• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната за утре, 28 октомври

Предстоящи събития в страната за утре, 28 октомври

/КРОСС/ София
В Гербовата зала на „Дондуков" 2 президентът Росен Плевнелиев ще връчи националния флаг на участниците от 23-ата българска антарктическа експедиция. По-късно държавният глава ще обяви победителя в тазгодишното издание на конкурса „Мениджър на годината" в сградата на Софийската опера.

София
От 10.00 часа в хотел „Кристал Палас" (ул. „Шипка" 14) ще се проведе публично представяне на резултатите от изследването Балкански медиен барометър: България 2014.

София
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА на адрес: София, бул. „Цариградско шосе" № 49, Министерство на икономиката и енергетиката ще представи изпълнението на проекта за реклама на България като туристическа дестинация на целеви пазари.

София
От 10.00 часа в сградата на Специализирания наказателен съд (ул. „Черковна" №90, 1505 София, кв. „Подуяне", Оборище) Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу Васил Костов и Тодор Тошев.

София
От 10.30 часа в Аула „Г. Раковски" на Военна академия „Г.С. Раковски" (бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" № 82) ще се състои лекция и дискусия на тема: „Глобални тенденции в енергийната сигурност".

София
От 11.00 часа в западното крило на Националната библиотека Европейската комисия в България организира изложба в София на съвременни издания на Oмировата „Одисея" на 24-те официални езика на Европейския съюз.

София
От 11.00 часа в Тържествена зала на Университет по библиотекознание и информационни технологии ще се състои Форум „Висше образование".

София
От 11.00 часа 25 състав на Софийски градски съд ще заседава срещу Борислав Балджийски (чл.124, ал. 1).

София
От 11.00 часа в Съюза на българските журналисти, ул. „Граф Игнатиев" 4, ет. 3, ще се проведе журналистическа дискусия на тема: ,,Обществени ли са обществените медии в България?".

София
От 12.00 часа в зала 1 на втория етаж на Столичната община, ул. „Московска" №33 Институтът за семейна политика, Институтът за изследване на обществата и знанието при БАН и Столична община ще представят на пресконференция предложения за нови политики и услуги в София за подкрепа на семействата по повод приключването на проекта „Състоянието на семейната политика на територията на столицата и възможности за нейното подобряване".

София
От 12.00 часа в БТА ще бъде дадено начало на информационната кампания на Sanofi България „Открито за мъжете", посветена на рака на простатата.

София
От 12.00 часа в зала 701 в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за строителния надзор при рехабилитацията на 9 км от път III-1003 Драгичево - Рударци - Кладница. От 14.00 часа ще бъдат отворени офертите за изпълнител на строителните дейности.

София
От 13.00 часа в Големия салон на Българска академия на науките ще бъдат представени проектите на учениците от Ученическия институт към Академията в сферите на биологията и екологията, физиката и астрономията, обществените и хуманитарните науки, инженерните науки и химията.

София
От 14.00 часа в ДП „Национална компания „Железопътна инфраструктура", гр. София, 1233, бул. „Княгиня Мария Луиза" № 110, заседателна зала, ще бъдат отворени оферти за обществена поръчка с предмет: „Доставка на 2 два броя автомобили с повишена проходимост тип „пикап" за доокомплектоване на мобилните групи".

София
От 15.00 часа в зала 2140 на Техническия университет - София, блок 2, ще се проведе тържествено събрание по случай 40-годишния юбилей от създаването на факултет Автоматика.

София
От 15.30 часа в „Шератон София Хотел Балкан", зала Роял 3, ще се състои заключителна конференция за представяне на резултатите от изпълнението на проект „Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й".

София
От 16.00 часа в Нов български университет, Корпус 1, 310 аудитория „Проф. Петър Мутафчиев" ще се проведе уъркшоп на тема „ИТ технологии в развитието на съвременната медицинска наука и практика (IT technologies in contemporary medicine development)".

Благоевград
От 18.30 часа в зала „Пейо Яворов" ще се състои концерт на Теодосий Спасов.

Бургас
От 10.00 часа в Младежки културен център - Бургас ще се проведе пленер с деца от детските заведения на Бургас на тема „Аз рисувам Черно море". В 11.30 часа ще бъде открита изложбата с творбите на децата и ще бъдат раздадени награди на участниците в пленера.

Плевен
От 16.30 часа в Регионален исторически музей ще бъде представена презентация на тема „Будители" с участието на ученици от Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване.

Пловдив
От 9.00 часа Пловдивският окръжен съд ще заседава срещу Иван Л.

Пловдив
От 10.00 часа в зала „КОМПАС" на Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" на ул. „Цар Асен" №24 ще се състои конференция на тема: „Дейности в подкрепа на академичното предприемачество".

Пловдив
В Интегралния център на 2 етаж в Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе" №66 - База 2 на УМБАЛ „Свети Георги" ще бъде извършена миниинвазивна гръдна операция от испанския гръден хирург д-р Диего Гонзалес Ривас. От 13.30 часа е предвиден брифинг с медиите в Х-а аудитория на 3-ия етаж на административния корпус на Хирургичния блок на бул. „Пещерско" №66, в съседство с конферентната зала „Проф. д-р Иван Зънзов".

Пловдив
От 12.00 часа в Университета по хранителни технологии, бул. „Марица" № 26, ще се проведе брифинг на тема: „Етикетиране на храните - най-актуалното за производителите и по-добра информираност на потребителите".

Пловдив
От 14.00 часа в 7 зала Пловдивският окръжен съд ще заседава срещу Анна П.

Шумен
От 11.00 часа в Пресклуб на БТА - Шумен ще бъдат представени резултатите от проекта за обновяване на Националния историко - археологически резерват „Велики Преслав" под наслов „Векът на цар Симеон оживява".

Ямбол
От 11.00 часа в конферентната зала на х-л „Диана палас" ще се състои заключителна пресконференция по проект „Интеграция на деца и младежи с увреждания чрез предоставяне на социални услуги от резидентен тип в община Ямбол".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.