• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева организира национална среща по въпросите на сигурността в училищата и детските градини в Министерския съвет. В срещата ще участват заместник-министри на МВР, Министерство на правосъдието, Министерство на младежта и спорта, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на Държавната агенция за закрила на детето, Омбудсманът Мая Манолова, както и представители на Националното сдружение на общините, депутати, родителски организации.

***
София.
От 12.30 часа в Първа английска гимназия министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще даде начало на националната образователно-информационна кампания „Яко е да си еко", насочена към популяризиране на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г."

***
Стара Загора.
От 13.00 часа министърът на правосъдието Екатерина Захариева ще открие обновения корпус на затвора в Стара Загора.

***
София.
От 14.00 часа в аула „Максима" на Университета за национално и световно стопанство ще се проведе среща-дискусия с вицепремиера Томислав Дончев и министър Лиляна Павлова на тема „Европейските фондове и регионалното развитие на България".

***
София.
От 08.00 часа главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов и директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов ще дадат брифинг в сградата на Столичната дирекция на вътрешните работи.

***
София.
От 09.30 часа 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Д. Драгов, на когото е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Запад" на Народното събрание ще се проведе дискусионен форум на тема „Проблеми при интеграцията на хората с увреждания в България". и организатор е народният представител от Патриотичния фронт, член на Комисията по здравеопазване и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова.

***
София.
От 10.00 часа в зала Официална на сградата на Столична община допуснатите кандидати до конкурса за Главен архитект на Столична община ще защитят своята концепция за управление на системата и процеса на градско планиране и градоустройствено развитие на общината.

***
София.
От 10.00 часа Фондация „Център за модернизиране на политики" и Фондация „Медийна демокрация" ще представят изводи и данни от съвместния си проект „От предразсъдъци към нетърпимост: обхват и превенция на езика на омразата в България" в Дома на Европа.

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Божидар Проданов и Ирен Вълев за смъртта на Пламен Куцаров (чл. 123 от НК ).

***
София.
От 10.00 часа 9-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Й. Йосифов, И. Симеонов, В. Славов, П. Симеонов, И. Йосифов, Й. Йорданов, Г. Гълъбов, К. Тодоров, Н. Рашков и А. Йорданов, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел придобиване и държане на наркотични вещества.

***
София.
От 10.00 часа 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу М. Милков, Р. Драгнев, З. Иванов, К. Илиев и И. Колев, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по искане за изменение на мярката за неотклонение на Д. Пенев и Н. Николов.

***
София.
От 13.00 часа в Министерство на труда и социалната политика ще се състои дискусия на тема „Корпоративната социална отговорност - достижения и предизвикателства".

***
София.
От 13.30 часа 13-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу
Сергей Станишев (чл.78 а от НК ).

***
София.
От 13.30 часа 20 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу
срещу Димитър Димитров (престъпления против собствеността).

***
София.
От 14.00 часа в зала „Диамант" на хотел „Рамада" Главно мюфтийство организира конференция „Мюсюлманско изповедание 2016-2021".

***
София.
От 15.00 часа в кафе-галерия „ФотоСинтесиз" Фондация "Танцово изкуство - Илиев" ще представи "Танцова работилница DANCE IT! 2016".

***
София.
От 19.30 часа в зала „България" официално ще бъде открито 12-то издание на Международния конкурс "Млади виртуози", в категориите "Пиано" и "Класическа Китара". Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и е част от Календара на културните събития на Столична община.

***
Банско.
От 18.00 часа Съюзът на туристическия бизнес - Банско със съдействието на Община Банско, ще проведе юбилейното тържество „30 години Банско - център на зимни спортове" в сградата на Посетителския-информационен център в града. Специални гости ще бъдат кметът на Община Банско, Георги Икономов, общественици, спортисти и граждани, включили се активно в изграждането на ски центъра.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в зала 101 на Община Благоевград ще бъдат отворени офертите във връзка с „Изпълнение на услуги във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на територията на община Благоевград - етап VI - 2016 г." за изготвяне на обследвания за установяване на техническите характеристики и обследвания за енергийна ефективност на сгради.

***
Бургас.
От 11.30 часа в заседателната зала на Община Бургас ще се състои пресконференция по повод провеждането на първото издание на Изложение „Зона Здраве".

***
Бургас.
От 12.00 часа на ул. "Фердинандова" №60, ще се проведе пресконференция с участието на групата общински съветници от БСП - Бургас.

***
Бургас.
От 17.30 часа в аулата на МБАЛ Бургас Училището по диабет, което стартираха МБАЛ Бургас и Сити Клиник Бургас, ще има ново събиране. Лектор ще бъде доц. д-р Валентин Василев, съдов хирург, началник Отделение по съдова хирургия на МБАЛ Бургас.

***
Бургас.
От 18.30 часа в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино" ще бъде представена изложбата "Приказки за Ева''.

***
Бургас.
От 19.00 часа в залата на Операта ще бъде представен музикалният театър „Хубавата Елена".

***
Варна.
От 09.00 часа в Наказателна зала 1 на Окръжен съд Варна е насрочено първото заседание по делото срещу тримата охранители на Гранд МОЛ: Ангел Н., Красимир Д. и Цветан М, които са обвинени за причиняване смъртта на Нягол Петров.

***
Варна.
От 10.00 часа в двореца „Врана" Либералният Институт за Политически Анализи, Българският студентски клуб в Кеймбридж и Expat Capital организират конференция на тема: „Пътят от Европа: Какво ще върне младите българи?" . В дискусията ще участват Н.В. Цар Симеон II, студенти и професионалисти, които учат и работят в чужбина, политици, представители на бизнеса, общественици, наши сънародници, които са завършили образованието си в чужбина и са се завърнали в България.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа народният представител от ПП ГЕРБ - Варна Даниела Панайотова ще има приемен ден за граждани в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Пети корпус на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий" ще бъде даден стартът на дванадесетото великотърновско издание на най-големия форум за студентски стаж и кариера в страната - „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот" 2016. Великотърновското издание на форума ще бъде открито от проф. Пенчо Пенчев, Областен управител на Велико Търново, инж. Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново

***
Велико Търново.
От 12.00 часа пред Факултета по изобразително изкуство в центъра на града ще се проведе информационна акция в центъра на Велико Търново по повод Световния ден за борба с туберкулозата.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в зала "Европа" на ВТУ ще се състои публична лекция на тема "Тероризъм в сърцето на Европа" на Ангел Джамбазки, член на Европейския парламент.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в РЗИ - Велико Търново (ет. 8, ст. 803) ще се проведе пресконференция с лекари-специалисти на тема „Обединени в борбата срещу туберкулозата".

***
Видин.
От 11.00 часа народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев и общинските съветници Християн Христов и Емилян Енчев ще дадат пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА във Видин.

***
Враца.
От 10.00 часа в сградата на Община Враца кметът Калин Каменов ще даде пресконференция.

***
Добрич.
От 14.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" - фоайе ще бъде представена Пътуваща изложба „Пазители и традиции" и ще се проведе концерт на Деворина Гамалова - пиано, цигулка, китара.

***
Добрич.
От 15.00 ч. в Младежки център-Добрич, Зала № 3, ще се проведе неформално обучение по повод Международния ден на театъра.

***
Добрич.
От 17.00 ч. в Младежки център-Добрич, Концертна зала, ще се проведе образователен концерт на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа" под надслов „Как се ражда музиката".

***
Кюстендил.
От 8.30 часа пред сградата на поликлиниката ще се проведе протест на лични лекари.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 2 състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по делото срещу
Пресиан Б. , срещу когото е повдигнато обвинение за съучастие в разпространение на наркотици.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 състав на Пловдивския апелативен съд ще заседава по дело, образувано по жалба на Г. Петкова срещу присъда на Старозагорския окръжен съд, с която осъдена на 20 г. лишаване от свобода при първоначален строг режим за извършване на въоръжен грабеж, придружен с убийство.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в 10 зала състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по делото срещу Ангел Ч., на когото е повдигнат обвинение за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на Емил А. и Наско Т., като е управлявал автомобил, без да има необходимата правоспособност.

***
Приморско.
В Историческия музей ще бъде подредена детска изложба на тема „Шегата в ежедневието".

***
Силистра.
От 10.00 до 12.00 часа председателят на парламентарната Комисия по образование и наука и народен представител от ПП ГЕРБ Милена Дамянова организира приемен ден за граждани от Силистра в областния офис на партията на ул. „Симеон Велики" 16, ет.2.

***
Симитли.
От 10.00 часа народният представител от ГЕРБ - Благоевград и областен координатор на партията Даниела Савеклиева ще проведе приемен ден за граждани на община Симитли в заседателната зала на общинска администрация на ул. "Христо Ботев" 27.

***
Сливен.
От 09.30 часа до 16.30 часа общинските съветници от ПП „ГЕРБ" - Сливен Георги Николаев и Здравко Костадинов ще имат приемен ден за граждани.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Оперния театър ще се състои празничен концерт под надслов 175 години VI ОУ „Свети Никола".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се състои клавирен концерт на ученици от НУМСИ „Христина Морфова" - Стара Загора с преподавател Милена Александрова.

***
Шумен.
От 11.30 часа в Общинския и областен съвет на БСП Шумен ще се проведе пресконференция на народния представител Иван Иванов и областния и общински председател на БСП Шумен Тодор Тодоров.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.