• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Румен Петков: Сопот не може да бъде нищо друго освен големия дух на България

Румен Петков: Сопот не може да бъде нищо друго освен големия дух на България

/КРОСС/ Сопот не може да бъде нищо друго освен големия дух на България. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков на тържествената церемония по отбелязване на 16-ата годишнина от възстановяването на Сопот като самостоятелна община. Лидерът на АБВ се включи в честванията на празника на общината. 16-ата годишнина от възстановяването на Сопот като самостоятелна община бе отбелязана с богата програма, която обхвана целия ден. Румен Петков уважи представянето на книгата „Преселението", чийто автор е големият български ерудит проф. Боян Биолчев. Лидерът на АБВ се включи и в молебена за здравето и благоденствието на гражданите на Община Сопот. Богослужението за празника оглави негово високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. По-късно заедно с кмета на Общината Деян Дойнов, Румен Петков се присъедини към официалните слова по повод празника пред сопотското гражданство. „Скъпи сопотчани, изминаха 16 години от подписването на Указа за възстановяване на Община Сопот от президента Георги Първанов. Години, в които Сопот утвърждаваше себе си. Години на динамично разивите, на спадове, години на възходи. Човек не може да обича Родината си, ако не обича родното си място. За това силата на местния патриотизъм в Община Сопот има особено значение. Атмосферата на Сопот е особена. Помня преди пет, шест, седем години финансовата трагедия, финансовият колапс на Община Сопот, неспособността да се издържа инфраструктурата, да се издържат образованието и здравеопаването. Знам какво стана през последните четири години. Сопот възкръсна, Сопот възроди своите традиции, Сопот върна тази атмосфера и дух, с който ние всички българи се гордеем. Вазов не е големият гражданин на Сопот, а Вазов е българинът с главно Б. Чест прави на г-н Дойнов и на ръководството на Общината това, което правят за Съба Вазова, това, което демонстрират като отношение към Българската армия с наградите, които връчват ежегодно, отношението към българската журналистика и българския дух", каза Петков. Лидерът на АБВ визира връчването на Военната Вазова награда и журналистическата награда „Съба Вазова". По думите му това са неща, които трябва да продължат. „За да продължат, ние всички трябва да се борим за себе си и за нашето бъдеще", заяви Петков. Той поздрави Деян Дойнов и ръководството на Общината с празника, за усилията, себеотрицанието, което влагат всеки ден за добруването на сопотчани и на прекрасната община. „Да поздравя вас с този празник, защото духът на Сопот не може да бъде нищо друго освен големият дух на България. Честит празник, да сте живи и здрави", обърна се към гражданите на Сопот Румен Петков.
Сопотчани бяха смаяни от безхаберието и липсата на отношение към техния празник от страната на президентство, Министерски съвет и Народно събрание. Нито поздравителен адрес, нито отношение, нито знак.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.