• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***

Ямбол.
От 11.00 часа министърът на отбраната Николай Ненчев ще участва в церемонията по изпращане на военнослужещите от 30-ия контингент от въоръжените сили за участие в мисията на НАТО, която ще се състои на площада пред Община Ямбол. В церемонията ще участват още зам.-началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, представители на местната изпълнителна власт.

***
София.
От 10.00 часа заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов ще открие заключителната конференция по проект „Развитие на административното обслужване по електронен път" в Гранд Хотел София, зала „Триадица".

***
София.
От 10.00 часа Централната комисия на Спортен клуб „Здраве и активно дълголетие" и Спортен клуб „Здраве - Младост", при Българска асоциация „Спорт за всички" в партньорство и финансовата подкрепа на Столична община организират XI издание на празник „Спорт, здраве и активно дълголетие" в тренировъчна зала Арена Армеец.

***
София.
От 10.00 часа V състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа делото срещу Хованес Манукян и група задържани по обвинение за организиране и ръководене на такава с цел избягване плащане на данъчни задължения в големи размери.

***
София.
От 10.00 часа XІ състав на Софийски градски съд ще разгледа въззивна мярка на таксиджията Борис Тасев.

***
София.
От 10.30 часа пред централата на КНСБ ще се състои брифинг във връзка с хуманитарния конвой от Бирмингам за Истанбул, ще продължи маршрута си към Истанбул от София.

***
София.
От 11.00 часа в хотел Радисън - зала „Библиотека" председателят на НФСБ Валери Симеонов ще представи пред медиите политическата оценка на партията за проведените избори за местна власт.

***
София.
От 11.00 часа в централата на КТ „Подкрепа" ще се проведе пресконференция на тема: „Какво скри правителството от НСТС и очакваните от това бурни последствия". Участие в пресконференцията ще вземат Инж. Димитър Манолов - президент на КТ „Подкрепа" и Валентин Попов - председател на Синдикална федерация на служителите в МВР.

***
София.
От 11.00 часа в „Специализирана болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация на деца с церебрална парализа „Света София" ще се проведе пресконференция по проект „Създаване на център за приложение на високотехнологични рехабилитационни методи за подобряване качеството на живот при деца с церебрална парализа".

***
София.
От 11.00 ч. в Прес-клуба на БТА, бул. Цариградско шосе № 29, ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени окончателните резултати от Мониторинга на Института за социална интеграция (ИСИ) - София и Фондацията за европейски прогресивни изследвания (ФЕПС)

***
София.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА Изпълнителна агенция по горите и Българско дружество за защита на птиците организират заключителната пресконференция в кампанията за предотвратяване на престъпления срещу дивата природа „Аз пазя горите и орлите на България".

***
София.
От 12.30 часа Движение България на гражданите" от РБ ще даде пресконференция, на която ще направи оценка за резултатите от Местните избори и ще обяви предлаганите промени в Изборния кодекс. Пресконференцията ще се проведе в централата на партията на ул. "Бенковски" 7, ет.2.

***
София.
От 13.00 часа Партия Български демократичен център ще даде пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите на ПП БДЦ от Кампания местни избори 2015.

***
София.
Видео инсталация „Погледни ме в очите" ще бъде представена в Национална галерия „Квадрат 500".

***
София.
От 14.00 часа, в зала № 5 на Министерство на труда и социалната политика ще бъде обсъдена актуализацията на Националната стратегия за детето 2008 - 2018 г. За участие в дискусията са поканени Мая Манолова - омбудсман на Република България, и Мария Хесус Конде, представител на УНИЦЕФ за България.

***
София.
От 17.30 часа филиал "Студентски" и електронното издание за изкуство, наука, философия и публицистика "Палитра" съвместно отбелязват Деня на народните будители.

***
София.
От 17.30 часа, в зала №19 на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей ще бъде представена книгата на д-р Яна Янчева „Колективизацията в българското село (1948 - 1970). Колективна памет и всекидневна култура"

***
София.
От 17.30 часа филиал "Студентски" на Столична библиотека ще отбележи Деня на народните будители съвместно с електронното издание за изкуство, наука, философия и публицистика "Палитра" в сградатана филиала.

***
София.
От 18.00 часа Художествена галерия (ХГ) - Добрич ще гостува в столицата с изложбата „Песента на колелетата". Официалното й откриване се състои в галерия „Средец" на Министерство на културата.

***
Аксаково.
От 11.00 часа в Общински детски комплекс, новият кмет и общинският съвет на Аксаково ще положат клетва.

***
Благоевград.
От 14.00 часа историческата онлайн платформа „Моята българска история" ще бъде представена в Регионалния исторически музей.

***
Бургас.
От 10.00 часа кметът Димитър Николов и новият общински съвет ще положат официална клетва да работят за благоденствието на Бургас. Церемонията ще започне в Културен дом на нефтохимика. След това ще се проведе първата сесия на новоизбрания общински съвет в Община Бургас.

***
Бургас.
От 12.00 часа народните представители от ГЕРБ-Бургас ще проведат брифинг в залата на ГЕРБ на ул. "Конт Андрованти" 5.

***
Бургас.
От 14.00 часа ще се състои открита пресконференция по повод успешното изваждане на потъналия кораб „Олга Джи" след 14 години. Пресконференцията ще с състои на 21- во корабно място, където в момента са извадените останки на кораба.

***
Бургас.
От 17.30 часа ще бъде открита изложбата "Нестинарството - българската магия с огнена жарава" във Флора Бургас.

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала "Ал. Г. Коджафалията" на Културен център "Морско казино" ще бъде открита изложба с умалени фигури на животни.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Бургас ще бъде представена юбилейната изложба "Завръщането на пастирите". Изложбата ще бъде представена в Бургаска художествена галерия " Петко Задгорски".

***
Варна.
От 10.00 часа в зала "Пресцентър" на Фестивалния и конгресен център ще се състои съвместна пресконференция на проф. Анелия Клисарова, Чавдар Трифонов, Данаил Папазов и доц. Миглена Темелкова.

***
Варна.
От 14.30 часа в зала „Север", 2 етаж на Археологическия музей Варна, бул. Мария Луиза 41, ще се проведе пресконференция по повод откриването на мобилната изложба „Страдание и спасение. Паметта за еврейските общности - гарант срещу омразата в обществото".

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в МДТ „К.Кисимов" ще се състои втора част на „Симфоничен концерт".

***
Каолиново.
От 14.00 часа в административната сграда на Община Каолиново ще се проведе първо заседание за конституиране на новоизбраният Общински съвет.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в читалище „Братство" ще се състои отбелязване на 149 години от рождението на Евтим Сърчаджиев.

***
Лозница.
От 10.30 часа ще се проведе първо заседание за конституиране на новоизбраният Общински съвет.

***
Пазарджик.
От 11.15 часа административният съд в Пазарджик ще разгледа жалбата на един от кандидатите за кмет на село Капитан Димитриево - Владимир Петров. Той обжалва решението на ОИК-Пещера, с което на първи тур местния вот за кмет на селото печели Иван Златинов.

***
Петрич/ с. Коларово.
От 11.00 часа ще се проведе заключителна конференция в рамките на проект „Беласица отвъд граници - Трансгранично сътрудничество в Зеления пояс на Балканите". Събитието ще се състои в сградата на Дирекцията на Природен парк „Беласица", с.Коларово.

***
Пловдив.
От 12.00 часа областният координатор на ГЕРБ - Пловдив област Розалин Петков ще даде пресконференция в офис 705, в бизнесцентър „МИКРОН" на бул."Източен"№ 80, във връзка с изборните резултати в област Пловдив.

***
Търговище.
От 10.00 часа в Предизборния щаб на ПП ГЕРБ-Търговище ще се проведе пресконференция на новоизбрания кмет на община Търговище д-р Дарин Димитров.

***
Хитрино.
От 11.00 часа в административната сграда на Община Хитрино ще се проведе първо заседание за конституиране на новоизбраният Общински съвет.

***
Цар Калоян.
От 14.00 часа ще се проведе първо заседание за конституиране на новоизбраният Общински съвет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.