• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Инкасатор ужили 250 семейства в 4 села, задигна им парите за вода?

Инкасатор ужили 250 семейства в 4 села, задигна им парите за вода?

/КРОСС/ Вътрешна проверка започва във „ВиК"-Кърджали срещу служител, за когото има съмнение, че е завлякъл Дружеството с десетки хиляди лева, научи 24rodopi. Работникът в продължение на месеци събирал парите за сметки на около 250 домакинства в селата Солище, Скърбино, Иванци и махала Копран, издавал квитанции за платената питейна вода, но... сумите така и не били отчитани във водното дружество. Грандиозният скандал лъсна след като всички семейства в региона получиха покана за доброволно погасяване на задълженията си в 7-дневен срок, или в противен случай домакинствата ще станат клиенти на частен съдебен изпълнител. „Втрещихме се когато получихме писмата. Нито едно семейство не бе пропуснато. Всеки месец плащаме вода, но се оказва, че 100 семейства в Солище, 60 - в Скърбино, 70 - в Иванци, дължат суми за вода за последните 6 месеца. В същата ситуация са и 20 домакинства в Копран, които пък „не са плащали" от година, въпреки, че разполагат с документи, че ежемесечните сметки са били погасявани редовно. Десетина души от Солище отидохме веднага във „ВиК" и показахме квитанциите. От Дружеството ни обясниха, че всичко е наред и вероятно проблемът е в тях. Всеки получил покана за незабавно погасяване на задълженията обаче, трябва да отиде в 7-дневния срок и да представи документите за плащане, в противен случай ще бъде посетен от съдебен изпълнител", разказаха жители на Солище. Според тях, „неплатеното" задължение на всяко домакинство за 6 месеца е средно по около 100 лева. Простата аритметика показва, че в дружеството не са били отчетени около 25 000 лева.
„Въпросният служител е в отпуск. Той е заявил, че в него има неотчетени пари за месец-два, като сумата не е голяма. Разпоредил съм незабавна вътрешна проверка по случая", заяви за 24rodopi директорът на „ВиК"-Кърджали инж. Славчо Славков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.