• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Шефката на БАТА: „Такова чудо като министъра на туризма Николина Ангелкова не съм срещала”

Шефката на БАТА: „Такова чудо като министъра на туризма Николина Ангелкова не съм срещала”

/КРОСС/  Недопустимо е от три оплаквания за реда в "Слънчев бряг", две да са за шума, това каза пред Дарик почетният председател на Българската асоциация на туристическите агенции Донка Соколова. В събота вицепремиера Валери Симеонов провери нивото на шума в четири заведения в курорта, три са били в нарушение, а едно е затворено. Соколова подчерта, че за 50 години в бранша "такова чудо като министъра на туризма Николина Ангелкова не е срещала".

"Учуди ме заявлението на министъра на туризма, че "Слънчев бряг" не е санаториум. Общо взето ме потресе, защото значи, че за нея не е позната организацията на туристическото обслужване. Не знам как да го коментирам", каза Соколова, като обясни, че поддържа акциите на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в курорта. Те са системни, но може би няма да бъдат необходими, ако всички ние помислим колко е важен туризмът за България и гостите да остават доволни и да се връщат обратно у нас, каза още шефката на БАТА.

На въпрос дали е възможно да се обособят зони за семеен и парти туризъм в курорта, каквато идея лансира Ангелкова, Соколова сподели, че според нея вече е късно. "Това беше възможно при първото ЗРП (застроителен и регулационен план) на "Слънчев бряг", в който аз също съм участвала. Имахме намерение и беше заложено в ЗРП-то къде да бъдат увеселителни заведения, ресторанти, хотели и така нататък, но това беше преди 20 години и това ЗРП се променяше", каза тя и допълни: "Според мен е почти невъзможно. Освен такава организация да се направи, че да не се допускат тези шумове".

Много грешки са допуснати, каза Соколова. По думите ѝ всички, от които зависи, трябва да се стремят крачка по крачка да променят тази ситуация.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.