• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Предстоящи събития

Предстоящи събития

/КРОСС/София

От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народно събрание.

София.
От 09.30 часа 35 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Михаил Маджунов, Юлиан Рангачев, Иван Табаков, Иглика Станчева Причиняване на смърт по непредпазливост - чл.123 НК - случая Гери (пледоарии).

София.
От 10.00 часа в Хотел „Силвър хаус" ще се проведе многостранна среща на представители на асоциациите-членки на Международния съюз за автомобилен транспорт (ИРУ) от България, Македония, Румъния, Гърция и Сърбия за продължаване на консултациите по създаване на обща организация с цел укрепване на сътрудничеството между тях.

София.
От 11.00 часа на кръстовището на бул. „Александър Малинов" и бул. „Андрей Ляпчев" министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще направят инспекция на строителните дейности на бул. „Александър Малинов" в кв. Младост.

София.
От 11.00 часа в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски" на адрес бул. „Академик Иван Гешов" № 15 официално ще бъдат открити две новооборудвани операционни зали в Клиниката по неврохирургия към болницата.

София.
От 11.00 пред Министерство на здравеопазването Асоциация Муковисцидоза България ще поднесе 65 рози на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов по повод Международния ден на болните от муковисдидоза.

София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се състои пресконференция на тема: „20 години Фондация „Асоциация Анимус" - 20 години грижа за обществото".

София.
От 12.00 часа в зала „Проф.д-р Асен Златаров" в сграда А на Химикотехнологичен и металургичен университет ще се проведе Шести национален семинар за учители по химия и опазване на околната среда на тема: „Иновативни практики в обучението и управление на образованието".

София.
От 12.00 часа в зала 702 на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за път III-207 Шумен - Девня - Ветрино. От 14.00 часа в зала 605 в сградата на АПИ ще бъдат отворени офертите за път III-107 Кочериново - Рила - Рилски Манастир.

София.
От 14.00 часа в Института за литература на бул. „Шипченски проход" 52, бл. 17 (Комплекс на БАН, 4-ти км.) ще бъдат представени проекти на учените от Направлението за стара българска литература, насочени към дигитализация на български средновековни ръкописи и създаване на бази данни за българското писмено наследство.

София.
От 18.00 часа в Галерия „УниАрт" ще се състои клавирен концерт на почетния професор на НБУ маестро Людмил Ангелов и неговата ученичка Констанца Дюлгерова.

София.
От 17.30 часа в зала 020, корпус 1 на Нов български университет проф. Вамик Волкан, номиниран четири пъти за Нобеловата награда за мир, ще отговаря на въпроси на медии.

София.
От 18.00 часа в залата на Софийската света митрополия, ул. „Цар Калоян" № 7, ще се проведе празнична вечер в чест на Въведение Богородично с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

София.
Ще се проведе заседание на Гражданския съвет към ВСС, като една от темите, предвидена за обсъждане, е проектът на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система, изготвена от Министерство на правосъдието.

София.
В Хотел „Балкан", зала „Роял", пл. „Света Неделя" № 5, Фондация „Конрад Аденауер" и Център за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс" организират втора част на дискусията „Социалната политика за растеж - десният път".

Балчик.
От 12.30 часа в Каменната зала Държавен културен център - Културен институт „Двореца" в Балчик организира празничен концерт по повод Деня на християнското семейство.

Бургас.
От 12.30 часа в двора на СОУ „Константин Преславски" в комплекс „Славейков" ще бъде открит нов спортен център.

Велико Търново.
От 10.30 часа в Голямата зала на Община Велико Търново ще се състои обществено обсъждане проект за Бюджет 2015 г. и за поемане на общински дълг през 2015 година.

Велико Търново.
От 17.30 часа в Голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе празнично събитие във връзка с отбелязване Ден на християнското семейство и младеж с участието на деца от ОДЗ „Пролет" и ЦДГ „Здравец", ДЮФА „Българче" и деца от Неделното училище при храм „Свети Никола".

Златоград.
В Община Златоград ще се състоят мероприятия, посветени на 102 години от Освобождението на Златоград. От 10.30 часа ще бъдат открити модернизирани отделения в МБАЛ „Проф. д-р Асен Шопов" ЕООД - Златоград. От 11.30 часа ще се състои поднасяне на венци и цветя на паметниците в града по случай Освобождението на Златоград, от учениците от училищата в град Златоград. От 12.00 часа ще се състоят пресконференции за одобрени проекти на Община Златоград. От 15.00 часа ще се проведе тържествена сесия на Общински съвет Златоград по повод Празника на Златоград и награждаване на участниците във фото-конкурс „Златоград през моя обектив". От 15.30 часа ще се състои празничен концерт със специалното участие на Ансамбъл „Родопа" - Централен площад. От 17.30 часа ще се състои тържествен ритуал и проверка-заря с участие на 101 Алпийски батальон и представителния духов оркестър на Военновъздушните сили град Пловдив. От 19.00 часа ще се състои официален коктейл в ресторант „Кристал".

Златоград.
От 11.00 часа в заседателната зала на Общински съвет-Златоград в сградата на Общинска администрация, ет.2, ще се проведе встъпителна пресконференция за представяне на проект „По-добро управление на Община Златоград чрез повишаване на професионалната компетентност на служителите от Общинска администрация Златоград".

Казанлък.
От 12.00 часа ще бъде официално открит обновеният Младежки дом.

Казанлък.
От 16.00 часа ще се състои официално откриване на новия парк на бул. „Розова долина".

Казанлък.
От 17.30 часа в залата на Културно-информационния център на ул. „Искра" 4 кметът на община Казанлък Галина Стоянова ще направи своя отчет за изпълнение на Програмата за управление на община Казанлък за третата година на мандат 2011-2015 г.

Ямбол.
Министърът на отбраната Николай Ненчев ще посети военните формирования в гарнизон Ямбол. В 13.30 часа той ще разговаря с военнослужещите от военни формирования 54 100 и 52 590. В 16.30 часа министър Ненчев ще се срещне с кмета на община Ямбол Георги Славов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.