пресцентър. По време на събитието ще бъдат представени приоритетите на БАБХ за 2015г., както и мерките, които агенцията ще предприеме за да осигури на потребителите спокойни и безопасни празници.

***
София
От 11 ч. министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев ще представи четвъртото издание на Рейтинговата система на висшите училища в Република България на пресконференция в зала „Сердика" на хотел „Балкан".

***
София
От 11 ч. Министерство на икономиката, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) и Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще направят съвместна проверка за опасни стоки на пазара. Проверката ще започне от сградата на ДАМТН, бул. "Г. М. Димитров" 52 А и в екипите ще се включат зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, председателят на ДАМТН инж. Стефан Цанков, председателят на КЗП Веселин Златев и представител на Асоциацията „Активни потребители".

***
София
От 11.30 ч. Камарата на строителите в България (КСБ) организира четвъртия дискусионен форум на тема „Строителството през 2015 г. - перспективи и предизвикателства. Възможностите през новия програмен период 2014 - 2020". Форумът ще се проведе в зала „Средец" на „София хотел Балкан".

***
София
От 11.30 ч. зам.-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски ще открие пресконференция в Министерство на здравеопазването по повод Световния ден за борба срещу СПИН. На пресконфренцията ще бъдат представени актуални данни за разпространението на ХИВ/СПИН, както и информация за продължаващото финансиране на дейностите по превенция и контрол на ХИВ/СПИН.

***
София
От 11.45 ч. в Пресклуб България ще се състои пресконференция на Българската Федерация по Автомобилен спорт по повод представяне на носителите на призови места в Световни, Европейски първенства и купи за 2014 г.

***
София
От 12 ч. в Националната художествена галерияще се състои официалната церемония по връчване на Трофея на МОК "Спорт и изкуство" на Боян Радев.

***
София
От 12 ч. в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представено направеното по проект на СУ „Св. Климент Охридски" за повишаване на качеството на управление във висшето училище.

***
София
От 12.30 ч. министърът на културата Вежди Рашидов ще приеме Генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова в зала „Колегиум" на Министерството на културата. Темата на разговора на министър Рашидов с Генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова ще бъде: "Културата като вектор на развитието - работни места, културен туризъм, музеи, занаяти".

***
София
От 14 ч. проф. Христо Пимпирев ще открие семинар, с който Българския антарктически институт съвместно с Асоциацията на младите полярни изследователи /АПЕКС България/ ще отбележат международния ден на Антарктида. Семинарът ще се проведе в 242 аудитория на СУ "Св. Климент Охридски".

***
София
От 15 ч. в Големия салон на БАН Националният природонаучен музей при БАН ще отбележи своя 125-годишен юбилей с тържествено събрание, на което зоологът Боян Петров ще бъде удостоен с наградата "Акад. Иван Буреш" - грамота и плакет.

***
София
От 17 ч. кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и генералният секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова ще открият изложба на детски рисунки от Югоизточна Европа в сградата на СО на ул."Париж". Изложбата е „Приказният свят на легенди, митове и сказания от моя роден край". Очаква се на събитието Ирина Бокова да обяви присъждането на титлата „Световен град на киното". София кандидатства за титлата на ЮНЕСКО град на киното.

***
София
От 18 ч. в Унгарския културен институт ще бъде представена книгата „Ранни стихотворения.1960-1967" от Иван Цанев.

***
София
От 19 ч. в градината пред хотел „Рила" ще бъдат запалени светлините на Коледната елха на София. Празничната програма ще започне в 17 ч..

***
София
От 19 ч. доброволци на БМЧК и представители на партньорски организации ще запалят панделка от свещи - символ на движението за борба с ХИВ/СПИН на пилоните на НДК. През целия ден доброволците на БМЧК - София отбелязат Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН с мащабна информационна кампания на територията на столицата.

***
Бургас
От 10.30 до 13.30 ч. ще се извършва доброволно и анонимно консултиране и изследванена ХИВ/СПИН с бързитестове в мобилнимедицинскикабинети, разположени на БСУ, Площад "Тройката" и пред "Часовника" досградатанаОбщинаБургас.

***
Варна
От 10 до 12 ч. народният представител от ПП ГЕРБ - Варна Пламен Манушев ще има приемен ден за граждани. Той ще отговаря на въпроси в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Варна
От 11 ч. в ресторант „Евъргрийн" ще бъде открит новият сезон на проекта на Фондация БНП Париба България "Социална кухня" в града.

***
Варна
От 12 ч. в НУ „Васил Левски"кв. „Аспарухово" започва проектът „Топъл обяд"в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК

***
Велико Търново
От 11 ч. в зала 314 на Областна администрация Велико Търново новоназначения областен управител на Област Велико Търново проф. Пенчо Пенчев ще встъпи в длъжност.

***
Видин
От 9 ч. представители на Общинския младежки съвет по наркотичните вещества ще раздават червената панделка - символ на борбата срещу ХИВ/СПИН на служителите от Община Видин, Областна администрация и др.

***
Враца
От 10 ч. временно изпълняващият длъжността Областен управител на Област Враца Иван Даков, ще предаде поста на новия Областен управител Малина Николова в сградата на Областна администрация .

***
Горна Оряховица
От 7.30 ч. в училищата в Горна Оряхвоица ще се проведат Инициативи „Съпричастни срещу СПИН": „Човешка толерантност''.

***
Горна Оряховица
От 17.30 ч. на пл. „Г. Измирилиев" ще се състои инициативата „Балони в небето" с участието на ПГЛПИ „А. Буров".

***
Добрич
От 10.30 ч. в кметът на Община Добрич Детелина Николова ще се срещне с депутатите от добричка област, които са избрани в 43 - то Народно събрание. Срещата ще се проведе в малката заседателна в сградата на общината.

***
Добрич
От 17.30 ч. кметът на Община Добрич Детелина Николова ще запали светлините на коледната елха.

***
Кюстендил
От 9.30 ч. в залата на община Кюстендил ще се проведе регионална кръгла маса на тема: "От образование към заетост: възможности пред младите хора в област Кюстендил". Събитието е организирано от Икономическият и социален съвет на България (ИСС) със съдействието на Министерството на образованието и науката (МОН), Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Община Кюстендил.

***
Кюстендил
От 11 ч. в адвокатска колегия ще се състои пресконференция.

***
Пазарджик
От 10.30 ч. новият областен управител на Пазарджик Трендафил Величков ще встъпи в длъжност. Церемонията по символично предаване на властта ще се състои в кабинета на областния управител.

***
Плевен
От 13 ч. в Първа аудитория „Амброаз Паре" в Учебния ендоскопски телекомуникационен център към Медицински университет-Плевен ще започнат дискусиите в рамките на третото издание на инициативата „Младежка визия за развитие на България"., която се осъществява под егидата на президента Росен Плевнелиев Темата на тазгодишната „Младежка визия" е „Европейският и евроатлантическият избор на България и пътят й на развитие в резултат на този избор".

***
Пловдив
От 10 ч. в зала 1 на Пловдивския окръжен съд ще се разглежда делото срещу Надежда Л. Срещу нея са повдигнати обвинения за кражба и на дебитна карта.

***
Пловдив
От 11 ч. народните представители от „БСП лява България" Георги Търновалийски и Манол Генов ще даде пресконференция в пресцентъра на БСП в Пловдив на тема: въпроси от парламентарен контрол, държавен дълг, републикански бюджет 2015.

***
Пловдив
От 11 ч. в Заседателна зала на УХТ - Пловдив ще се проведе заключителна пресконференция по повод приключването на проект „Усъвършенстване на системата за управление на работните процеси в Университет по хранителни технологии-Пловдив".

***
Пловдив
От 12 ч. в залата на община Пловдив ще се проведе пресконференция по повод откриването на 21-ия Фестивал на българското документално и анимационно кино „Златен ритон.

***
Пловдив

От 15 ч. Младежкото обединение в БСП - Пловдив ще проведе информационна акция пред Пловдивския университет във връзка със световния ден за борба със СПИН.

***
Пловдив
От 17 ч. в ОУ „Алеко Константинов" ще се проведе презентация по образователен проект „Дай ПЕТ.

***
Пловдив
От 15 ч., доброволците на БМЧК - Пловдив ще проведат акция „Животът не е хазарт, не го залагай!" за предоставяне на информационни материали, презервативи и червени лентички. От 17 ч., доброволците организират голямо шествие, което ще стартира от пункта пред общината, ще премине по Главната улица и отново ще се върне пред Централна поща с образуване на лентичка за съпричастност от запалени свещи в знак за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН.

***
Русе
От 11 ч. в Ситуационния център на ОДМВР - гр. Русе ще се проведе пресконференция във връзка с предприетите мерки на МВР за намаляване на корупционния риск при пътен контрол.

***
Свищов
От 1 до 30 декември в отдел „Изкуство" на Градска библиотека ще бъде подредена изложба „Унгарска графика" от фонда на Националната галерия за чуждестранно изкуство.

***
Смолян
От 11 ч. в заседателната зала 201 на Областна администрация, ще се състои ритуал по встъпване в длъжност на новоназначения областен управител на Смолян Недялко Славов.


***
Смолян
От 15 до 17 ч. в района на площад „Свобода" доброволци на БМЧК-Смолян ще раздават информационни брошури, презервативи по повод международния ден за борба с ХИВ/СПИН.

***
Стара Загора
От 19.30 ч. в в Младежки дом - Стара Загора членовете на Младежки общински съвет ще представят пред публика благотворителен младежки спектакъл по повод Световен ден за борба с ХИВ/СПИН. Във връзка с Националната антиспин кампания „ Да запазим посоката, да продължим пътя! Животът е безценен.", членовете на Младежки общински съвет ще проведат информационна кампания в центъра на града от 12.00 до 14 ч..

***
Шумен
От 10 ч. в сградата на областната управа новият областен управител Донка Иванова
официално ще встъпи в длъжност.

***
Шумен
От 14 ч. Семейно-консултативен център и СОУ „Тр. Симеонов" организират в актовата зала на училището Анти СПИН-кампания с участието на доброволци от БЧК.


***
Шумен
От 17 до 20 ч. в пространство пред кино „Херсон" ще бъде прожектиран филм на тема „Рисково сексуално поведение, полово предавани болести и СПИН".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.