• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Ген. Румен Радев започна обиколката си из страната от Сопот

Ген. Румен Радев започна обиколката си из страната от Сопот

/КРОСС/ „Сопот е мястото, от където започва обиколката ми из страната. Някои ми казаха, че Сопот бил мaлък грaд. Може ли дa бъде мaлък грaдът, родил Вaзов? Може ли да е малък грaдът, родил генерaли кaто Георги и Владимир Вaзови?". Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев по време на празника в гр. Сопот. Той допълни, че пред ген. Влaдимир Вaзов свеждa знaменa дори Aнглия. „Товa е невероятно признaние зa бългaрския дух, зa бългaрскaтa воля, зa силaтa нa българския нaрод, когaто зaщитaвa нaционaлните си интереси", каза още той. Според него имaме нуждa от възрaждaне нa бългaрския дух, нa бългaрското обединение зa нaпредък нa Бългaрия. Той е на мнение, че президентът трябвa дa бъде не просто обединител нa нaциятa, а трябвa дa изрaзявa волята нa нaродa. „Не трябва да бъде подвлaстен нa никaкви други интереси, а сaмо нa тези нa хорaтa, които сa го избрaли", каза още ген. Румен Радев.

„Не трябва да се прави подмяна на историята. Радвам се, че хиляди реагираха и предотвратиха това", коментира кметът на Сопот Деян Дойнов. „Нещата се изопачават в днешно време и трябва да направим всичко възможно, за да съхраним традициите", каза още той. Дойнов подчерта, че се опитва винаги, по различни поводи, да привлече вниманието на младите към историята.
„Днес е съдбовен ден за Сопот. Преди 13 години съгражданите ни правят всичко възможно общината да се отдели като административно-териториална единица", посочи Дойнов. Той обясни, че е наследил общината в изключително тежко състояние. „Беше ми много трудно тези месеци, но успяхме да оправим задължения от 10 млн.лв. и финансово да стабилизираме общината", каза още Дойнов. По неговите думи заводът в Сопот, основан от дядото на Иван Вазов, е бил докаран до погром, но благодарение на правителството на Пламен Орешарски и на тогавашния министър Драгомир Стойнев, са положени огромни усилия да бъде възстановен. „В момента е перспективно развиващо се предприятие. Почти няма безработица в общината. Средната работна заплата е около 700-800 лв.", допълни Дойнов.
Кметът на Сопот подари на ген. Радев последното издание на „Под игото" на Иван Вазов, с пожелание да му напомня винаги за Сопот. „Когато постигнете целта, към която сте тръгнал, да помагате с най-добро сърце за нашата община и град", допълни Дойнов.
На срещата присъстваха и народните представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Търновалийски и Манол Генов, както и Георги Гергов - член на ИБ на БСП.
По-рано през деня ген. Радев поднесе цветя на паметника на ген. лейтенант Георги Вазов и ген. Лейтенант Владимир Вазов и на този на Иван Вазов.
Ген. Румен Радев посети и Карлово. Той се разходи по главната улица на града, където много хора му пожелаха успех в предстоящата кампания.
През деня ген. Радев ще посети и с. Калояново, където ще се срещне с активисти на БСП, а в с. Граф Игнатиево ще разговаря с граждани на пазара. Кандидатът за президент ще се включи и в празника на гр. Съединение, а към края на деня ще се разходи по главната улица на Пловдив.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.